Maak kennis met Record Detective™ II

Maak kennis met Record Detective™ II

We zijn bijzonder blij om aan te kondigen dat Record DetectiveII is gelanceerd. Deze krachtige technologie helpt het onderzoek naar uw familiegeschiedenis meer dan ooit tevoren.

Bijna drie jaar geleden lanceerden we de eerste versie van Record Detective™, een technologie die nieuwe ontdekkingen genereert. Met Record Detective™ verwijzen vondsten die met MyHeritage SuperSearch™ zijn gedaan automatisch naar aanvullende records en stamboomprofielen die betrekking hebben op dezelfde persoon.


De kracht en beperking van onderlinge verwijzingen

Voorheen werkte Record Detective™ als volgt. Als in een stamboom record A matchte met persoon B, en persoon B matchte in een andere stamboom met persoon C die op zijn beurt weer met record D matchte, dan beschouwde Record Detective™ de records A en D als een match en ontvingen ze onderlinge verwijzingen. Dit maakte fantastische ontdekkingen mogelijk, bijvoorbeeld, een geboorteakte kon verwijzen naar een krantenbericht over de bruiloft van diezelfde persoon! De technologie doet slimme redeneringen die voorheen alleen door genealogen van vlees en bloed konden worden gedaan. In de geboorteakte komt de naam van degene die onze hoofdpersoon uiteindelijk zal trouwen immers niet voor. Deze krachtige techniek had echter wel een beperking. Record Detective™ kon alleen informatie vinden als er ten minste één stamboomprofiel op MyHeritage met de record matchte, en dat is niet altijd zo. Ongeveer de helft van de historische gegevens op MyHeritage heeft nog geen match met een stamboomprofiel.

Aangescherpte speurzin

Deze beperking zat onze ontwikkelaars behoorlijk dwars, dus ze besloten de technologie aan te scherpen. De volgende generatie van deze technologie moest zelfs “de beroemdste detective aller tijden op de proef stellen”. Daarom werd het project door ons team liefdevol Professor Moriarty gedoopt.

De nu vrijgegeven nieuwe generatie, Record Detective™ II, overwint eerdere beperkingen en presenteert naast alle matches die voorheen werden gevonden ook directe matches tussen records, zelfs voor records die geen match in een stamboomprofiel op MyHeritage hebben.

Meer matches

Het resultaat: er wordt voor iedere record een veel groter aantal matchende documenten gevonden. Deze krachtige nieuwe technologie heeft het verbluffende aantal van 2,2 miljard aanvullende matches opgeleverd. Record Detective™ II biedt nieuwe informatie en aanknopingspunten om uw onderzoek naar familiegeschiedenis naar nieuwe hoogten te stuwen. En dat alles zonder aan nauwkeurigheid in te boeten.

Sprekende voorbeelden

Stel dat u met de zoekmachine op MyHeritage een record vindt van een familielid van u. Die record is niet langer een doodlopende weg maar leidt nu verder naar andere gegevens over het familielid.

Hieronder ziet u voorbeelden van Record Detective™ II in actie:

1. Marie Freeser uit Montana is 12 jaar ten tijde van de Amerikaanse volkstelling van 1900. Er is een automatische match gemaakt met haar huwelijksakte, waarin alle gegevens over haar echtgenoot en diens ouders worden onthuld, en met een vermelding in het jaarboek van haar universiteit, die nog een verrassing bevat (zie hieronder).

De resultaten van Record Detective™ worden altijd onder de record weergegeven.

Het jaarboek van Marie Freeser

Het jaarboek van Marie Freeser

Een onverwachte foto van Marie bij haar afstuderen!

Het boterbriefje van Marie Freeser in de collectie Montana, County Marriages, 1865-1950

Het boterbriefje van Marie Freeser in de collectie Montana, County Marriages, 1865-1950

2. Johann Kliewert komt voor in een passagierslijst en wordt direct gematcht met gedetailleerdere immigratiepapieren met de namen van zijn familieleden.

De gevonden passagierslijst toont alle familieleden, met inbegrip van hun leeftijden en beroepen. In de lijst zien we dat de familie Kliewert boeren waren en dat Johann drie zonen en vier dochters had. Zelfs bij dochter Anna van 12 werd al boer als beroep vermeld!

3. De Zweedse huwelijksakte van Klara Matilda Gustafsdotter en Anders Johan Alfred Andersson heeft zeven matches in de collectie Onderzoeksboeken Huishoudens uit Zweden.

We kunnen het gezin van jaar tot jaar en van plaats tot plaats in Zweden traceren, terwijl het aantal gezinsleden groeide.

Klik om in te zoomen

Klik om in te zoomen

De volledig geïndexeerde en doorzoekbare administratie van Zweedse huishoudens, met kleurenafbeeldingen, vindt u alleen op MyHeritage. Ga voor meer informatie over deze collectie naar: Onderzoeksboeken Huishoudens uit Zweden.

4. Een immigratierecord voor Hanna Hanevold, die vanuit Ierland via Canada naar de VS emigreerde, is automatisch gematcht met drie verschillende Amerikaanse volkstellingen. We kunnen zo haar hele leven in de Verenigde Staten volgen en komen uiteindelijk uit bij twee vondsten met betrekking tot haar overlijden.

Hanna wordt in de volkstelling van 1940 opgevoerd als hoofd van het huishouden. Ze is dan 76 en leeft samen met drie van haar volwassen dochters (41, 43 en 44) en twee kleindochters (17 en 20).

Click to zoom

Click to zoom

In het begraafplaatsenregister van BillionGraves zien we dat ze door haar familie wordt herinnerd als Mother Hannah M. Hanevold.

5. Het openbare register van de VS bevat de naam en het telefoonnummer van Thomas Wilkinson maar kan automatisch worden gematcht met een oproepkaart voor de Tweede Wereldoorlog, van 50 jaar daarvoor. Thomas heeft het formulier zelf ingevuld en er zijn handtekening op gezet.

Het registratieformulier vermeldt waar Thomas op zijn negentiende woonde en welke universiteit hij bezocht, vlak voor zijn indiensttreding in het Amerikaanse leger.

6. Een Amerikaanse volkstelling bevat de naam van Walter Bush, voor wie een automatische match is gevonden met immigratiepapieren voor Brazilië, bijna 50 jaar later!

Walters immigratiebewijs is voorzien van een foto van toen hij in Rio de Janeiro arriveerde en documenteert een belangrijk moment in zijn leven.

7. De geboorteakte van James Spyros Spyre is automatisch gematcht met een vermelding in de lijst met slachtoffers van de Koreaanse Oorlog, waarin hij voorkomt met rang, militaire functie, eenheid en de datum waarop hij in de strijd sneuvelde of vermist raakte.

Record van James Spyros Spyre in de lijst van gevallenen in de Koreaanse Oorlog (Klik om in te zoomen)

Record van James Spyros Spyre in de lijst van gevallenen in de Koreaanse Oorlog (Klik om in te zoomen)

Samenvatting

Deze voorbeelden tonen de voordelen van een doortastende detective die speurwerk verricht en genealogisch onderzoek uit handen neemt. Dankzij Record Detective™ II, kan een record die u op MyHeritage hebt gevonden moeiteloos de deur openen naar nog veel meer gegevens over diezelfde persoon. Deze records kunnen uit totaal verschillende soorten collecties afkomstig zijn, zelfs uit een ander deel van de wereld waar u nooit aan had gedacht. De technologie helpt u door tijd te besparen en nieuwe informatie te achterhalen die u in uw eentje misschien nooit had gevonden.

Om de gegevens van Record Detective™ te kunnen bekijken, is een abonnement bij MyHeritage vereist. Sommige records zijn afkomstig uit gratis collecties, zoals de gravencollectie BillionGraves, en kunnen zonder abonnement worden bekeken maar de meeste collecties zijn betaald.

Met Record-Detective™ II is het onderzoeken van de familiegeschiedenis opnieuw gemakkelijker en leuker geworden. Er zijn miljarden nieuwe matches beschikbaar, dus de kans dat u met Record Detective™ nieuwe records vindt, is aanzienlijk gestegen. Doe spannende ontdekkingen en verwerf nieuwe inzichten in uw familiegeschiedenis. Deze technologie is uitsluitend beschikbaar op MyHeritage. Als u nog geen stamboom op MyHeritage hebt, is dit een uitstekend moment om dat eens te proberen. Meld u aan op onze homepage en maak uw stamboom. U kunt er ook uw GEDCOM-stamboom uploaden. Als u al een MyHeritage-gebruiker bent, let dan op de vondsten van Record Detective™ II, die onder iedere record worden getoond.

Veel plezier!

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

 • hubert garsen

  maart 3, 2016

  kunt u ook onze achternaam achterhalen in amerika en canada

  • MyHeritageNL

   maart 3, 2016

   Beste heer Garsen, jazeker. U kunt wereldwijd zoeken met onze SuperSearch. Probeer het gerust uit en mocht u support nodig hebben, kunt u ons bereiken via gratis telnr: 0800-2400013.

 • hubert garsen

  maart 3, 2016

  gewldig werk wat jullie hier doen

 • Jan de Vries

  april 18, 2016

  Zodra ik wat meer tijd heb zal ik er zeker meer aandacht aan besteden.ik ben benieuwd.

 • Jaap van der Bijl

  april 19, 2016

  Ik vind dit een fantastische aanvulling bij het zoeken naar verre voorouders.

 • paula

  april 19, 2016

  geweldig.

 • paula

  april 19, 2016

  stamboom zoeken ik ben erg benieuwd iedereen aanraden naar het verleden van je familie en voor ouders ik ben er mee bezig.doen nostalgie.