Tien parels van wijsheid van de oudste vader ter wereld

Reacties3

Yisrael Kristal is op 15 september jl. 113 jaar geworden. Hij draagt momenteel de titel van ’s werelds oudste man, waardoor hij ook ’s werelds oudste vader is. Kortom, een  persoon met wel heel veel levenswijsheid om wat van op te steken! We vroegen dan ook speciaal aan hem om ons van wijze levenswijsheden te voorzien.

Dit is de top 10 van de parels van wijsheid die hij met ons deelde:

1. “Maak iedere week tijd voor je kinderen vrij, zonder afleidingen. Je zult er geen spijt van hebben! Ik maakte toen ik nog jonger was zeer lange dagen in mijn banketbakkerij, maar zorgde er altijd voor dat ik de weekends vrij hield voor mijn kinderen.”

2. “Ongeacht hoe rijk je bent: gewoon elke dag naar je werk gaan, ontwikkelt een sterk arbeidsethos bij je kinderen. Als je elke dag werk doet waar je van houdt, dan word je gelukkig, zelfs als het zwaar werk is.”

3. “Wees een rolmodel voor je kinderen door anderen en je omgeving met respect te bejegenen. Leer ze om alles zo goed mogelijk te doen en om zich volledig in te zetten.”

4. “Begrijp dat je kinderen hun eigen beslissingen in het leven nemen, ook als je ze het beste voorbeeld geeft. Laat ze de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen besluiten en acties. Dat hoort bij volwassen worden.”

5. “Je hoeft niet tegen je kinderen te schreeuwen, ze horen je heus wel. Er schuilt kracht in stilte. Wanneer kinderen hebben begrepen wat ze fout hebben gedaan, is de oplossing al halverwege.”

6. “Laat je kinderen fouten maken. Waarschuw ze voor moeilijkheden maar laat ze het zelf leren. Maak ze niet te bang voor wat er allemaal mis kan gaan. Boezem ze vertrouwen in.”

7. “Deel je liefhebberijen met je kinderen. Ik hou van vissen en ik hoop dat ik dat aan mijn kinderen heb doorgegeven.”

8. “De belangrijkste dingen die ik aan mijn kinderen heb geleerd: hulpvaardig zijn, rekening houden met anderen en nooit de hoop verliezen.”

9. “Vertel je kinderen alles over hun familie, zodat ze leren waarderen waar ze vandaan komen. Toen de kinderen nog jong waren, vertelde mijn vrouw voor het slapengaan verhalen over de verschillende familieleden.”

10. “Spijt? Ik heb nergens spijt van. Misschien dat ik niet nóg meer tijd met mijn gezin heb kunnen doorbrengen. Profiteer van elk moment!”

Welk advies spreekt u het meest aan? Heeft u zelf vaderlijk advies dat u met ons zou willen delen? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd

 • Chris


  oktober 11, 2016

  Blijf altijd, hoe moeilijk het soms ook is, geloven in je kinderen!

 • jisrael


  november 18, 2016

  die had ik ook kunnen bedenken, ik ben 43

 • m.schultz


  november 18, 2016

  Alles wat je erin stopt komt er later weer uit bij je kinderen
  blijf liefde geven en je krijgt het terug.