Creatief met stambomen

Creatief met stambomen
Foto: The Clay Family blog

Foto: The Clay Family blog

Af en toe kom je prachtige werken tegen van mensen die uren hebben besteed aan handgemaakte stambomen. Geheel verwerkt met liefde en toewijding.

Sommige bedrijven hebben hier hun werk van gemaakt en bieden ter decoratie stamboomstickers aan. Dit zijn stickers in de vorm van een stamboom die men op de muur kan plakken. Puur ter decoratie.

Daar waar sommige het houden bij het opplakken van de stamboomsticker gaan anderen een stapje verder en versieren de sticker met fotolijstjes en schrijven vervolgens de namen erbij of voegen er nog wat extra versieringen aan toe.

Het resultaat mag er dan na vele uurtjes dan ook zeker wezen. Een voorbeeld van een dergelijk werkje wil ik u niet onthouden en graag met u delen. Onderstaande afbeelding komt van de website Raffia Roses en ziet er prachtig uit.

Foto: Raffia Roses

Foto: Raffia Roses

Een ander voorbeeld kreeg ik door gestuurd. De maker is mij niet bekend.
Met de stamboomdiagram wizard van MyHeritage heeft u de mogelijkheid automatisch even mooie diagrammen aan te maken, waarbij het lijkt alsof u er zelf uren aan heeft besteed.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

 • Geartsje

  juli 3, 2014

  Afgelopen schooljaar heb ik een opdracht laten uitvoeren onder de naam: maak een creatieve stamboom van jou als startpunt t/m bijv. Je overgrootouders. Met verschillende subopdr. Zoals werk,hobby’s , wat maakt jouw moeder, grootmoeder speciaal. van zowel de mannen als de vrouwen, die in deze tijd net zo belangrijk zijn in jouw levensgeschiedenis
  Leuke creative resultaten van MBO-ers, SociaalAgogischWerk- Maatschappelijke Zorg. Gevouwen vlinders met in de vleugels de informatie tot een boom met lucifersdoosjes waarin de informatie op papiertjes was gestopt. En een jongeman met een agrarische achtergron die in de vorm van een koe en tractor zijn familie “in beeld” bracht.

  • Denie

   juli 10, 2014

   @Geartsje Prachtig. Heb je foto’s om te delen?