MyHeritage DNA: antwoord op uw vragen

Reacties0

gilad-2

Na de lancering van MyHeritage DNA hebben we een heleboel positieve reacties ontvangen en ook veel vragen over de nieuwe dienst. CeCe Moore, een specialiste in genetische genealogie, bracht enkele van deze vragen onder onze aandacht en andere vragen werden gepost in sociale media.

Hierbij presenteren we u een interview met MyHeritage-oprichter en CEO Gilad Japhet, die de vragen openhartig beantwoordt en meer informatie geeft.

V. Welk DNA-laboratorium gebruiken jullie?

A. We gebruiken het lab Gene By Gene in Houston, Texas, waar ook de tests van Family Tree DNA worden verwerkt. Tijdens de selectieprocedure hebben we verschillende hoog aangeschreven DNA-labs in de Verenigde Staten bezocht. We hebben het lab gekozen waarvan we het meest onder de indruk waren.

V. Welk type DNA-test bieden jullie aan?

A. We testen de autosomen met een zogeheten autosomale DNA-test.

V. Zal MyHeritage DNA ook tests voor mitochondriaal DNA en Y-chromosomen aanbieden?

A. Waarschijnlijk niet, maar we willen alle opties openhouden.

V. Welke chip gebruikt MyHeritage DNA?

A. We gebruiken momenteel de OmniExpress-chip van Illumina. Daarmee worden ongeveer 700.000 enkel-nucleotide polymorfieën of SNP’s uitgelezen. We kunnen in de toekomst voor een andere chip kiezen.

V.  Is dat niet dezelfde chip als die voor Family Finder van Family Tree DNA?

A. Ja. Maar onze producten lijken totaal niet op elkaar. Wij voeren onze eigen gegevensanalyses uit en maken onze eigen rapporten. Dus we leveren verschillende resultaten op basis van verschillende gebruikerspools om mee te matchen. Voor genealogen is het in feite een voordeel dat we dezelfde chip gebruiken. Gegevensbestanden die uit MyHeritage DNA worden geëxporteerd zijn compatibel met die van Family Finder.

V. DNA-matches zijn gratis. Geldt dat ook voor het contact opnemen met die matches?

A. Gebruikers die hun DNA-gegevens naar MyHeritage uploaden kunnen gratis contact opnemen met matches. Het uploaden van DNA-gegevens zal misschien niet altijd gratis blijven maar voor de gebruikers die nu uploaden blijven de matches en het contact daarmee voor altijd gratis. Er moet wel contact worden opgenomen met behulp van de contactknoppen in de lijst met DNA-matches. Om via andere wegen contact op te nemen, bijvoorbeeld via Smart Matches, kan een abonnement nodig zijn. Voor gebruikers die de MyHeritage DNA-kit kopen, worden gratis DNA-matches berekend en weergegeven, maar om contact met een match op te nemen, is waarschijnlijk een MyHeritage-abonnement vereist. Als het eerste contact via een DNA-match is gelegd, blijft de communicatie gratis.

V. Heb je een abonnement nodig om een stamboom te maken en je DNA-resultaten te bekijken?

A. Nee, het bekijken van DNA-resultaten is gratis. Gebruikers kunnen gratis een stamboom met 250 personen maken. Voor grotere stambomen is een abonnement vereist. Met onze gratis software Family Tree Builder kan kosteloos een grote stamboom met tot maximaal 500.000 personen worden gemaakt. Maar dan wel op je eigen computer en zonder synchronisatiemogelijkheden. Maar een gesynchroniseerde stamboom is beter, omdat daarvan online back-ups worden gemaakt en je er Smart Matches, Record Matches en Instant Discoveries mee ontvangt. We komen binnenkort met een speciale bundel voor ons volledige jaarabonnement, compleet met onze DNA-test voor een prijs die slechts de helft is van een vergelijkbare prijs van onze voornaamste concurrent. Dit zullen we t.z.t. afzonderlijk aankondigen.

V. Deelt MyHeritage onze DNA-resultaten met andere bedrijven?

A. Nee, dat doen we niet. Lees hierover een goede discussie op de website The Legal Genealogist. Gebruikers kunnen ons “geïnformeerd toestemming” verlenen, waardoor we meer vrijheid hebben om DNA-resultaten voor wetenschappelijk onderzoek te gebruiken en de gegevens samengevat en geanonimiseerd kunnen delen, maar dat is optioneel, niet verplicht. Als we het goed hebben begrepen, heeft onze concurrent AncestryDNA verplichte voorwaarden, die van je verlangen dat je toestemt in de overdracht van je DNA-gegevens aan wie ze maar willen. Zij behouden een onbeperkt geldige en overdraagbare licentie op iemands DNA. Als je een test bij MyHeritage laat uitvoeren en akkoord gaat met onze voorwaarden, dan geef je ons geen eeuwigdurende licentie. Je kunt op elk gewenst moment je DNA-gegevens verwijderen en de licentie intrekken – de verwijdering is permanent – en je geeft ons ook niet het recht om je gegevens aan iedereen over te dragen. Kortom, je DNA is bij ons veiliger dan bij AncestryDNA.

V. Zal MyHeritage nog meer testkits aan bestaande leden weggeven?

A. We geven 1000 DNA-kits gratis weg in het kader van een humanitair project in Israël. We hebben eerder al 5000 DNA-kits weggegeven als onderdeel van ons project Founder Population. We zullen de testkits niet meer in grote aantallen weggeven. Met uitzondering misschien van sommige gebruikers die al op de wachtlijst van ons project Founder Population staan, in het geval dat we meer gegevens over specifieke bevolkingsgroepen nodig hebben. Aan DNA-tests zijn reële kosten verbonden, dus het is ongebruikelijk om ze gratis weg te geven. We hebben er wel een zwak voor om daar waar we kunnen hulp aan mensen te bieden. Dus we “behouden ons het recht voor” om in bepaalde gevallen DNA-tests te schenken als ons dat goeddunkt, met name voor humanitaire doeleinden. Ook hebben onze marketingmensen me verteld dat ze mensen de kans willen geven om gratis testkits te winnen bij prijsvragen op onze blogs, tijdens webinars en in andere sociale media.

V. Zullen de prijzen lager worden door de toegenomen concurrentie in de markt?

A. Dat is wat er meestal gebeurt als de concurrentie in een markt toeneemt. We verwachten dat dit ook met DNA-tests zal gebeuren. Onze toetreding tot de markt en de opkomst van nieuwe concurrenten zijn daarom een zegen voor de klanten. Meer concurrentie leidt tot lagere prijzen, meer tools en snellere ontwikkelingen in de technologie en functies. Bedrijven doen beter hun best om klanten voor zich te winnen. U kunt erop rekenen dat MyHeritage zijn best zal doen om met nieuwe uitvindingen en innovaties te komen. We zullen de hele DNA-wereld opstuwen. U kunt er ook op rekenen dat we onze DNA-testkits wereldwijd gaan verkopen. We hebben een breed internationaal bereik onder een bestaande gebruikersgroep van 85 miljoen mensen en bieden ondersteuning in meer dan 40 talen. Dankzij onze inspanningen zullen er in meer landen tests worden uitgevoerd en zullen er meer matches worden gevonden met verwanten in het buitenland. We werken ook graag samen met andere bedrijven. We waren partners van 23andMe en zijn nog steeds partners van Family Tree DNA. U kunt erop rekenen dat we partnerschappen met andere bedrijven zullen aangaan. Daar zullen onze gebruikers en de hele DNA-community van profiteren.

V. Kunnen we ruwe gegevens van 23andMe of AncestryDNA uploaden, zodat we ons niet opnieuw hoeven te laten testen?

A. Ja. Iedereen die zich op 23andMe, AncestryDNA of Family Tree DNA heeft laten testen, kan zijn DNA-gegevens gratis naar MyHeritage uploaden (op het tabblad DNA van het MyHeritage-profiel). Die klanten ontvangen gratis matches met soortgelijke gebruikers en met gebruikers die de DNA-kit van MyHeritage aanschaffen. Ik zal er niet omheen draaien: als je je gegevens op deze manier uploadt en alleen maar matches wilt, dan hoef je helemaal geen MyHeritage DNA-test te kopen. Uiteraard zijn we blij met betalende klanten, maar mensen die hun DNA al ergens anders hebben laten testen, en alleen geïnteresseerd zijn in meer matches, hoeven zich niet opnieuw bij ons te laten testen. Het uploaden van DNA-gegevens is voldoende om gratis matches te ontvangen. Er zijn natuurlijk wel enkele voordelen aan de aanschaf van de MyHeritage DNA-kit verbonden: toegang tot al onze etniciteitsrapporten en tot nieuwe functies die we in de toekomst zullen ontwikkelen. En ook het recht op de allerbeste klantenservice.

V. Hoe bepaalt MyHeritage matches tussen gebruikers van verschillende testbedrijven?

A. MyHeritage extrapoleert de SNP’s van de geüploade gegevens naar een gemeenschappelijke basis. Die bewerking heet imputatie. Met behulp van deze methode kan MyHeritage testresultaten van alle kits die nu op de markt zijn matchen. Dit geldt ook voor de resultaten van de V4-chip van 23andMe en de V2-chip (en eerdere versies) van AncestryDNA, en natuurlijk voor MyHeritage DNA. Imputatie kan voor fouten zorgen, dus we zijn nog bezig om de bewerking bij te schaven.

