Geboortedag van Jesse Owens

Geboortedag van Jesse Owens

Vandaag is het de 99e geboortedag van Jesse Owens, een topatleet uit de jaren dertig van de vorige eeuw en ongetwijfeld één van de grootste Olympische sterren van de Olympische geschiedenis.

James Cleveland Owens, groeide op in het conservatieve Alabama (Amerika), waar de naweeën van de slavernij, zeker in zijn hoogtijdagen, nog steeds duidelijk aanwezig waren.

Als kind uit een arm gezien waarvan de grootouders slaven waren geweest was het voor hem dan ook een enorme prestatie om tijdens de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn (notabene) 4 gouden medailles te behalen.

Jesse Owens had datgene waargemaakt wat velen voor onmogelijk hielden. Vandaag de dag wordt hij nog steeds genoemd als inspiratiebron voor atleten.

In 1935 verbrak Jesse maar liefst zes wereldrecords in een tijdbestek van 45 minuten. In 1936 verbeterde hij het wereldrecord op de 100 m tot 10,2 seconden. Het zou twintig jaar duren voor zijn record opnieuw werd gebroken.

Owens trouwde met zijn jeugdliefde Minnie Salomon en kreeg met haar drie dochters.

In SuperSearch, de genealogie zoekmachine van MyHeritage, kunt u gratis alle scans doorbladeren en downloaden van de Amerikaanse volkstelling van 1940. Hier vinden wij Jesse Owens, zijn vrouw en kinderen terug.

Op zoek naar uw Amerikaanse familieleden? Zie hier www.myheritage.com/1940census