Een groeiende interesse voor familiegeschiedenis onder jongeren

Een groeiende interesse voor familiegeschiedenis onder jongeren

Reacties

Wie denkt dat familiegeschiedenis alleen ouderen of genealogen bezighoudt heeft het bij het verkeerde eind. Wij zien een groeiende interesse onder jongeren voor familiegeschiedenis, waarvan de meeste zeer waarschijnlijk eindigen als genealogische specialisten.

Van links naar rechts: David, Victor en Yoni

De boodschap luidt; het maakt niet uit hoe oud je bent, familiegeschiedenis is interessant voor iedereen. Na het bekijken van hun resultaten en het lezen van hun boeiende verhalen, zijn wij erg blij dat onze site scholieren een geweldige bijdrage heeft geleverd bij hun genealogisch onderzoek. Mijn collega heeft recent drie jonge MyHeritage.com gebruikers geinterviewd welke een bijzondere passie hebben voor genealogie. Wij delen graag hun verhaal met u.

“Dankzij MyHeritage.com is het ontdekken van mijn familieverleden een leuke en vervullende ervaring geweest.”

David Kaufmann, 16 jaar, Spanje.

Het begon 2 jaar geleden toen mijn grootouders overleden. Zij hadden in hun huis heel veel herinneringen in de vorm van foto’s en albums. Ik wist niet wat ik met al die foto’s aan moest totdat ik MyHeritage.com ontdekte en zag dat ik alle ingescande foto’s veilig op de site kon bewaren. Deze ontdekking was het begin van mijn interesse in genealogie.

Ik downloade Family Tree Builder en zette mijn familie onderzoek voort. Terwijl ik nog meer data invoerde merkte ik dat er informatie ontbrak. Op dat moment werd ik echt besmet met het genealogie virus. Ik stak veel tijd in het ondervragen van familieleden over mijn voorouders en familie. Hierdoor kon ik meer en meer geboorte- en overlijdensdata achterhalen en invoeren.

Vanuit mijn onderzoek ben ik meer te weten te komen over mijn voorouders. Het ontdekken en begrijpen wie mijn voorouders zijn levert mij veel waardering voor waar mijn familie voor staat en dat geeft mij persoonlijke voldoening.

In het begin lijkt het alsof het onderzoek niets oplevert en alle geïnvesteerde tijd verloren tijd is, maar na een tijdje zie je dat alle werkzaamheden een mooi geheel vormen waarbij de familielijnen in kaart zijn gebracht en je weet wie jouw voorouders zijn.

“Dankzij Smart Matches ben ik er achter gekomen dat ik achterneven heb waar ik nog nooit van gehoord heb.”

Victor Zugasti, 14 jaar, Argentinië.

Mijn interesse in familie onderzoek begon toen ik de behoefte had om de complexe familiebanden binnen mijn familie beter te begrijpen. Ik begon het onderzoek bij het ondervragen van mijn directe familieleden en daarna de rest van de familie. Om informatie te vergaren over mijn overleden familieleden raadpleegde ik mijn grootouders. Ik ontdekte familieleden waar ik het bestaan niet van af wist.

Dankzij Smart Matches heb ik achterneven gevonden aan de vaderskant van mijn grootmoeder. Toen ik er achter kwam dat zij ook een familiesite hadden was ik ontzettend blij. Ik ben nu ook een lid van hun familiesite.

Om goed onderzoek te doen heb je veel geduld en doorzettingsvermogen nodig.

“MyHeritage.com is een wezenlijk deel van mijn familie onderzoek geworden.”

Yori Arndt, 14 jaar, Israël

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in familiegeschiedenis. Mijn jongste herinneringen gaan terug naar familieleden die verhalen vertelden over overleden personen uit de familie die ik dus nooit gekend heb. Ik begon mijn onderzoek met het ondervragen van familieleden, doorzoeken van documenten, het bestuderen van familiefoto’s, waarvan sommige tot wel 150 jaar terug gaan. Toen ontdekte ik dat internet een grote bron van informatie is voor mijn onderzoek.

MyHeritage.com vormt een belangrijk deel van mijn onderzoek. Family Tree Builder is belangrijk voor het in kaart brengen van mijn familieverleden en dankzij Smart Matches heb ik familie overzee gevonden waarvan ik veel informatie van hun familiesite heb kunnen achterhalen.

Vandaag de dag heb ik ruim 1.000 personen in mijn stamboom. Eén van de meest schokkende ontdekkingen die ik gedaan heb is wel dat ik erachter kwam dat tientallen familieleden omgekomen zijn tijdens de Holocaust. Hiervoor had ik altijd gedacht dat er geen familie was omgekomen in die verschrikkelijke tijd. Nadien zijn de documenten uit de Holocaust van meer persoonlijke waarde voor mij.

Persoonlijk denk ik dat MyHeritage.com een waardevolle bron is voor familie onderzoek waar erg goed mee te werken is. Het biedt een eenvoudig te gebruiken platform aan om stambomen op te zetten, de familiesite te beheren, automatisch zoeken naar familie, goede klantenservice, het is innovatief en blijft verbeteren.

Het is belangrijk om jouw toekomst te bepalen, maar even belangrijk om te weten waar je vandaan komt.

Wij danken deze drie geweldige jonge mannen voor het delen van hun persoonlijk verhaal met ons. Wij hopen dat steeds meer jongeren de waarde inzien van familie onderzoek.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd