9 goede redenen waarom u aan genealogie moet doen

Gaat u zelf uw wortels verkennen, of niet? Of probeert u een vriend of familielid te overtuigen om in de familiegeschiedenis te duiken? Hieronder hebben we de beste redenen op een rij gezet, waarom u aan onderzoek van uw familiegeschiedenis zou moeten doen. Dit kunt u gebruiken om uzelf of iemand anders te overtuigen.

1. Vincent van Gogh? Louis Couperus? Wie weet! U zou kunnen ontdekken dat u een connectie heeft met een beroemd persoon.
2. Laat een immateriële erfenis na voor toekomstige generaties. Wilt u iets van echte waarde achterlaten voor de kinderen en kleinkinderen? Laat dit niet over aan iemand anders, maar doe het zelf!
3. Uw leven is de moeite waard om het te documenteren – zorg ervoor dat het ook gebeurt.
4. Kennis is macht – kennis verwerven over uw eigen afkomst kan kracht geven.
5. Genealogisch onderzoek kan therapeutisch werken.
6. Inzicht in familiegeschiedenis kan u helpen uw huidige familiedynamiek beter te begrijpen.
7. U gaat gegarandeerd nieuwe dingen leren. Over uzelf, vervlogen tijdperken, historische gebeurtenissen en andere interessante ontdekkingen rondom uw familie.
8. Meer weten over familieverbindingen en vorige generaties, kan helpen om uw eigen leven beter in perspectief te zien.
9. Leg belangrijke zaken vast nu u alles nog weet. Het is gemakkelijk om te denken dat uw geheugen voor altijd in dezelfde goede staat blijft als vandaag – maar dat zal misschien niet het geval blijven. Het is daarom een goed idee om alles wat u nu weet over de familie te documenteren, zolang de herinneringen levendig en scherp zijn.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • Ben Regter

    mei 17, 2015

    O zo waar.Het is daarom belangrijk om foto’s van namen te voorzien,
    twee generatie’s verder weet niemand meer,wie is wie.
    Dat is tenminste mijn ervaring,daarom plaats ik altijd de naam geb. en overl.datum in de foto,s,als die mij bekend zijn.Ik wil hierbij iedereen aanraden om bij hun familie foto’s namen te vermelden,voor je het weet zijn ze voor altijd verloren.
    Groeten,
    Ben.

  • Monique Verkerk

    mei 17, 2015

    Ik ben het er ook mee eens Ben Regter, dat de stamboom heel belangrijk is voor het nageslacht. Zoveel mogelijk laten weten. Alleen al het feit dat wij een overlijden van een familielid aan de weet zijn gekomen door een match met een overlijdensadvertentie en My Heritage, dat geeft al aan hoe ver familie van elkaar verwijderd kan raken. En dan heb ik het over 1 generatie! De generatie voor mij weet van elkaar al niet eens meer wie er nog leeft of dood is. ( ik ben 50).