En wij noemen hem Elvis

Reacties

De historische betekenis van de naam Elvis blijft onbekend. De oorsprong zou te vinden kunnen zijn in het Angelsaksische woord “Eall-wīs” wat alwetend betekent of in de Engelse achternaam Elwes of de 6e eeuwse Ierse heilige Sint Elvis.

Promotieflyer van de film Girls Girls Girls met Elvis Presley. PD-PRE1964

De naam hoe uniek het ook overkomt kwam al geruime tijd voor, óók in Nederland. In de digitale stamboom van het Rotterdams archief wordt bij het overlijden van de 77 jarige van Johanna Bax (dochter van Jan Bax en Margaretha van Steenhoven) op 10-07-1894 aangegeven dat zij de weduwe was van Elvis van ’t Hoen.

48 treffers in de Amsterdamse persoonskaarten getuigen van de populariteit van de legendarische zanger Elvis Aaron Presley. Gedurende de carrière van de popster zijn er wereldwijd baby’s vernoemd naar de King of Rock and Roll.

Populariteit naam Elvis in Nederland anno 2010. beeld: meertens knaw

In Nederland zien wij dit terug in het aantal kinderen welke Elvis als voornaam en volgnaam dragen door de jaren heen. In 2010 waren er 176 personen met de voornaam Elvis en 182 met de vernoeming als volgnaam. De zanger was der mate populair dat enkele ouders hun dochter zelfs Elvis hebben genoemd.

Komt de naam Elvis voor in uw stamboom?

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd