MyHeritage brengt nieuwe collecties uit met 325 miljoen historische gegevens

Reacties

We zijn blij dat we de toevoeging van 325 miljoen belangrijke historische gegevens aan SuperSearch™ kunnen aankondigen. Het totale aantal beschikbare records komt daarmee wereldwijd uit op 8,8 miljard.

De collecties die vandaag zijn toegevoegd omvatten het Register van Engeland en Wales uit 1939, een innovatieve namenindex voor de jaarboekencollectie van de Verenigde Staten, gepubliceerd in december 2017, en Canadese overlijdensberichten.

1939 Bevolkingsregister van Engeland en Wales

Het register van 1939 is opgesteld aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog en bevat 33 miljoen doorzoekbare archiefdocumenten. Het is de compleetste volkstellingachtige collectie met betrekking tot de bevolking van Engeland en Wales tussen 1911 en 1951. Dit komt doordat de volkstelling van 1921 in Engeland en Wales door privacywetgeving is beschermd en pas in 2022 online beschikbaar zal zijn. Bovendien is de gehele volkstelling van 1931 door een brand vernietigd en heeft er in 1941 geen volkstelling plaatsgevonden. Van elk lid van het huishouden zijn in het register van 1939 naam, geslacht, adres, geboortedatum, burgerlijke staat, woonplaats en beroep geregistreerd. De verzameling is een uiterst belangrijke bron voor familiehistorici en mensen met voorouders in Engeland en Wales. De collectie 1939 Bevolkingsregister van Engeland en Wales is niet exclusief voor MyHeritage maar ze is momenteel slechts op één andere website beschikbaar. De aanvankelijke collectie op MyHeritage bevat een index, zonder afbeeldingen.

Van de 42 miljoen records van personen in deze collectie blijven 8,2 miljoen records gesloten vanwege privacyvereisten. Daarnaast mogen voor ongeveer 700.000 andere records geen volledige namen worden weergegeven. De akten blijven gesloten voor personen die minder dan 100 jaar geleden zijn geboren, tenzij er een geregistreerde overlijdensakte voor hen bekend is. Deze gesloten archiefdocumenten zullen jaarlijks openbaar worden gemaakt en aan deze onlinecollectie worden toegevoegd.

Winston Churchill, 1939 Bevolkingsregister van Engeland en Wales op MyHeritage

Namenindex jaarboeken VS, 1890-1979

In december 2017 publiceerde MyHeritage een uitgebreide collectie Amerikaanse jaarboeken, met 36.207.173 pagina’s in 253.429 jaarboeken. Deze verzameling bevatte ongestructureerde teksten waarin gebruikers op naam of trefwoord konden zoeken. De ingenieurs van MyHeritage hebben doorgepakt en het afgelopen jaar gewerkt aan de ontwikkeling van een ongekende geautomatiseerde namenindex voor deze collectie. Het resultaat van dit werk wordt nu als aparte collectie uitgebracht, de Namenindex jaarboeken VS, 1890-1979 De nieuwe collectie is een van de grootste verzamelingen gedigitaliseerde Amerikaanse jaarboeken, met 289 miljoen gestructureerde records. In de nieuwe collectie zijn de namen van de studenten en docenten automatisch geëxtraheerd met speciale technologie om namen te extraheren. De foto’s van personen in de jaarboeken zijn automatisch gedetecteerd en geëxtraheerd met behulp van beelddetectietechnologie. Vervolgens zijn in veel gevallen de namen aan de foto’s gekoppeld met behulp van een derde technologie die door MyHeritage is ontwikkeld. Tot slot is er technologie ontwikkeld om automatisch onderscheid te maken tussen studenten en docenten, om het afstudeerjaar van iedere student te bepalen en alle geboortejaren te berekenen.

Als iemands naam meerdere keren in een jaarboek voorkomt, dan zijn alle verwijzingen naar de betreffende pagina’s in één record samengebracht. Het eindresultaat is een ongeëvenaarde jaarboekencollectie voor de VS, waarin namen nauwkeurig kunnen worden doorzocht (met synoniemen en vertalingen, hetgeen vaak niet mogelijk is in ongestructureerde tekst) en automatisch kunnen worden gematcht met de stambomen op MyHeritage met behulp van onze Record Matching-technologie. Dit maakt deze jaarboeken tot een van de waardevolste genealogische bronnen voor familiehistorici van dit moment. Deze schat aan informatie is alleen op MyHeritage beschikbaar in deze unieke en zeer toegankelijke vorm. De records vermelden de naam van de persoon, de naam en de locatie van de school en de waarschijnlijke woonplaats op basis van de locatie van de school. Er wordt waar mogelijk een persoonlijke foto getoond. Voor iedere gevonden persoon wordt volledige toegang tot alle van toepassing zijnde jaarboekpagina’s geboden. We werken verder aan het koppelen van namen en foto’s en zullen in de toekomst een bijgewerkte versie van deze collectie uitbrengen.

Sally Field, Namenindex jaarboeken VS, 1890-1979 op MyHeritage

Canadese overlijdensberichten

Een verzameling van 2 miljoen records over overlijdensberichten en gedenktekens afkomstig uit de 10 Canadese provincies, met name uit de periode 1997-2017. De collectie bevat de naam van de overledene, de datum van overlijden, de publicatiebron, inclusief informatie over de plaats, en de tekst van het overlijdensbericht of gedenkteken, afhankelijk van de bron in het Engels of Frans. Indien beschikbaar wordt er ook een foto van de overledene getoond.

John David David Molson, Canadese overlijdensberichten 1997-2017 op MyHeritage.

Tot slot

Deze drie nieuwe collecties van in totaal 325 miljoen records, zijn nu beschikbaar in MyHeritage SuperSearch™, die nu 8,8 miljard historische records bevat. Zoeken is gratis. Er is een Data- of Compleet abonnement vereist om de records te bekijken. Houd Record Matches in de gaten! Onze Record Matching-technologie zal automatisch relevante historische records zoeken voor mensen in uw stamboom.

We wensen u veel plezier bij het doorzoeken van deze collecties en het verkrijgen van nieuwe inzichten in uw familiegeschiedenis.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd