Stamboom Alberti’s

Stamboom Alberti’s

In deze blogpost zoomen wij in op een bekende familie. De familie Alberti (Verbrugge) is een waar geslacht van entertainers.Als wij de stamboom bekijken zien wij personen als Johnny Jordaan, Willy Alberti, Willeke Alberti, John de Mol, Johny de Mol, Linda de Mol, Soren Lerby en Johny van ’t Schip. Hoe ziet hun stamboom eruit? We hebben deze gemaakt in MyHeritage:

Dat Johnny Jordaan een oom was van Willeke Alberti is menigeen wel bekend. Maar hoe zit de familierelatie precies in elkaar? 

Twee keer familie

Wij nemen Willeke Alberti (geboren als Willeke Albertina Verbrugge) als proband. Willeke is tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog geboren in Amsterdam. Zij is de dochter van Carel Verbrugge (Willy Alberti) en Hendrika (Ria) Kuiper. Als wij de vaderlijke lijn volgen komen wij bij grootvader Jacobus Wilhelm Verbrugge (banketbakker), een telg uit een echte Amsterdams familie.

Jacobus was getrouwd met Sophia Jacoba van Musscher. Zijn familie leefde generaties lang in Haarlem. Sophia zelf was geboren en getogen in Amsterdam. Haar ouders Johannes van Musscher en Alida van Belzen verhuisden van Haarlem naar Amsterdam. Zij kregen onder anderen Sophia en haar broer Bastiaan.

Johnny Jordaan was vernoemd naar zijn grootvader van vaderskant. Hij heette officieel Johannes Hendricus van Musscher. Johnny is de zoon van Bastiaan van Musscher (de broer van Willy Alberti’s moeder). Daardoor is hij de volle neef van Willy Alberti en oom van Willeke.

Johnny en Willeke Alberti zijn overigens twee keer familie! Zowel van vaderskant als van moederskant hebben zij dezelfde grootouders. Dit komt omdat een broer en een zuster uit het ene gezin (Bastiaan en Sophia van Musscher), getrouwd waren met een broer en zuster uit het andere gezin (Jacobus en Wilhelmina Verbrugge). Volgt u het nog?

Zie onderstaande MyHeritage grafiek voor de verwantschap. Welke familienamen komen zoal voor?

Wij hebben een start gemaakt met de stamboom van de Alberti’s. We hebben onze Smart Matches aanstaan voor eventuele aanvullingen. Met name van Alida van Belzen zijn wij benieuwd naar haar geboorteakte. Een stamboomonderzoek is nooit klaar!

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

 • teunis zirkzee

  januari 4, 2012

  myn schoonmoeder is een van musscher,had zusters rie en bas.rie was getrouwd met een zwart-en bas met haar neef karel.die twee woonde in amsterdam.myn schoonmoeder was getrouwd met a v d born in leiden. misschien kan ik wat toevoegen by het zoeken naar familie. met hartelyke groet van teun -zirkzee.

 • Denie

  januari 12, 2012

  Beste Teunis, bedankt voor de informatie. U bent van harte welkom om informatie toe te voegen. Ik heb u zojuist een emailbericht gestuurd. gr., Denie

 • zirkzee-teunis.

  maart 15, 2012

  15 jan .2012.. ..ik ben op de laptop wat aan het rommelen met de stamboom zirkzee.en lees een mailtje van ene denie.ik zou niet weten wie je bent.het kan zyn dat het om de fam van musscher gaat.ik ben getrouwd met rita v- d-born ,zo is de naam van haar vader.haar moeder is een van musscher.die heeft fam in amsterdam.ik laat myn email achter zodat je my kan schryven , om wat te weten te komen,wederzeits. gr-teun zirkzee.

 • teunis zirkzee

  maart 15, 2012

  ik heb zojuist een mailtje gestuurd aan denie.maar nu staat hy er niet meer op waar is dat voor. teun zirkzee.

 • teunis-zirkzee

  maart 16, 2012

  16 tien maart.beste denie ik heb gisteren een mailtje gestuurd naar jou , maar ik zie hem niet staan.vandaar dat ik het nu weer doet.als je wat van de fam van musscher uit leiden wilt weten schryf dan even.ik had myn e-mail er by gedaan ,maar ik denk dat ze dat niet er by doen.laat my wat weten.

  groetjes teun-zirkzee.

 • teunis-zirkzee

  maart 19, 2012

  19-maart.ik heb een bericht dacht ik van jou ontvangen.daar heb ik op gereageerd.ik heb een foto van myn vrouw en my er op gezet.ik heb de fam alberti en de mol en anderen gezien.zo als je weet is myn vrouws moeder een van musscher,daardoor het kontakt daar over.laat wat weten hoe of wat.

  groetjes-teun.

 • Denie

  maart 19, 2012

  Beste Teunis, ik heb u diverse mailtjes gestuurd naar uw bekende emailadres. Zojuist heb ik via mijn collega’s een verkeerd aangekomen emailbericht van u ontvangen. Wij hebben via de email contact. Groet, Denie

 • teunis-zirkzee.

  maart 20, 2012

  20tig maart.ik heb gisteren een mailtje gestuurd,maar tot myn verbazing staat dat niet aan gegeven.ik had het een en ander verteld aan denie.volgens my heb ik aan al de verplichtingen voldaan.myn naam in geklikt en myn e-mail ,is verplicht maar wordt niet doorgegeven.maar het bericht is ook niet doorgegeven .wat is dat?.

 • cor schipper

  maart 20, 2012

  Zie voor volledige data alsmede voorouders van alida van belzen , en de van musschers mijn site op myheritage.
  Mijn moeders oma is gerelateerd aan de van musschers.

 • teunis-zirkzee.

  april 12, 2012

  ik heb een mailtje naar een zus van myn vrouw cobie gestuurd.ik heb jou mail adres gegeven,en ze heeft jou gemailt,met het mail adres van een dochter petra ook weer van een zus.die heeft een boek geschreven van de fam-van musscher.via het zoeken van de stamboom.daar zou jy wat uit kunnen halen.maar tot heden niks van jou meer vernomen.geen zin meer om verder te gaan? gr-teun.

 • h.zirkzee

  juli 23, 2013

  Mijn opa heette Teunis Zirkzee en ik heb een broer en 2 neven die ook TEUNIS ZIRKZEE heten, plus nog een wijlen oom, ook een Teunis. We zijn allemaal in Leiden geboren.
  Zijn wij familie?
  Ik kende ook een familie Musscher in onze straat in Leiden die familie van Willy Alberti was.

 • Zirkzee-Teunis-

  november 28, 2013

  ik ontdekt net een bericht van een neef HermanZirkzee-die heeft het over de fam Zirkzee-en heeft het over de 4 Teunen en daar ben ik er een van–een oom teun is in de oorlog gestorven–en twee wonen in Australie-en ik de oudste er van woont in Leiden-Herman heeft twee broers Teun en Chris-die andere Teun is weer een neef van ons–de fam Musscher is fam van myn vrouws kant–haar moeder is een van Musscher-en fam van Willy Alberti-die zyn echte naam is van Brugge- PS-myn neven wonen in australie-ge-emigreerd –

  ik

 • lilly Weihofen

  oktober 29, 2014

  Hallo Familie zirkzee ich heiße Elisabeth Weihofen geb.Dinow meine Mutter war Elisabeth Dinow geb Zirkzee aus Amsterdam Der Bruder meiner Mutter hieß Wilhelm die Schwester meiner Mutter hieß Auguste der Bruder ist im Krieg in Amsterdam auf der Leitseplain erschossen worden .Es gibt noch eine Cousine van Deyk in Oudekerk bei Schiphool somit viele Grüße aus dem Gelderland Bets

 • Debbie teunissen

  december 29, 2015

  Wilhelmina Catharina Verbrugge had een zus: Jannetje Verbrugge (1896-1981) en ze was getrouwd met Petrus Arnoldus Peek (1891-1942). En dat was de vader van mijn opa Johannes Peek (1923-2006)

 • Verbrugge Bakker

  april 15, 2016

  Mijn overgrootmoeder is Alida Verbrugge, oudste en volle zus van Carel. (Willy) Mijn opa Arie en zijn zuster Corrie (beide nog in leven) zijn dus volle neef en nicht van Willeke.