Huwelijksakten Amsterdam

Reacties2

Komt uw familie uit Amsterdam en bent u opzoek naar een huwelijksakte? Vorige maand zijn er nieuwe gegevens uit de Burgerlijke Stand van Amsterdam toegevoegd aan Genlias. Hiermee bevat de database momenteel huwelijksakten van de hoofdstad uit de periode 1836-1932.

Huwelijksgegevens Amsterdam in Genlias


Eénmaal de informatie gevonden die u zocht kunt u een kopie van de akte bestellen via Genlias. Naast de kosten van de akte (€ 2,25) betaalt u een eenmalige vergoeding van € 4,50, ongeacht het aantal kopiëen. Indien u in de buurt bent of gebruik kan maken van een vriendendienst is het wellicht goedkoper een bezoekje brengen aan het stadsarchief van Amsterdam. Een zwart-wit A4 of A3 kopie van de microfiche kost respectievelijk € 0,50 of € 1,00.

Op Familysearch kunt u nog steeds de scans van de huwelijksakten (ook aangiften, aankondiging en bijlagen!) van Amsterdam (1811-1922) doorbladeren. Een heel handig hulpmiddel als u niet fysiek naar het archief kunt of wilt, maar toch genoeg tijd heeft om familieonderzoek te doen. Er zijn ook tafels beschikbaar. Als u sneller een akte wilt opsporen kan ik persoonlijk u de website Genver aanraden.

Voorbeeld scan huwelijksakte Amsterdam 1921 op Familysearch

Veel succes met uw onderzoek naar uw Amsterdamse verwanten en vergeet niet de bron te vermelden!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd

  • Guus Böke


    maart 6, 2012

    Een welkom bericht, waarvoor mijn dank, want ik woon in Spanje en kom slechts sporadisch naar Nederland.

  • H Schwarts-Douma


    maart 7, 2012

    mijn oma was een buitenechtelijk kind haar vaders naam is niet bekend of te achterhalen,haar meisjesnaam is Barnas en ze is geboren in Amsterdam haar geboorte datum is 5 of 6 aug.1884 ze is overleden in sept. 1984 6 wk na de geboorte van mijn kind wie kan mij helpnen om uit te vinden waar de naam vandaan komt en wie misschien de vader is en of er ook nog fam. of pers. met deze naam zijn.