Vaarwel 2015 … Hallo 2016!

Vaarwel 2015 … Hallo 2016!

Het jaar is weer in een flits voorbijgegaan, en wat voor een jaar! Hier bij MyHeritage hadden we het druk in 2015, met talrijke nieuwe features, nuttige toegevoegde historische gegevens en nog veel meer.

We begonnen het jaar met een knal, met de lancering van de Family Tree Builder Mac Extension. Wij vinden dat mensen hun familiegeschiedenis moeten kunnen ontdekken en bewaren op het platform dat ze zelf het prettigst vinden en dat de mogelijkheid om offline te werken ook zijn voordelen heeft. De nieuwe MAC-versie sluit zich aan bij onze Windows-versie die al sinds 2005 beschikbaar is.

Begin februari hebben we 900 miljoen wereldwijde historische gegevens toegevoegd aan SuperSearch, waardoor er nu in totaal meer dan 6 miljard records op MyHeritage staan. De nieuwe records – allemaal stamboomprofielen – konden worden toegevoegd door ons partnerschap met FamilySearch. Wij zijn continu bezig om meer mondiale historische gegevens toe te voegen, zodat meer mensen hun familiegeschiedenis makkelijker kunnen ontrafelen.

Vervolgens gingen we naar RootsTech, de grootste beurs voor familiegeschiedenis in Noord-Amerika. Onze demo’s werden daar goed bezocht en op de MyHeritage-stand was het een komen en gaan van mensen die meer informatie over onze producten wilden hebben. Chief Product Officer Mike Mallin hield een toespraak over het starten van instant zoektochten in de familiegeschiedenis. De toespraak werd door duizenden mensen bijgewoond en online door duizenden anderen bekeken.

Het MyHeritage Team op RootsTech 2015

Het MyHeritage Team op RootsTech 2015

Eind februari hebben we meer historische gegevens aan SuperSearch™ toegevoegd, zoals miljoenen historische gegevens uit Scandinavië, de Verenigde Staten en Schotland. Ze omvatten militaire gegevens, geboorteakten en gevangenisarchieven en geven veel families inzicht in de levensverhalen van hun voorouders.

In maart zagen we tot onze grote vreugde dat de mobiele app van MyHeritage op Google Play in meer dan 30 landen bij de beste apps voor Android behoorde.

We reisden half april af naar Birmingham voor het evenement Who Do You Think You Are? Live 2015. We hebben er een fantastische tijd gehad en waren verheugd daar de genealogiedeskundige en geneablogger Dick Eastman te ontvangen, die genealogievragen van deelnemers beantwoordde.

Eind april brachten we Instant Discoveries uit voor alle gebruikers van MyHeritage. Nu kunnen meerdere personen en foto’s met een paar klikken aan bestaande stambomen worden toegevoegd. We ontwikkelden ook een leuke interactieve kaart waarop gebruikers van over de hele wereld worden weergegeven die zojuist ontdekkingen op MyHeritage hebben gedaan. Het eind 2014 gelanceerde Instant Discoveries™ biedt een unieke ervaring bij het ontdekken van informatie over de familiegeschiedenis en het toevoegen van gegevens aan uw stamboom bij MyHeritage.

World map of Discoveries

De wereldkaart met ontdekkingen. (Klik om de interactieve kaart te bekijken)

We brachten in mei een verbeterde versie van de mobiele app van MyHeritage uit, compleet met een nieuw uiterlijk en een verbeterde onderzoekservaring. De nieuwe interface is intuïtiever en maakt het voor families nog eenvoudiger om hun stambomen te bouwen, direct voorouders en verwanten te ontdekken en hun erfgoed mobiel te bewaren en te delen.

Later in mei werd Instant Discovery Kaarten aan de stambomen toegevoegd. Op die kaarten kunnen de gebruikers de voor hen beschikbare Instant Discoveries in de context van hun stamboom bekijken. De nieuwe kaarten zijn een extra manier om Instant Discoveries direct vanuit uw stamboom te openen.

We waren primetime te zien in het belangrijkste nieuwsprogramma op de Israëlische televisie met een verhaal over de bewoners van het Griekse eilandje Erikoussa, die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven riskeerden door een Joodse kleermakersfamilie tegen de nazi’s te beschermen.

Later in juni reisden we naar Erikoussa voor een zeer speciale reünie van de afstammelingen van de Joodse kleermaker en de afstammelingen van de Griekse eilandbewoners die zijn leven en het leven van zijn 3 dochters en een weesmeisje uit zijn familie hadden gered. Het verhaal begon in november 2013, toen de met een Emmy bekroonde producent en auteur Yvette Manessis Corporon MyHeritage om hulp vroeg bij het opsporen van de nakomelingen van de Joodse kleermaker Savvas, afkomstig van Corfu in Griekenland. Savvas had tijdens de oorlog met zijn gezin op Erikoussa ondergedoken gezeten en Yvette wilde graag weten wat er na de oorlog met zijn familie was gebeurd. MyHeritage aanvaardde de uitdaging en startte een genealogisch avontuur om dit goed bewaarde geheim te ontrafelen. Er werden in de VS en in Israël afstammelingen gevonden. Op het eiland namen we deel aan de reünie van de families tijdens een officiële ceremonie. We zijn blij dat we Yvette hebben kunnen helpen om de nakomelingen van Savvas te vinden. Het was mooi ze over hun verbazingwekkende familiegeschiedenis te vertellen en deel te nemen aan deze emotionele bijeenkomst.

Geëmotioneerde Yvette Corporon tijdens de ceremonie op het eiland Ereikoussa

Geëmotioneerde Yvette Corporon tijdens de ceremonie op het eiland Ereikoussa

In juni woonden we de Global Family Reunion bij, georganiseerd door A.J. Jacobs. Duizenden “familieleden” van over de wereld kwamen bijeen in de New York Hall of Science, voor een dag vol activiteiten voor het hele gezin en om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Gilad Japhet, de oprichter en CEO van MyHeritage, gaf een presentatie over genealogische ontdekkingen waar hij bij betrokken was. Met het evenement werd het wereldrecord gebroken voor de meeste gelijktijdige familiereünies over de hele wereld!

De familiefoto (met dank aan de Global Family Reunion)

De familiefoto (met dank aan de Global Family Reunion)

In juli was Gilad Japhet hoofdspreker voor honderden aanwezigen op de conferentie IAJGS 2015 in Israël. Hij presenteerde “Zeven unieke technologieën om uw familiegeschiedenis te ontdekken”. Klik op de video hieronder om de volledige toespraak te bekijken:

Medio juli werd onze wereldwijde vertaaltechnologie van namen uitgebracht. Wereldwijde zoektochten naar uw roots zijn nu nog gemakkelijker geworden. Deze door ons ontwikkelde innovatieve technologie vertaalt automatisch en zeer precies de namen die worden gevonden in historische gegevens en stambomen. Alle mogelijke vertalingen worden gebruikt om de kans op matches met namen in verschillende talen te vergroten.

Wereldwijde vertaaltechnologie van namen (klik om in te zoomen)

Wereldwijde vertaaltechnologie van namen (klik om in te zoomen)

In oktober hebben we meer dan 46 miljoen gegevens van Zweedse huishoudens aan SuperSearch™ toegevoegd. De hoogwaardige parochieregisters lopen van 1880 tot 1920 en bevatten informatie over geboorten, sterfgevallen, huwelijken, adressen en wijzigingen in de samenstelling van de huishoudens. De collectie is een fantastische bron voor familiegeschiedenis voor iedereen met Zweedse voorouders.

Search Connect™ werd in november uitgebracht en maakt nu van iedere zoekopdracht op MyHeritage een nieuwe record. Door Search Connect™ kunt u in contact komen met andere MyHeritage-leden die op zoek zijn naar dezelfde mensen als u. U kunt informatie met hen uitwisselen en samenwerken bij het onderzoek naar uw gedeelde familiegeschiedenis.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

We eindigden het jaar met het toevoegen van een spannende nieuwe collectie gedigitaliseerde boeken aan SuperSearch™. De verzameling bestrijkt 150.000 boeken met 37 miljoen pagina’s met betrekking tot familiegeschiedenis. Bij deze collectie hebben we een nieuw proces gebruikt waarmee ieder jaar rond de 250 miljoen pagina’s aan SuperSearch™ worden toegevoegd.

Dit jaar hebben we extra kantoren in Tel Aviv geopend, waardoor we nu drie vestigingen in Israël hebben. We hebben in 2015 meer dan 100 nieuwe medewerkers aangenomen en groeiden van 150 medewerkers aan het begin van 2015 naar 260 medewerkers aan het einde van het jaar. Onze medewerkers deden ook aan gezinsuitbreiding. We hebben vier MyHeritage-bruiloften gevierd en tien pasgeborenen aan onze stambomen toegevoegd!

R&D Hackathon op ons kantoor in  Tel Aviv

R&D Hackathon op ons kantoor in Tel Aviv

Een van onze bedrijfsdoelen is ‘goed doen’ om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. In de loop van het jaar is het MyHeritage-team betrokken geweest bij verschillende liefdadigheidsevenementen en teambuildingactiviteiten.

In februari hebben we bomen geplant in een centrum voor nieuwe immigranten.

Bomen planten in een centrum voor nieuwe immigranten

Bomen planten in een centrum voor nieuwe immigranten

In maart hebben we pakjes gemaakt met voedsel, speelgoed en bloemen en ze bij minder bedeelden bezorgd.

Voedselpakketten maken

Voedselpakketten maken

In het voorjaar hebben we bijeenkomsten voor ouderen georganiseerd, om hen te helpen met het bouwen van hun eigen stambomen en het onderzoeken van hun familiegeschiedenis. Het initiatief viel bij iedereen in zeer goede aarde en de deelnemers kunnen nu hun stambomen met hun dierbaren delen.

Senioren met hun stambomen helpen

Senioren met hun stambomen helpen

Met het in mei opgerichte MyHeritage Running Team kunnen de medewerkers samen fit blijven en trainen voor wedstrijden in teamverband. Ze hebben een race voor het goede doel gelopen en willen in de toekomst aan meer marathons deelnemen.

Het MyHeritage Hardloop Team

Het MyHeritage Hardloop Team

In juni hadden de medewerkers van MyHeritage een dagje uit aan het strand en werden extreme sporten gecombineerd met extreme ontspanning.

Gezellig bedrijfsuitje aan het strand

Gezellig bedrijfsuitje aan het strand

In augustus, aan het einde van de grote vakantie, kwamen MyHeritage-medewerkers en hun gezinnen samen voor een zwemfeestje. Het eten was heerlijk, de muziek geweldig, en er was van alles te doen. In september hebben MyHeritage-medewerkers met kansarme kinderen van plaatselijke scholen geknutseld.

Handarbeid met scholieren

Handarbeid met scholieren

MyHeritage heeft ter gelegenheid van de borstkankermaand een bijeenkomst georganiseerd waar een sterke en moedige overlevende van borstkanker een lezing heeft gehouden.

Borstkanker Bewustzijnsmaand bij MyHeritage

Borstkanker Bewustzijnsmaand bij MyHeritage

Enkele andere hoogtepunten van 2015:

Een aantal bijdragen van deskundigen aan ons blog:

De vijf best gelezen blog posts:

Het team van MyHeritage is hard aan het werk om stamboomonderzoek te innoveren met geavanceerde technologieën om de onderzoekservaring naar familiegeschiedenis voor onze gebruikers te verbeteren. En we zijn nog lang niet klaar! Er zijn voor 2016 veel nieuwe en spannende zaken gepland, dus blijf op de hoogte.

Gelukkig nieuwjaar! We wensen u en uw familie het allerbeste voor 2016.