Moederdag: breng ode aan die ene speciale moeder in uw familie en win een feestelijke bos bloemen

Moederdag: breng ode aan die ene speciale moeder in uw familie en win een feestelijke bos bloemen

Wat betekent het woord ‘moeder’? Verschillende moeders roepen verschillende associaties op. In de woordenboeken vinden we de traditionele (feitelijke) definitie van een vrouw die een kind heeft gekregen. Er is ook een andere definitie die de nadruk legt op het dagelijks bieden van zorg en genegenheid. Zo wordt een moeder omschreven als iemand die onvoorwaardelijk liefde geeft en de behoeften van haar kinderen boven die van zichzelf plaatst.

Is er een moeder in uw familiegeschiedenis die eruit springt? Een moeder die een legende is geworden in uw familie? Een moeder die als lichtend voorbeeld dient voor de volgende generatie(s)?

In de aanloop naar Moederdag vragen we u om een bijzondere moeder uit uw familiestamboom te beschrijven. Het hoeft niet uw eigen moeder te zijn: een andere moeder in de familie, die van grote invloed is geweest op uw leven, mag ook. Beschrijf in maximaal 500 woorden wat deze moeder zo speciaal maakt, wat zij voor de familie heeft betekend of hoe ze anderen heeft beïnvloed en geïnspireerd. Stuur dit per mail naar: nederlands@myheritage.com.

De inzender van de mooiste bijdrage wordt beloond met een feestelijke bos bloemen. De winnaar wordt op woensdag 4 mei gekozen en ontvangt persoonlijk bericht. De naam van de winnaar plus zijn/haar inzending zal op dit blog worden gepubliceerd op Moederdag (zondag 8 mei). Stuur uw bijdrage vandaag nog in! We zijn benieuwd naar de verhalen over de speciale moeders in uw familiestamboom.

Hoe doet u mee?

  • Beschrijf wie de meest bijzondere moeder is uit uw familiestamboom en waarom (in maximaal 500 woorden)
  • Stuur uw beschrijving van deze speciale moeder per email naar nederlands@myheritage.com
  • Vermeld in deze email uw eigen naam, adres en woonplaats, emailadres + telefoonnummer en de naam van de door u beschreven moeder
  • Inzenden kan t/m woensdag 4 mei 2016, 14.00 uur.
  • Op woensdagmiddag 4 mei 2016 kiest MyHeritage de winnende inzending en neemt contact op met de winnaar/winnares
  • De naam en inzending van de winnaar/winnares zal op 8 mei as. (Moederdag) worden gepubliceerd op dit blog
  • De winnaar wordt – naast eervolle vermelding op ons blog – beloond met een feestelijke bos bloemen!

Veel succes!