Boeiende familiegeschiedenis: ‘De genen van mijn vader’

Reacties

Veel mensen zijn in de ban van hun afkomst en schrijfster Martine Letterie is één van hen. Over haar familiegeschiedenis vanaf 1600 schreef ze het boek De genen van mijn vader, dat vandaag verschijnt.

Martine onderzocht haar familiegeschiedenis van 1600 tot nu en leerde zo haar voorouders kennen: in alle generaties steeds weer bijzondere gewone mensen aan de onderkant van de middenklasse. Sommigen boerden goed, maar anderen kwamen in verzet tegen hun lot als het tij keerde en probeerden met wisselend succes hun leven in eigen hand te nemen en er nog iets van te maken. Al deze mensen-zoals-wij roepen met hun ‘petites histoires’ een tijd en sfeer op die, hoewel lang geleden, toch ook verrassend dichtbij komt en herkenbaar is.

In De genen van mijn vader beschrijft Letterie hun soms hartverscheurende levensgeschiedenissen, om te eindigen met haar eigen verhaal. Wat zeggen deze voorouders over haar, en in hoeverre hebben hun levens invloed op dat van haar?

Op vrijdag 2 oktober presenteert zij haar boek op uitnodiging van Bruna Vorden in hotel Bakker in Vorden. Vanaf 15.00 uur vertelt en signeert ze.

Letterie (1958) schrijft historische boeken die vaak zijn gebaseerd op feiten.

(bron: De Gelderlander)

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd