5 Suggesties voor uw Kerstverlanglijstje

Heeft u geen idee wat u aan de kerstman zou kunnen vragen, geen nood. Wij hebben 5 suggesties voor Elektronica-cadeautjes voor u opgesteld.

Deze sluiten uiteraard aan op uw grootste hobby – genealogie!


1. Nieuwe laptop met een snellere processor en meer werkgeheugen
Is uw computer echt toe aan vervanging? Vraag de kerstman om een nieuwe, mogelijk een laptop, waarmee u wat flexibeler bent en aan de keukentafel of op de bank kunt werken aan uw stamboom.

2. Hoge resolutie Fotocamera + geheugenkaartjes
Bent u weleens in het archief dan is het handig om foto’s te maken van archiefstukken. Het liefst met een hoge resolutie fotocamera, zodat u deze thuis op uw gemak de stukken in goede kwaliteit kunt bestuderen. Ook handig om zodoende bronnen toe te voegen aan uw stamboom. Geheugenkaartjes zijn tegenwoordig niet zo duur meer. Met een 8 gigabyte geheugenkaartje kunt u weer een poosje vooruit.

3. Flatbed scanner
Oude familiefoto’s, familieboekjes, akten en documenten kunt u snel en eenvoudig met een scanner in hoge resolutie inscannen en op uw computer bewaren voor het nageslacht. Deze kunt u tevens op uw familiesite veilig stellen en delen met uw familieleden.

4. Externe harde schijf
Externe harde schijven worden tegenwoordig steeds kleiner en goedkoper. Een handformaat harde schijf met 320 Gb aan schijfruimte koopt men tegenwoordig al vanaf € 60 bij de grote warenhuizen en elektronicazaken. Een externe harde schijf is handig omdat de data niet opgeslagen wordt op de computer, maar er buiten. Er is daarnaast geen extra stroomkabel meer nodig, omdat deze opgeladen wordt via de usbkabel naar de computer.

5. Nieuwe mobiele telefoon
De nieuwe generatie mobiele telefoons zijn voorzien van steeds beter wordende fotocamera’s, waarmee u op verjaardagsfeestjes of familiedagen uw familieleden gemakkelijk vast kunt leggen en toe kunt voegen aan uw familiesite middels de MyHeritage Stamboom App.