11 tips om betere familiefoto’s met uw smartphone te nemen

Fotograferen van familie was vroeger een hele opgave. Tegenwoordig gaat dat veel gemakkelijker. U legt met uw smartphone in een handomdraai mooie beelden vast tijdens uw familiebijeenkomsten.

Betere familiefoto's nemen met uw smartphone

Betere familiefoto's nemen met uw smartphone

Bij ons in de familie maakte mijn oom Sam vroeger altijd de foto’s. Hij was dol op fotograferen en had altijd de allernieuwste camera bij zich. Hij zorgde ervoor dat die goed opgeladen was of hij nam nieuwe batterijen mee. Spontane foto’s waren het leukst. Ook probeerden we altijd om een groepsfoto te maken met zoveel mogelijk mensen erop. Uiteindelijk was het zaak om in de buurt van zijn camera te blijven als je op de foto wilde komen.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone bij zich om bijzondere momenten vast te leggen. Ieder familielid kan tegenwoordig gemakkelijk familiegebeurtenissen registreren en voor toekomstige generaties bewaren.

Hoewel het nu heel eenvoudig is geworden om op de ontspanner te drukken, of eigenlijk op het camerapictogram van de telefoon te tikken, zijn de opnames niet altijd van dezelfde kwaliteit.

Daarom hebben we een paar handige tips verzameld om u te helpen betere foto’s met uw smartphone te maken:

  1. Houd uw telefoon altijd gereed om foto’s te nemen. Zorg dat hij opgeladen blijft en neem altijd de oplader mee.
  2. Probeer zo min mogelijk te bewegen bij het nemen van foto’s. Zorg dat u uw telefoon tijdens het fotograferen stevig vasthoudt. Onze handen trillen vaak op het moment dat we op het pictogram drukken. Focussen en niet bewegen. Vaak is de camera beter stil te houden door vlak voor het nemen van de foto diep in te ademen en de ellebogen dicht bij het lichaam te houden.
  3. Houd de camera recht. Schakel voor de camera van de telefoon de optie in om rasterlijnen weer te geven en zorg ervoor dat bijvoorbeeld de horizon, hoge objecten en mensen loodrecht op de foto komen.
  4. Maak iedere keer dat u uw telefoon pakt om een foto te nemen de lens schoon. Echt, iedere keer.
  5. Gebruik nooit de zoomfunctie. Ga in plaats daarvan dichter bij uw onderwerp staan en gebruik achteraf een functie om de foto bij te snijden. Als u wel inzoomt, gaat de kwaliteit hard achteruit.
  6. Besteed tijd aan het kiezen van een betere app voor uw camera en oefen ermee, zodat u op het moment suprême goed bent voorbereid.
  7. Stel uw cameraresolutie zo hoog mogelijk in. Des te hoger de resolutie, des te beter de kwaliteit.
  8. Probeer bij natuurlijk licht te fotograferen. Gebruik de flitser alleen wanneer dat absoluut noodzakelijk is.
  9. Let op de omgeving waarin u de foto neemt: kies een mooie achtergrond zonder storende elementen.
  10. Wilt u de bewegingen van iemand vastleggen? Schakel dan de burst-modus in, zodat uw telefoon 10 tot 20 opnames per seconde maakt en u een grotere kans hebt dat er mooie foto’s bij zitten.
  11. Doe eens gek! Maak zoveel foto’s als u maar wilt en denk niet na voordat u afdrukt. We leven in een tijd waarin foto’s digitaal worden opgeslagen. U kunt ze altijd weggooien om opslagruimte te besparen. Laat een bijzonder moment niet verloren gaan.

Bewaar familieherinneringen voor altijd door uw foto’s op te slaan met de mobiele app van MyHeritage. Voeg met uw smartphone meteen een goede foto toe van de betreffende personen in de stamboom. U kunt ook een nieuw fotoalbum maken in het fotogedeelte van de mobiele app. Daarna kunt u nieuwe foto’s nemen om aan het album toe te voegen of vanaf uw telefoon bestaande foto’s uploaden.

Wat zijn uw beste tips om goede foto’s met uw mobiele telefoon te maken? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder!