Biologische vader van Steve Jobs zoekt contact

Biologische vader van Steve Jobs zoekt contact

Multi miljonair Steve Jobs, mede oprichter van Apple Inc. (iPhone, iPad, Mac) is geboren als zoon van Joanne Carole, geboren Simpson (nu Schieble) en de Syrische Abdulfattah Jandali. Zijn ouders ontmoette elkaar op de universiteit van Wisconsin in Amerika, waar Jandali professor was en Joanne studente.

Als verliefd stel wilden zij graag trouwen, maar het huwelijk werd tegen gehouden door de vader van Joanne die tegen het huwelijk was. Joanne beviel van Steven in 1955 en stond hem al vrij snel af. Het echtpaar Paul Jobs en Clara Jobs-Hagopian adopteerden Steven en noemde hem Steven-Paul. Nadat Joanne haar vader niet lang daarna overleed is Joanne alsnog getrouwd met Jandali. Helaas was Steve toen reeds afgestaan, tot grote spijt van de vader. Laatste vertelde dit aan verslaggeefster Georgina Dickinson van de New York Post.

Op verjaardagen stuurde hij doorgaans een kaart onder vermelding van zijn volledige naam, niet “Papa”. Deze eer wilde hij de adoptievader niet ontnemen. Ook bij de geboorte van het tweede kindje, een dochter genaamd Mona, van het echtpaar Jandali stonden zij stil bij de afwezigheid van Steven in hun gezin.

Steve groeide uit tot een enorm succesvolle zakenman en behoorde tot de raad van bestuur van Pixar Animation Studios. (Hij was eerder CEO van Pixar totdat The Walt Disney Company deze studio in 2006 overnam.) Hoewel hij een symbolisch salaris van één dollar per jaar verdiende, was hij met aandeleninkomsten van 646,6 miljoen dollar (2006) de bestverdienende directeur in de VS en staat bekend om zijn eigen voorkeuren en om zijn bemoeienis met de kleinste details van een product, tot en met de verpakking van het kleinste onderdeel. Door zijn ondergeschikten wordt zijn bemoeienis en overtuigingskracht wel eens als reality distortion field omschreven. Hij heeft een aparte kledingstijl – Jobs draagt ook bij chique gelegenheden altijd een spijkerbroek en een zwarte coltrui.

Jobs, had te kampen met diverse gezondheidsproblemen en is meerdere keren hiervoor geopereerd.

Op 24 augustus jl. kondigde Jobs via een brief aan het personeel en de wereld aan dat hij niet langer aan de eisen die aan een CEO worden gesteld kon voldoen en dat hij zijn functie als CEO per direct neerlegde. Hij gaf aan, als de directie daarmee zou instemmen, wel in een andere functie te willen aanblijven.

Vader Jandali, zegt dat hij Steve graag nog eens persoonlijk wil ontmoeten voor een van beide overlijdt. Alleen zal Steve zelf contact met hem moeten opnemen. Jandali wil Steve namelijk nooit het gevoel geven dat hij op zijn geld uit is, hij is namelijk zelf miljonair – net als zijn vader. Totop heden heeft Steve geen contact gemaakt. Wie weet…

Input van The Star, Wikipedia

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • D.

    mei 20, 2015

    Heeft hij hem ooit nog ontmoedt? Want Steve Jobs is al overleden…