Brabantdag Familiegeschiedenis op 4 november 2017: Erfgoed, design en innovatie

Reacties3

Op zaterdag 4 november 2017 vindt de Brabantdag Familiegeschiedenis plaats in het provinciehuis in Den Bosch. Iedereen met belangstelling voor familiegeschiedenis is van harte welkom op dit publieksevenement. Klik hier voor de website en het volledige programma. De toegang is gratis.

De vier Brabantse afdelingen van de Nederlandse Genealogische Vereniging (‘s-Hertogenbosch-Tilburg, Kempen- en Peelland, Land van Cuijk en Ravenstein en West-Brabant) organiseren in de hoofdstad van de provincie deze veelzijdige dag. De centrale thema’s zijn: erfgoed, design en innovatie. Familiegeschiedenis is eigenlijk immaterieel erfgoed: niet fysiek tastbaar maar onlosmakelijk verbonden met het heden, met de identiteit en cultuur van families en plaatsen. Familiegeschiedenis verbindt mensen.

 

Genealogische markt

In de hal van het provinciehuis wordt van 10.30 tot 16.00 uur een genealogische markt gehouden, met stands van genealogische en historische verenigingen, en van ondersteunende diensten en producten. Ook MyHeritage is aanwezig. Er is onder andere een ‘archiefcorner’ van de Brabantse archiefdiensten. Ook de bibliotheken uit de regio ‘s-Hertogenbosch zijn vertegenwoordigd.

Stamtafel

Eveneens in de hal kunnen geïnteresseerden van 10.30 tot 16.00 uur ondersteuning krijgen van regionale Brabantse stamboomexperts, die mensen op weg helpen met hun onderzoek of een begin kunnen maken met hun stamboom. In de middag nodigt MyHeritage u uit voor een interactief gesprek met meer generaties aan de ‘MyHeritage DNA tafel’. Schuif aan en maak kans op een gratis MyHeritage DNA test!

De Brabantdag Familiegeschiedenis biedt inhoud, entertainment, discussie, cultuur en verpozing. Het programma richt zich zowel op de beginnend familieonderzoeker als op de ervaren genealoog, op jong en oud. Het is een leerzaam dagje uit waarin vooral duidelijk wordt dat familiegeschiedenis ‘in’ is, van en voor alle lagen van de bevolking, en dat kennis van het verleden inzicht biedt voor het heden en de toekomst.

Bent u er ook bij? We  hopen u te zien op de Brabantdag Familiegeschiedenis!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd

  • M. wijdeven


    oktober 26, 2017

    is er iemand aanwezig die dag die mij kan helpen met de aankoop van een perceel grond van de gemeente nistelrode rond 1966 1967

  • Stef van der Steen


    oktober 27, 2017

    Ik ben op zoek naar familie onderzoekers van de familie van der Steen , mn afkomstig uit west-brabant (breda, terheijden, wagenberg, made, oosterhout etc.) Is er iemand die ook gaat 4 november?