Populairste babynamen van 2012

Reacties

De jaarlijkse uitslag van de populairste babynamen van 2012 is vorige week bekend gemaakt.

Daan is de populairste jongensnaam net als in 2011. De tweede en derde graag geziene jongensnamen zijn respectievelijk Bram en Sem. Bij de meisjes is wederom Emma de populairste meisjesnaam gevolgd door Sophie en Julia.

Populairste babynamen 2012


Jongensnamen
De laatste tien jaar kwam Bram niet voor in de top 10, maar heeft een verrassende sprong gemaakt van de 16e plaats (2011) naar de 2e plaats in 2012. Jongetjes worden steeds vaker Noah en Max genoemd en ook Thijs is nieuw in de top 10. Thomas wordt minder vaak gegeven

Meisjesnamen
Emma, Sophie en Julia domineren de laatste jaren de top 3 van meisjesnamen. Ook Isa, Lisa, Lotte en Saar zijn graag geziene namen voor het nieuwe grut in Nederland.

De SVB publiceert ieder jaar een overzicht van de meest populaire kindernamen dit omdat zij de kinderbijslag uitkeert en daardoor op de hoogte is van de namen van alle pasgeboren kinderen. In 2012 zijn ca. 176.000 kinderen geboren, waarvan ruim 51% jongens en bijna 49% meisjes. In totaal keert de SVB ruim 3,3 miljard euro kinderbijslag uit aan ruim 3,5 miljoen kinderen.

Komt de naam van jou, je kind of kleinkind voor in het rijtje?

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd