Een terugblik op 2017

Reacties1

2017 was een interessant jaar vol nieuwe technologieën en innovaties, ongelooflijke familieherenigingen en nog heel veel meer. We vonden het fijn dat u daarbij aanwezig was!

Nu het jaar op zijn einde loopt, kijken we terug op alles wat we in 2017 hebben gedaan en maken we ons op voor ontwikkelingen in 2018 die zelfs nog groter zullen zijn. Vergeet vooral niet om de scoops aan het einde van deze post te lezen, want we hebben heel wat primeurs te melden!

De hoogtepunten van 2017 bij MyHeritage

Begin 2017 waren we volledig gericht op het leveren van nieuwe tools en technologieën In januari kwamen we met DNA Matching verbeterd met nieuwe functies, waardoor het nog gemakkelijker werd om contact op te nemen met verwanten waarmee u DNA deelt.

In februari introduceerden we nieuwe en verbeterde pagina’s met ontdekkingen. Alle Smart Matches™ en Record Matches worden nu op uniforme wijze op twee hoofdpagina’s weergegeven: Matches per persoon en Matches per bron. Ook lanceerden we de functie “Toegevoegde waarde”, die aangeeft hoeveel informatie een match aan uw stamboom zou toevoegen.

Vervolgens introduceerde we de Consistentie Checker, waarmee u uw stamboom op het internet kunt scannen om fouten en onnauwkeurigheden op te sporen. Onze gebruikers gebruiken de consistentiecontrole heel graag en hebben in 2017 miljoenen fouten in de onlinestambomen op MyHeritage gecorrigeerd.

Later in februari werd Photo Discoveries™ vrijgegeven. Daarmee is de innovatieve technologie achter Instant Discoveries™ naar een hoger niveau getild en nu ook voor foto’s toepasbaar. Met Photo Discoveries kunt u op eenvoudige wijze foto’s toevoegen aan mensen in uw stamboom van wie u nog geen foto’s had. MyHeritage is de enige genealogiespecialist die dat biedt. Sinds de release van Photo Discoveries™ hebben MyHeritage-gebruikers er iedere maand ongeveer een half miljoen ontbrekende foto’s mee aan hun stambomen toegevoegd.

Februari was een maand vol innovaties die eindigde met een feestweek in Salt Lake City. Daar werd RootsTech gehouden, de belangrijkste genealogieconferentie van het jaar. Onze stand stond er voor het eerst in het teken van DNA.

We organiseerden in 2017 voor de tweede keer onze jaarlijkse RootsTech After-Party. Dat werd een knalfeest, met heerlijk eten, drankjes, goochelaars, leuke spelletjes, prijzen en karaoke tot diep in de nacht. Stamboomonderzoekers houden wel van een feestje!

Eind 2016 lanceerden we MyHeritage DNA en dankzij onze tests hebben we in het afgelopen jaar voor spectaculaire familieherenigingen kunnen zorgen. Bijvoorbeeld in maart, toen twee zusters elkaar eindelijk vonden. Morgan Reynolds vond haar halfzuster Jennisara nadat ze een DNA-test had laten uitvoeren. De twee zusters hadden hun hele leven naar elkaar gezocht. Bekijk de hartverwarmende video over hun ontmoeting hieronder:

In mei maakten we nog een ongelooflijke hereniging mee, tussen een dochter en haar biologische moeder die MyHeritage DNA-tests hadden laten uitvoeren. Robin was de dochter van wie ze als meisje van vijftien was bevallen nooit vergeten. Becky was al op zoek naar haar natuurlijke moeder sinds dat ze had ontdekt dat ze was geadopteerd. Ze wilde weten waar ze vandaan kwam. Bekijk hun hereniging hieronder:

Lees verder over nog meer fantastische herenigingen die we in 2017 beleefden. U kunt ook verder lezen op deze pagina met verhalen van MyHeritage-gebruikers.

In maart waren we te gast in het tv-programma Fox & Friends! We hielpen de presentatrices om meer te weten te komen over hun herkomst. We toonden hun resultaten van genealogisch onderzoek en fascinerende historische documenten die door ons onderzoeksteam waren ontdekt.

Een heel bijzonder resultaat van deze uitzending was dat Suzanne Colton die ochtend tijdens het bekijken van Fox & Friends spontaan besloot om een MyHeritage DNA-test te laten uitvoeren. Suzanne was 64 en verlangde er al haar hele leven naar om haar biologische moeder te vinden. Ze ontving haar resultaten op Moederdag en had binnen 90 minuten haar biologische moeder aan de lijn! Bekijk hier de eerste ontmoeting tussen Suzanne en haar moeder:

In mei introduceerden we op veler verzoek de functie Verzamelingen catalogus. Dit nieuwe onderdeel van onze website bevat collecties van historische gegevens die zijn geïndexeerd en kunnen worden doorzocht met SuperSearch, zodat iedereen gemakkelijk kan zien wat er nieuw is. Verken de Verzamelingen catalogus.

In juni kwamen we met onze nieuwe etniciteitsanalyse. MyHeritage DNA biedt gebruikers een percentuele schatting van de bevolkingsgroepen waar ze uit stammen. De schatting van MyHeritage is gebaseerd op bevolkingsgroepen uit 42 regio’s en is daardoor preciezer dan die van andere DNA-bedrijven. De etniciteitsschatting is interessant en ook leuk om te bekijken en te delen.

In juli startten we met een nieuwe Tribal Quest-expeditie – ditmaal naar Siberië! Tribal Quest is een maatschappelijk initiatief van MyHeritage om de familieverhalen van stammen over de hele wereld te documenteren. We helpen stammen om hun familiegeschiedenis voor toekomstige generaties digitaal veilig te stellen. Siberië was onze derde Tribal Quest-expeditie, na eerdere expedities in Papoea-Nieuw-Guinea en Namibia.

De MyHeritage-teamleden Shahar en Golan delen een gezellig moment met jonge Nenetsen in Siberië.

Ons zes medewerkers sterke vrijwilligersteam documenteerde een maand lang de verhalen van Nenetsen op het Siberische schiereiland Jamal.

Ons Tribal Quest-team bij de Nenetsen in Siberië

Hier is een korte video met hoogtepunten van Tribal Quest Siberië:

In augustus konden we bekendmaken dat we meer dan 8 miljard historische gegevens op SuperSearch™ aanbieden! Dit is een belangrijke mijlpaal en we kijken uit naar het bereiken van nog meer mijlpalen in de toekomst, want we blijven iedere dag miljoenen nieuwe records aan SuperSearch toevoegen.

Later in augustus konden we bekendmaken dat we de software en webinars van Legacy Family Tree hadden verworven. Alle twaalf medewerkers van Millennia kwamen in dienst bij MyHeritage. Daar bedienen ze de klanten van Legacy Family Tree en ontwikkelen ze verbeteringen in de Legacy-software, die in 2018 deel zal uitmaken van Legacy Family Tree versie 10.

In augustus introduceerden we ook nog DNA Match Review. Deze weergave maakt het duidelijker hoe u precies verwant bent met uw DNA-matches. Lees deze blogpost voor meer informatie over de ontdekkingen die u met DNA Match Review kunt doen.

We waren in 2017 aanwezig op alle grote genealogieconferenties. In september name we deel aan het congres van de FGS (federatie van genealogische verenigingen) in Pittsburgh, Pennsylvania. Sommige gelukkige vips, herkenbaar aan hun MyHeritage-honkbalshirts, woonden een wedstrijd van de Pittsburgh Pirates bij. Op het grote scherm in het stadion verscheen zelfs: “Welcome MyHeritage VIP’s”!

We namen over de hele wereld deel aan conferenties, onder meer in Finland, Brazilië, Australië, Nieuw-Zeeland, Zweden, Duitsland, Nederland en Engeland. We hopen u in 2018 te kunnen ontmoeten op een conferentie in uw regio!

In oktober lieten we de tv-persoonlijkheden Piers Morgan en Susanna Reid, schokkende DNA-resultaten zien in hun populaire Britse ochtendshow Good Morning Britain. Kijk hoe Piers en Susanna hun herkomst ontdekken en kennismaken met een aantal van hun MyHeritage DNA-matches.

In oktober organiseerden we ook ons eerste One-Day Genealogie Seminar. Tijdens het seminar werden er presentaties gegeven door deskundigen op het gebied van DNA, Joodse genealogie, algemene onderzoekstechnieken en trends in genealogische technologie. De lezingen kunnen kosteloos worden bekeken op Legacy Family Tree Webinars. Bekijk de lezingen nu.

In november introduceerden we een functie om zelf verbeteringen in historische gegevens aan te brengen. Gebruikers kunnen nu in historische records op SuperSearch voorstellen voor alternatieve namen opgeven, als een naam verkeerd is gespeld in een transcriptie of in een akte. Lees hier onze blogpost over deze functie en het belang ervan om in contact te komen met andere MyHeritage-gebruikers.

In november voegden we ook Ellis Island en andere passagierslijsten New York, 1820-1957 aan SuperSearch™ toe, met unieke gegevens waarin nog niet eerder kon worden gezocht. De nieuwe collectie omvat 94 miljoen namen. Hiertoe behoren 26,6 miljoen namen van familieleden van passagiers, die op geen enkele andere genealogiewebsite te vinden zijn! Genealogen hebben jarenlang het probleem gehad dat ze of de linker- of de rechterpagina uit een akte misten. MyHeritage heeft dit probleem opgelost door de dubbele pagina’s in één document samen te voegen, zodat gebruikers over alle belangrijke informatie beschikken.

We waren in november getuige van nog een buitengewone ontmoeting tussen een adoptiekind en haar biologische moeder. Dankzij MyHeritage DNA ontmoette Meribeth haar biologische moeder Angie voor het eerst tijdens een uitzending van Good Morning America! Bekijk de emotionele ontmoeting hieronder:

Eerste scoop

In de afgelopen dagen hebben we een uitgebreide collectie V.S. Jaarboeken 1890-1979 vrijgegeven. Dit is een van de grootste collecties gedigitaliseerde Amerikaanse jaarboeken die er bestaan. De jaarboeken zorgen voor een ongekende genealogische dekking voor personen die in een periode van 90 jaar een middelbare school in de Verenigde Staten hebben bezocht. Jaarboeken zijn uitstekende genealogische bronnen, die persoonlijke portretten en groepsfoto’s bevatten. We werken aan nieuwe technologieën die ons in staat zullen stellen om nog meer waardevols aan de jaarboeken te onttrekken. We zullen die in de komende maanden apart vrijgeven.

Brad Pitt op de middelste foto. Kickapoo High School, jaarboek van 1979. MyHeritage-collectie V.S. Jaarboeken 1890-1979

Reacties op MyHeritage DNA

MyHeritage DNA is in het afgelopen jaar enorm gegroeid en het was heel leuk om te zien dat mensen video’s met hun ervaringen online zetten. Bekijk een aantal reacties van mensen die een MyHeritage DNA-test hebben laten uitvoeren.

Op het YouTube-kanaal Facts. werd het filmpje Irish People Take A DNA Test gepost. Deze grappige video is meer dan een miljoen keer bekeken:

Alexis laat een MyHeritage DNA-test uitvoeren om eindelijk te weten te komen welke etniciteiten ze heeft:

Ally dacht dat ze uitsluitend Engelse roots had maar leert haar ware etniciteit kennen nadat ze een DNA-test heeft laten uitvoeren:

Stuur ons uw reacties op uw MyHeritage DNA-test. Wat heeft u het meest verbaasd!

MyHeritage Enquêtes

Ons wetenschappelijke team presenteerde onlangs het onderzoeksproject Surveys om met medewerking van de MyHeritage-gemeenschap onderzoek te verrichten naar de invloed van genetica op verschillende aspecten van ons leven.

Alle MyHeritage-gebruikers die een MyHeritage DNA-test hebben laten uitvoeren of die de resultaten van hun DNA-test naar MyHeritage hebben geüpload, zijn van harte uitgenodigd om aan dit project deel te nemen. Doe direct mee aan de enquêtes.

We danken degenen die tot nu toe aan onze enquêtes hebben deelgenomen. We beschikken nu al over meer dan 2 miljoen beantwoorde vragen! Ons wetenschappelijke team heeft de antwoorden al kunnen gebruiken voor enkele eerste ontdekkingen. We vonden bijvoorbeeld een verband tussen de BMI (body-mass index) van personen en hun geschiedenis van hartaanvallen. Lees hier verder over onze ontdekkingen.

 

Tweede scoop

We zijn blij dat we kunnen aankondigen dat de DNA-database van MyHeritage DNA nu meer dan één miljoen mensen bevat! Het zijn om precies te zijn al 1.050.000 mensen. Dat is een grote sprong ten opzichte van de 670.000 mensen die we half november konden melden. Het getal van één miljoen bestaat ruwweg voor 80% uit MyHeritage DNA-klanten en voor 20% uit mensen die de gegevens van andere DNA-bedrijven hebben geüpload. We zijn er trots op dat dat ons zo snel is gelukt. Er is geen ander bedrijf dat zo snel na de introductie van een DNA-test een database met een miljoen mensen heeft weten op te bouwen.

Voor u persoonlijk betekent de snelle groei van MyHeritage DNA dat de kans groot is dat u bij ons matches vindt met mensen die geen ander DNA-bedrijf dan het onze hebben gebruikt. Daarnaast onderscheiden we ons door onze sterke internationale dekking buiten de Verenigde Staten, omdat MyHeritage beschikbaar is in 42 talen.

U kunt erop rekenen dat MyHeritage DNA snel zal blijven groeien en steeds nauwkeuriger en rijker aan functies zal worden. We werken aan een grote facelift van onze algoritmen om DNA te matchen, waarmee we oude problemen willen corrigeren. We zullen een eerste versie van een chromosomenbrowser toevoegen en de nauwkeurigheid opschroeven tot een ongekend hoog niveau. Begin januari 2018 is het zover.

Bestel vandaag nog een MyHeritage DNA-kit of upload uw DNA-gegevens.

Statistieken

Ter afsluiting enkele statistieken over het afgelopen jaar bij MyHeritage:

Meer dan 553 miljoen nieuwe historische gegevens toegevoegd.
Meer dan 685 miljoen nieuwe stamboomprofielen toegevoegd.
Er werden in 2017 95 nieuwe medewerkers bij het bedrijf aangenomen. We gingen van 325 naar 420 medewerkers.

2018, we komen eraan!

2017 is behoorlijk spannend geweest! Het is ongelooflijk wat we in slechts één jaar hebben bereikt. En het mooiste is dat we het nog leuk vonden ook. We beginnen het nieuwe jaar met het vaste voornemen om te blijven innoveren en nieuwe en verbeterde technologieën voor u te ontwikkelen. Ons stappenplan om u bij het beheren van uw familiegeschiedenis te ondersteunen puilt uit van de spannende functies, gedigitaliseerde historische gegevens en vele verrassingen. We verheugen ons nu al op wat er in 2018 staat te gebeuren en zijn u dankbaar dat u daarbij aanwezig wilt zijn.

We wensen u en uw familie een gelukkig nieuwjaar!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd

  • Philippe Vindevogel


    januari 10, 2018

    Heerlijk werken met My Heritage! In één jaar heb ik een mooie stamboom met vele zijtakken kunnen uitbouwen en nog steeds komen interessante en boeiende matches er bij. Dank en het opmaken van een stamboom geeft rust, vreugde én brengt familie beetje per beetje weer meer samen ! Dank. Doe zo door en ik zie al uit naar nog meer mogelijkheden.