V. Krijgt MyHeritage DNA een stamboominterface zoals die van AncestryDNA, zodat gemeenschappelijke voorouders in stambomen te zien zijn?

A. We werken nu aan DNA-matches met gelijkluidende voorouderlijke achternamen – ook als ze anders zijn gespeld maar hetzelfde klinken – of met dezelfde herkomststreek in stambomen aan beide kanten van de match. Dat zal zeer binnenkort beschikbaar zijn. Om gemeenschappelijke voorouders in stambomen aan te wijzen: dat willen we natuurlijk graag maar daar hebben we meer tijd voor nodig.

V. Kan ik een indruk van mijn herkomst krijgen door de ruwe testgegevens van een ander bedrijf te uploaden, of moet ik daarvoor een nieuwe kit aanschaffen?

A. Op dit moment willen we geen herkomstinformatie geven aan gebruikers die gratis ruwe gegevens van een ander bedrijf uploaden. Die gebruikers ontvangen alleen gratis matches. Maar het kan zo zijn dat we zelfs mensen die alleen maar gratis hun gegevens uploaden ook informatie over hun herkomst zullen bieden en dat we de diepgaandere etniciteitsrapporten (die het resultaat zijn van ons project Founder Population) reserveren voor de gebruikers die de MyHeritage DNA-kit hebben gekocht.

V. Gaat MyHeritage ook haplogroepen testen?

A. Dat is onze bedoeling, maar daar kunnen we nog geen termijn aan verbinden.

V. Wat is er aantrekkelijk aan testen bij MyHeritage en het opzetten van nog een database met alle mensen, met name voor mensen die zijn geadopteerd?

A. Voor hen zijn de prijsstelling en de door ons geboden steun en begeleiding van belang. Mensen die zijn geadopteerd en zich al ergens anders hebben laten testen, raden we aan om hun gegevens daar te exporteren en in MyHeritage te importeren, zodat ze niet hoeven bij te betalen. AncestryDNA en 23andMe bieden die mogelijkheid niet. Daar moet je een andere testkit kopen, bij ons niet.

V. Ik ben geadopteerd en heb mijn DNA-gegevens al naar GEDmatch geüpload. Is er een reden waarom ik mijn gegevens ook naar MyHeritage zou moeten uploaden?

A. Ja. MyHeritage heeft een groot aantal DNA-gebruikers die niet op GEDmatch zijn te vinden. Dat is met name het geval met gebruikers van 23andMe. MyHeritage en 23andMe hebben twee jaar lang een partnerschap gehad en integratie geboden. Daardoor hebben veel gebruikers van 23andMe stambomen bij MyHeritage gemaakt en later ook hun DNA-gegevens geüpload. Die gegevens heeft GEDmatch niet en je kunt matches vinden door je gegevens gratis naar MyHeritage te uploaden.

V. Wie heeft de algoritmen voor DNA matching bij MyHeritage ontwikkeld? Is dat het werk van wetenschappers?

A. Ingenieurs en bioinformatici van MyHeritage. We zijn trots op wat we in een relatief kort tijdsbestek hebben bereikt. Ook zijn we voortdurend bezig met het perfectioneren van de resultaten. In vergelijking met bedrijven die al jaren op de markt zijn, lieten de eerste resultaten van onze bètaversie wellicht te wensen over, maar de bèta-fase is nu voorbij. De verbeteringen gaan zeer snel en we zijn al verder dan alle andere DNA-bedrijven tijdens hun opstartfase. Wij hebben zeer veel ervaring met matchen. Veel gebruikers vinden onze Smart Matches, Record Matches, Book Matches en Newspaper Matches uniek en beter dan die van concurrenten. We zijn van plan om deze expertise ook voor DNA-matches in te zetten, dus er zijn aanzienlijke verbeteringen in korte ontwikkelingscycli te verwachten. Wij zijn ook van plan om DNA Matches op innovatieve wijze te gebruiken als aanvullingen op Smart Matches en Record Matches.

V. In welke landen wordt de test aangeboden?

A. MyHeritage DNA wordt momenteel aangeboden in alle landen van de wereld, met uitzondering van Frankrijk, Polen, Israël, de staat Alaska, en een paar Franse overzeese gebieden.In die landen gelden juridische beperkingen voor DNA-tests en hoewel het aanbieden van tests in sommige gevallen niet uitdrukkelijk verboden is of in andere gevallen alleen verboden is voor specifieke leeftijdsgroepen, geven we er de voorkeur aan om mogelijke problemen te voorkomen.

