Star Wars: The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens

Weet u nog met wie u voor het eerst naar Star Wars hebt gekeken? Samen naar Star Wars films kijken is in veel gezinnen een traditie geworden. Dit fenomeen dat we al bijna 40 jaar kennen, brengt velen van ons herinneringen aan een vertrouwd, nostalgisch verleden.

De nieuwste Star Wars-film, “The Force Awakens”, is onlangs in première gegaan, na een onderbreking van tien jaar sinds de laatste film.

We zijn altijd enthousiast over ontdekkingen in familiegeschiedenissen en daarom houden we ook zo van Star Wars. Anakin Skywalker – die later Darth Vader werd – had twee kinderen: Luke en Leia. De familiebanden werden verbroken en Luke en Leia wisten jarenlang niet wie hun vader was. Ze wisten niet eens dat ze broer en zus waren.

Pas vele jaren later, aan het slot van “The Empire Strikes Back”, zou Luke ontdekken welke familieband hij met Darth Vader had. In een van de meest iconische filmscènes in de geschiedenis onthult Darth Vader: “Luke, ik ben je vader!”

Hadden ze maar gebruik gemaakt van MyHeritage SuperSearch™, dan was hun zoektocht naar familieleden veel gemakkelijker geweest!

De familie Skywalker is in de loop der jaren steeds groter geworden. Bekijk de stamboom van Star Wars op MyHeritage: https://www.myheritage.com/site-family-tree-188658962/star-wars-family-tree

Om de nieuwe film te vieren, hebben we een paar iconische Star Wars-namen in onze SuperSearch-collecties opgezocht en enkele leuke feiten ontdekt:

De stambomen bevatten 77.675 Princess Leias, 51.355 Luke Skywalkers en 9327 Yoda’s. De naam Darth Vader komt daarentegen 327.414 keer voor, dus het ziet ernaar uit dat de Duistere Kant aan de winnende hand is.

Terwijl Anakin Skywalker slechts 7738 geboorteaktes opleverde, vonden we 23.474 overlijdensaktes, begrafenisgegevens en overlijdensberichten voor Darth Vader.

We vonden 5498 huwelijksaktes voor Anakin Skywalker en Padmé Amidala, wat niet verwonderlijk is, omdat ze in het geheim getrouwd zijn.

Wat is uw beste herinnering aan Star Wars?

Aan al diegenen die de nieuwe film traditioneel met het hele gezin gaan bekijken én diegenen die de fakkel doorgeven aan iemand die voor het eerst met Star Wars kennismaakt: May the Force be with you!