Uitslag Moederdag competitie: de mooiste gevleugelde uitspraken

Uitslag Moederdag competitie: de mooiste gevleugelde uitspraken

Alle inzenders: bedankt voor jullie prachtige bijdragen in het kader van de MyHeritage Moederdagcompetitie! We vroegen jullie om de meest gevleugelde uitspraak van jullie moeder met ons te delen. De inzendingen varieerden van grappige uitspraken tot wijze levenslessen en praktische raad.

De gelukkige winnares is: Marja van de Breevaart – van Nierop. Zij heeft gewonnen met de uitspraak van haar moeder Sophia van Nierop-Schrama (84 jaar):

‘Kan-niet ligt op het kerkhof en wil-niet ligt ernaast’

‘Zij zei het tegen mij, ik zei en zeg het tegen mijn dochter (34 jaar) en ik hoor het haar nu weer tegen mijn kleindochter (3,5 jaar) zeggen!”, aldus Marja. ‘Mijn moeder beweert dat ze tenminste 93 wordt, omdat haar moeder dat ook geworden is. Misschien wel omdat ze leeft naar haar uitspraak!’

MyHeritage heeft deze uitspraak als winnaar gekozen, omdat er een sterke en positieve mentaliteit uit spreekt die ook andere families kan inspireren. Marja, van harte gefeliciteerd! Binnenkort mag je de taart met de uitspraak van jouw moeder erop in ontvangst nemen.

Eervolle vermeldingen zijn er voor de volgende twee bijdragen:

Nora Lambrechts: “Mijn moeder Mien (Wilhelmina) Lambrechts – van Zwieten de Blom, zou dit jaar precies 100 zijn geworden. Ik hoor haar nog zo zeggen: ‘Kind, wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.’ In wat moderner bewoordingen zeg ik dat ook weleens tegen mijn kleinzoon.”

Rita Groen: “Mijn moeder, opgegroeid in Warmenhuizen, West-Friesland vond praten met elkaar heel belangrijk. Als ik om welke reden dan ook weer eens het zwijgen toe deed, kreeg ik steevast te horen: ‘Doe je mond den open!’ Nu moedig ik onze kinderen ook altijd aan om gewoon te zeggen wat ze ergens van vinden!”

Alle deelnemers nogmaals bedankt dat jullie deze mooie uitspraken met ons wilden delen.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • W.J.M.Kater

    mei 16, 2015

    Deze uitspraken zijn niet uitzonderlijk te noemen!!! Ken ze allemaal. En wanneer ik ze ken kent de “hele wereld “ze.!! Toch leuk dat er mensen hebben mee gedaan.