V. Kunnen gebruikers die zich bij MyHeritage hebben laten testen hun ruwe DNA-gegevens naderhand downloaden?

A. Ja. Iedereen die daarbij hulp nodig heeft, kan onze klantenservice bellen of e-mailen.

V. Is de MyHeritage-test compatibel met GEDmatch?

A. Ja. Iedere gebruiker kan zijn of haar DNA-gegevens exporteren en naar een andere website uploaden, met inbegrip van GEDmatch. Vanwege de chip die we gebruiken, moeten ze nu al in staat zijn om de resultaten te verwerken.

V. Krijgt MyHeritage een chromosomenbrowser?

A. Ja. De planning is over ongeveer 3 maanden. Sommige bedrijven vinden chromosomenbrowsers te technisch en weigeren principieel om ze aan hun gebruikers aan te bieden. Wij geloven echter dat we ernaar moeten streven om gebruikers te bieden wat ze belangrijk vinden. Het feit dat goed onderlegde gebruikers meer profijt van dit instrument zullen hebben dan miljoenen ‘mainstream’ klanten, is voor ons geen reden om ervan af te zien.

V. Zullen de DNA-kits met korting worden verkocht?

A. De MyHeritage DNA-kit wordt momenteel met korting aangeboden. De introductieprijs is € 79 plus verzendkosten, in plaats van € 99. De kortingsperiode zal niet lang duren en de prijs zal worden verhoogd als we de opstartfase hebben voltooid. Er staan speciale acties op stapel voor bundels waarin de DNA-kit samen met een MyHeritage-abonnement zullen worden verkocht.

V. Wanneer zal MyHeritage voor het uploaden en matchen van DNA kosten gaan rekenen?

A. De grote vraag is of we dat überhaupt zullen gaan doen. We kunnen nog besluiten om uploaden en matchen in rekening te brengen maar we weten nu nog niet wanneer dat zal zijn. Wat we wel kunnen garanderen, is dat matchen gratis zal blijven voor iedereen die nu zijn DNA-gegevens uploadt, zelfs als we anderen daarvoor een vergoeding zullen gaan vragen. We raden iedereen aan om snel gegevens te uploaden en ervan te profiteren dat het nu nog gratis is.

V. Hoe lang duurt de verwerking van DNA-matches momenteel?

A. We hebben daar eerder al over geschreven maar het is nuttig om het hier te herhalen. De eerste procesronde duurde 3 maanden, omdat de hele infrastructuur nog moest worden opgebouwd. Dat was veel te lang! Later wisten we dat te verbeteren tot ongeveer twee weken. Momenteel berekenen we de matches iedere week en over enkele dagen beginnen we met dagelijkse berekeningen, mogelijk zo goed als realtime in de toekomst.

V. Zal Family Tree DNA de relatie met MyHeritage voortzetten?

A. Jazeker. Houd er rekening mee dat we ook de eigenaar zijn van Geni.com. Op die website zullen we ook MyHeritage DNA-kits verkopen en we zijn van plan om op Geni ook testkits van Family Tree DNA te blijven verkopen, met name voor mitochondriaal DNA en Y-chromosomen. Geni maakt ook gebruik van productintegratie met Family Tree DNA.

V. Ik had al DNA-matches op MyHeritage maar dat zijn er sinds kort minder. Hoe komt dat?

A. Op 3 november hebben we de bèta-fase afgerond en alle matches opnieuw berekend met verbeterde algoritmen. We hebben alle matches laten vallen die we nu als fout-positieve resultaten beschouwen. Alleen sommige matches die hebben geleid tot communicatie van twee kanten via de MyHeritage-inbox zijn bewaard gebleven en gemarkeerd als “niet verwant”. Onze matches zijn nu veel beter maar nog steeds niet perfect. We zijn bezig met aanvullende verbeteringen en er zullen als gevolg daarvan nog veranderingen plaatsvinden.

V. Wat zijn de volgende stappen met MyHeritage DNA?

V. We hebben een uiterst boeiend stappenplan waar we ons strikt aan houden en waar we genealogen enthousiast mee willen maken. We hebben nog inhaalwerk te doen met functies die je bij anderen hebt gezien en ook van ons verwacht. Daarnaast we hebben ook nieuwe ideeën voor DNA-functies die je nog nergens anders hebt gezien. Daarover vertellen we in de nabije toekomst graag meer.

We hopen dat dit antwoord geeft op veel van uw vragen. Stel gerust nog meer vragen. We zijn blij met uw feedback en suggesties. Ga naar MyHeritage DNA als u vandaag nog een testkit wilt bestellen. Bedankt!

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd