Paaseieren zoeken – Win een MyHeritage DNA-kit!

Reacties

Pasen is een heerlijke tijd van het jaar. Het weer wordt beter, de bloemen beginnen te bloeien en in de natuur dienen zich de eerste tekenen van nieuw leven en wedergeboorte aan. Het is ook een uitstekende tijd om met uw familie door te brengen.

Als kind vierden we dit zoete feest altijd bij mijn grootouders, met alle tantes, ooms, neven en nichten. Mijn oma kookte een feestmaal en mijn moeder verstopte paaseieren in de tuin. Die tuin was enorm groot, dus ze moest hier en daar een hint geven, zodat de kinderen wisten waar ze moesten zoeken. En ik denk in het geheim dat het haar ook hielp. Er was een jaar dat ze de hints niet had opgeschreven en we niet alle eieren hadden gevonden. Mijn opa vond toen tot in september nog eieren in het gras, tijdens het maaien.

Onze zoektocht begon met de voetsporen van de paashaas, die mijn moeder zorgvuldig met meel op de keukenvloer had aangebracht. We moesten de voetsporen volgen tot aan de eerste aanwijzing. Daarna zochten we de hele morgen naar paaseieren. Mijn grootvader, vader en ooms hielpen de kinderen en we hadden altijd veel plezier.

Als we klaar waren, legden we alle chocolade altijd op een tafel in de woonkamer, zodat ook de kleinste kinderen een lekkere hoeveelheid chocolade hadden. We legden ook altijd eitjes apart voor de buren, hoewel we al wisten dat die niets zouden krijgen. Mijn ouders en grootouders vertelden ons ook altijd over de precieze betekenis van alle feesten. Volgens mij is de gelegenheid om bij onze familie te zijn, één van meest waardevolle aspecten van feestdagen. We doen er herinneringen op die ons nog jaren bijblijven.

Veel van onze lezers zullen zich nog goed herinneren hoe ze zelf naar paaseieren hebben gezocht. Ter gelegenheid van de komende Pasen zetten we u aan het werk. Vind de verborgen paaseieren en maak kans op een MyHeritage DNA kit! We hebben dit paasplaatje verborgen in drie oude blogposts op MyHeritage en geven u enkele hints om deze te vinden:

Dit zijn de aanwijzingen om de verborgen paaseieren (de afbeelding als hierboven)  te vinden:

    1. In dit blog geeft de oprichter van MyHeritage antwoord op diverse vragen over MyHeritage DNA.
    2. Dit blog legt een nieuwe functie uit waarmee u de kwaliteit en nauwkeurigheid van uw stamboom kunt verbeteren.
    3. Dit blog gaat over een nieuwe beschikbare collectie op MyHeritage, die te maken heeft met romantiek in een wereldstad…

Beproef uw geluk in onze online paaseieren-speurtocht. Stel uw onderzoeksvaardigheden op de proef! Stuur ons de antwoorden – de links naar de 3 blogs – uiterlijk op Goede Vrijdag, 14 april 2017, via een email naar stories@myheritage.com. Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en emailadres te vermelden. Veel succes!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd