Lente: nieuwe onderzoekswegen

Lente: nieuwe onderzoekswegen

Een nieuwe lente, een nieuw geluid! Dat is een uitstekend moment voor een ‘voorjaarsschoonmaak’ van uw stamboomonderzoek. Het is ook een mooie gelegenheid om eens iets nieuws uit te proberen en andere paden in uw genealogisch onderzoek te verkennen.

(bron: Wikipedia, Guido Gerding CC BY-SA 3.0)

(bron: Wikipedia, Guido Gerding CC BY-SA 3.0)

Hier zijn enkele tips om uw stamboomonderzoek eens op te frissen:

1) Zoek tijdens uw voorjaarsschoonmaak overal in huis naar oude foto’s en documenten. U weet maar nooit welke verrassingen er in uw eigen huis verborgen liggen, wat u kunt ontdekken op zolder, in de kelder, in de garage en in een vergeten doos achter in de kast. Vraag uw familieleden om hetzelfde te doen en hun vondsten op uw familiesite bij MyHeritage te delen.

2) Gebruik de nieuwe functie Audio Opnames in de mobiele app om de verhalen van uw familieleden op audio vast te leggen. Soms ontdekt u zo pareltjes van nieuwe informatie om mee verder te zoeken. En het mooiste is natuurlijk dat de opnames op uw familiesite worden opgeslagen. Maak opnames over personen in uw stamboom op basis van oude aantekeningen of spreek uw herinneringen aan bepaalde mensen in.

3) Ga op zoek naar kaarten van de streek van uw voorouders. Zoek de dorpen en steden van uw voorouders terug in oude landkaarten en maak er kopieën van. Maak een lijst van de steden en dorpen rondom de plaatsen waar uw voorouders hebben gewoond. Er kunnen in nabijgelegen plaatsen hele familietakken hebben gewoond, dus houd die plaatsnamen in uw achterhoofd als u in databases zoekt. Zoek naar plaatsen in een straal van 30 tot 50 kilometer rond het voorouderlijk huis. Vroeger werd dat beschouwd als een dagreis per paard-en-wagen. Mensen bezochten andere dorpen en steden op feestdagen en voor bruiloften en begrafenissen. Ze kunnen er hun toekomstige echtgenoten hebben leren kennen of zakelijke kansen hebben ontdekt. Het loont de moeite om het net wat breder uit te werpen.

4) Deel uw onderzoek. Werk uw familiesite bij MyHeritage bij met alle nieuwe namen, documenten en foto’s die u hebt ontdekt. Zijn er nog nieuwe verwanten die u voor uw familiesite moet uitnodigen om aan uw onderzoek mee te werken? Steeds meer mensen raken in familiegeschiedenis geïnteresseerd en het is zeer goed mogelijk dat familieleden, onafhankelijk van uw onderzoek, interessante afbeeldingen en documenten hebben ontdekt. Neem contact op met de familie en vraag iedereen of ze nieuwe ontdekkingen hebben gedaan.

5) Er worden elke dag nieuwe records aan MyHeritage SuperSearch toegevoegd, dus blijf het proberen! Het devies voor genealogen is: als je de gegevens vandaag niet vindt, zoek dan morgen, volgende week, volgende maand en volgend jaar opnieuw. Als uw zoekpoging alweer even geleden is, loop dan alle losse eindjes opnieuw na. Probeer ook Search Connect™, een unieke innovatie om contact te maken met andere leden van MyHeritage die naar dezelfde voorouders en mensen zoeken als u. Door samenwerking via Search Connect™ opent u nieuwe deuren en kunt u interessante ontdekkingen over uw familiegeschiedenis doen.

We wensen u en uw familieleden een vrolijke lente en veel vruchtbare nieuwe wegen in uw stamboomonderzoek.