Nieuwe functie: Etniciteiten van de wereld

Reacties0

Nu MyHeritage DNA meer dan een miljoen mensen in de DNA-database heeft kunnen opnemen, geven we een leuke en originele functie vrij op basis van geaggregeerde, anonieme etniciteitsgegevens van onze gebruikers. De nieuwe functie ‘Etniciteiten van de wereld’ toont u welke etnische groepen het meest voorkomen in verschillende landen en het topland voor elke etniciteit.
We doen dit op basis van de gegevens van gebruikers die de MyHeritage DNA-testkit hebben gekocht of hun DNA-gegevens naar MyHeritage hebben geüpload.

Deze nieuwe interactieve functie is voor iedereen kosteloos beschikbaar, zelfs als u nooit een DNA-test hebt laten uitvoeren. Hoewel het voor het gebruik van deze functie niet noodzakelijk is, kunt u een MyHeritage DNA-test bestellen of de DNA-gegevens van een andere aanbieder uploaden.

Overzicht

Selecteer ‘Etniciteiten Kaart’ in het menu DNA van de website om de nieuwe functie te openen.

‘Etniciteiten van de wereld’ paste jammer genoeg niet in het menu! Dit brengt u naar de hoofdpagina van de functie Etniciteiten van de wereld.

Selecteer ‘Op land’ om de voornaamste etnische groepen in een bepaald land te bekijken. Selecteer ‘Op etniciteit’ om de voornaamste landen voor een bepaalde etnische groep te bekijken.

Voornaamste etnische groepen in elk land

Als u “Op land” hebt geselecteerd, kunt u de voornaamste etnische groepen in een bepaald land bekijken. Deze informatie is momenteel beschikbaar over meer dan 50 landen en er zullen van tijd tot tijd landen worden toegevoegd. Kies een land in de lijst of selecteer het op de kaart. U ziet dan de etnische groepen die er het meest voorkomen. De landen zijn ingedeeld per continent. Voor landen die in het grijs worden weergegeven, beschikken we over onvoldoende gegevens. Selecteer landen die in het zwart worden weergegeven.

Selecteer een land in de lijst of op de kaart om de meest voorkomende etnische groepen te bekijken.

Nadat u een land hebt gekozen, ziet u een lijst met de in dat land meest voorkomende etnische groepen, gebaseerd op geaggregeerde DNA-gegevens van MyHeritage-gebruikers. Het is belangrijk om op te merken dat dit is gebaseerd op de landen van verblijf en niet op de geboortelanden die in stambomen zijn vermeld. Als u bijvoorbeeld “Zweden” selecteert, ziet u dat de voornaamste etniciteit de Scandinavische is (80,1% van de geteste personen was voor ten minste 5% Scandinavisch), gevolgd door de Finse etniciteit met 29,9%. In landen met veel immigranten kunnen de resultaten verrassend zijn.

De voornaamste etniciteiten in Zweden, weergegeven in een lijst met percentages en geografisch op een wereldkaart.

U ziet de top 5 van de meest voorkomende etnische groeperingen in het land dat u selecteert. Selecteer “Geef alle etniciteiten weer” om de volledige lijst te bekijken.

De percentages voor de regio’s vormen niet samen 100%. We laten namelijk niet zien hoeveel Scandinavisch DNA alle personen in Zweden in hun DNA-resultaten hebben. U ziet het percentage MyHeritage DNA-gebruikers in Zweden met ten minste 5% Scandinavisch DNA in hun etniciteitsschatting.

Als u een ander land wilt kiezen, keert u naar het landenmenu terug via de link “Alle landen >” of “Selecteer ander land”.

Voornaamste etnische groepen in elke staat

Voor de Verenigde Staten worden de voornaamste etniciteiten per staat weergegeven. Deze kaart en lijst werken op dezelfde manier als de landenkaart en -lijst. Selecteer een staat om de meest voorkomende etnische groepen in die staat te bekijken.

Voornaamste landen voor elke etniciteit

U kunt ook bekijken waar de verschillende etnische groepen het meest voorkomen. Selecteer ‘Op etniciteit’ om de etniciteitsweergave te openen. Selecteer vervolgens een etniciteit in de lijst of op de kaart.

Selecteer een etniciteit in de lijst of op de kaart om te zien in welke landen zich de meeste mensen met die etniciteit bevinden.

Als u bijvoorbeeld “Scandinavisch” selecteert, dan ziet u de landen waar het grootste aantal MyHeritage DNA-gebruikers Scandinavische resultaten in hun etniciteitsschattingen hebben ontvangen. Onthoud dat dit de verblijfslanden zijn, niet de geboortelanden. De lijst met resultaten toont de top 5 van landen in aflopende volgorde, beginnend met het land waar het hoogste percentage mensen deels Scandinavisch is.

De voornaamste landen voor de Scandinavische etniciteit, weergegeven in een lijst met percentages en geografisch op een kaart.

Wat kunt u ermee?

De functie Etniciteiten van de wereld is leuk en gratis voor iedereen. Om uw nieuwsgierigheid te bevredigen, hoeft u geen DNA-test te hebben uitgevoerd of u bij MyHeritage te hebben aangemeld. U kunt een land selecteren om de voornaamste etnische groepen te bekijken en een van de etnische groepen selecteren om de voornaamste landen te bekijken, enzovoort.

Echter, als u DNA-gegevens hebt en u bent met uw pc of tablet aangemeld, dan kunt u uw eigen etniciteitsgegevens vergelijken met die in onze enorme DNA-database. Selecteer ‘DNA-resultaten weergeven’ om uw etniciteitsschatting te bekijken.

Selecteer een van de etnische groepen om te onderzoeken in welke landen of VS-staten deze groep het meest voorkomt.

Bekijk uw etniciteitsschatting en selecteer een etnische groep om te zien in welke landen die het meest voorkomt

Opmerking: Frankrijk is op de kaart hierboven niet ingekleurd, omdat het testen van DNA in Frankrijk niet is toegestaan en er daarom nog geen MyHeritage DNA-gebruikers wonen. Anders zouden we verwachten dat Frankrijk een van de toplanden voor de Noord- en West-Europese etniciteit zou zijn.

Tot slot

Het doet ons een genoegen om de bètaversie van de nieuwe en originele functie Etniciteiten van de wereld vrij te geven. Nu kan iedereen uitzoeken waar bepaalde etniciteiten het meest voorkomen en hoe etniciteiten over de hele wereld zijn verspreid. We hopen dat u er plezier aan zult beleven! Deze nieuwe functie zal met de tijd beter worden. We zullen onze DNA-database uitbreiden en de nauwkeurigheid van onze etniciteitsschattingen zal verbeteren, de eerste verbeteringen zijn voor de komende maanden gepland.

Veel plezier!

Het MyHeritage team

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd