MyHeritage.com Koopt Poolse Genealogie Website Bliscy.pl

MyHeritage.com Koopt Poolse Genealogie Website Bliscy.pl


MyHeritage.com kondigt met trots de acquisitie van de populaire Poolse genealogie website Bliscy.pl aan. Hiermee ontketent MyHeritage.com een reeks nieuwe mogelijkheden om onderzoek te doen naar Poolse afkomst, speciaal voor diegene in Polen of die deel uitmaken van de grotere gemeenschap van personen met Poolse voorouders over de gehele wereld.

Met de acquisitie van Bliscy.pl zijn er een half miljoen nieuwe gebruikers toegevoegd aan het MyHeritage.com familienetwerk — welke zich nu internationaal uitbreidt naar meer dan 56 miljoen mensen en 760 miljoen profielen! Tezamen met de acquisitie van de Poolse website MoiKrewni.pl van vorig jaar is MyHeritage.com een uitstekende bron voor onderzoek naar Poolse familiegeschiedenis.

In haar onstuimige verleden heeft Polen vele emigratiestromen gekend vanwege economische, politieke en religieuze redenen. Een van de grootste diaspora in de wereld is wel de Poolse, waarbij geschat wordt dat 15 tot 20 miljoen mensen zich verspreid hebben over 90 landen over de gehele wereld, waaronder Amerika, Duitsland, Brazilië, Frankrijk, Canada, Wit Rusland, Oekranië, Litouwen, Australië, Argentinië, Engeland, Rusland, Zweden, België, Oostenrijk, Zuid Afrika, Italië, Nederland en Denemarken.

De pijnlijke scheiding van vele Poolse families heeft vele littekens aangebracht bij velen die tot op heden nog te voelen zijn. Vele families weten van het bestaan van een familielid of verre verwant in een ander land en nog meer families in Polen en landen over de hele wereld zijn op zoek naar hun Poolse familieleden. Een succes verhaal welke wij mochten te delen is afkomstig van een gebruiker genaamd Andrzej afkomstig uit Polen. Terwijl Andrzej zijn verhaal erg inspirerend is, zijn er vele anderen die nog steeds op zoek zijn naar hun vermiste familieleden. Dankzij de vele technologiën en bronnen beschikbaar — op het Internet, verfilmde bestanden, DNA tests, online stambomen en Smart Matching aangeboden door MyHeritage.com, is er een hele nieuwe digitale wereld waar men op een plezierige en een eenvoudige manier opzoek kan gaan naar verloren gewaande familieleden.

Door de grote Poolse gemeenschap onze Smart Matching technologie en online middelen aan te bieden, hopen wij hiermee de Poolse families te helpen bij het vinden van familie over de hele wereld van Buffalo, New York tot aan Warschau, Polen. Wij kijken er naar uit om het effect op het netwerk te zien welke de Smart Matching technologie zal hebben op mensen die hun Poolse familiegeschiedenis aan het onderzoeken zijn. Houd ons op de hoogte van de ontwikkelingen!

Bron: culture.polishsite.us

Media: Klik hier voor het persbericht

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

 • Arthur Stecher

  juni 8, 2011

  leuk voor contacten in Polen.

 • Jos Jarwijk

  juli 8, 2012

  Ben op zoek naar familie Jaworski piotr jan geb 28 juni 1925 te koropiec polen nu ukraine.

  • Denie

   juli 9, 2012

   @Jos Jarwijk, indien u een familiesite heeft bij MyHeritage kunt via Smart Matches kijken of er andere gebruikers zijn die deze persoon of familie ook in hun stamboom hebben. Een andere optie is om via de zoekmachine SuperSearch op naam te zoeken. Zie hiervoor .

 • suse slegtenhorst

  maart 10, 2014

  Ik ben opzoek naar de familie Helena en Johann Dijck-Tows mijn grootouders uit Warchau Mijn grootmoeder komt uit Warchau mijn grootvader uir Nederland. Mijn moeder Susi Dijck is ook geboren in Warchau

 • Porankiewicz

  mei 2, 2014

  Ben op zoek naar nazaten van Piotr Porankiewicz geboren 1846 te Zimna Woda. Hij heeft met zijn gezin ( echtgenote en 3 zonen) gewoond in Posnan van 1881 tot 1885.
  Hij is in 1885 alleen naar de USA vertrokken.
  Waar is zijn vrouw gebleven en zijn zonen?

 • Henk Rademakers

  oktober 18, 2014

  Ik zoek voorgeslacht en nazaten van Fransz Sosna. Broer verm Carl. kwamen uit de omgeveing van Rybnick Kathovische. Frans woonde later in Bottrop Westfalen Duitsland. Zij waren in de kost bij mijn oma Pauline Kozlik. ca. 1907/08/ Frans is vermoedelijk de vader van mijn moeder Anna (Pietron). geb. 26-2-1908 Tevens zoek ik het na en voorgeslacht van
  Franciszek Kozlik geb. 12-10-1834 Lyski Polen overl. ald. 21-11-1913, Ouders: Andreas Kozlik x met Catharina Blazyczek
  echtgenote Euphemina Dlugosch Gehuwd???? waar en wanneer.

  Hartelijk dank voor uw reactie. Henk Rademakers.

 • Henk Duijn

  oktober 24, 2014

  Met name in Noord Brabant en ook in Belgie zijn veel nazaten van Poolse militairen, die na de tweede wereldoorlog niet naar hun land terug konden keren, woonachtig.
  Voor hen is de ontsluiting van Poolse familie data uitermate belangrijk. Voor velen is communiceren in de Poolse taal overigens een handicap.
  Zelf ben ik op zoek naar de voorouders met de naam Salewicz.