Nieuw: verbeteringen in de one-to-many chromosomenbrowser

Reacties0

We blijven continu naar onze gebruikers luisteren en hebben verbeteringen aangebracht in de onlangs vrijgegeven one-to-many chromosomenbrowser, omdat onze gebruikers erom hadden gevraagd! Drie nieuwe toevoegingen maken het gemakkelijker om de pagina’s van de chromosomenbrowser te gebruiken en bieden extra informatie over uw DNA-matches om het werken met uw DNA-matches gemakkelijker te maken.

Nieuw: op ieder moment uw vergelijkingsset bij de hand

Zowel op de pc als op de tablet blijven de DNA-matchkaarten bovenaan uw scherm gedokt als u naar beneden scrolt. Dat geldt voor de pagina waarop u uw vergelijkingsset selecteert en voor de hoofdpagina van de chromosomenbrowser zelf. Hierdoor kunt u tijdens het bekijken van de rest van de pagina steeds de door u geselecteerde DNA-matches en de bijbehorende kleuren zien. Op de pagina waarop u uw vergelijkingsset selecteert, kunt u uit de gedokte kop ook DNA-matches verwijderen die u al ter vergelijking hebt geselecteerd.

Op de pagina waarop u de vergelijkingsset selecteert, blijven de DNA-matchkaarten bovenaan uw scherm gedokt als u naar beneden scrolt.

De gedokte rij dient als handige legenda voor de segmentkleuren.

Op de pagina waarop u de vergelijkingsset selecteert, blijven de DNA-matchkaarten bovenaan uw scherm gedokt als u naar beneden scrolt.

Nieuw: direct vanuit de chromosomenbrowser meer informatie over en contact met uw DNA-matches

Als u op de hoofdpagina van de chromosomenbrowser uw muisaanwijzer over een DNA-kaart beweegt, verschijnt er in de rechterbovenhoek van de kaart een pictogram met drie verticale punten. Wanneer u daarop klikt, opent u een vervolgkeuzemenu waarin u de optie hebt om naar de pagina DNA Match Review te gaan. Op die pagina vindt u meer informatie over de DNA-match, zoals gemeenschappelijke familienamen, etniciteiten etc. Het vervolgkeuzemenu biedt u ook de optie om contact met de DNA-match op te nemen. Indien de DNA-match niet de beheerder van de DNA-testresultaten is, hebt u de mogelijkheid om contact op te nemen met de beheerder van de DNA-resultaten. Contact met DNA-matches opnemen, is voor alle gebruikers gratis.

Voorheen was het niet mogelijk om dit allemaal direct vanuit de chromosomenbrowser te doen.

Nieuwe opties op iedere DNA-matchkaart in de chromosomenbrowser.

Nieuw: indicators voor getrianguleerde segmenten op de pagina DNA Match Review

De derde verbetering is doorgevoerd op de pagina DNA Match Review. We hebben een indicator toegevoegd voor gedeelde DNA-matches die getrianguleerde segmenten bevatten met uzelf en de DNA-match die u beoordeelt. Getrianguleerde segmenten zijn gedeelde DNA-segmenten die u en twee of meer DNA-matches met elkaar delen en die daarom waarschijnlijk allemaal overgeërfd zijn van een gemeenschappelijke voorouder.

Op een pc kunt u uw muisaanwijzer over de indicator bewegen (een pictogram van een getrianguleerd segment) en in de tooltip zien hoeveel getrianguleerde segmenten er bestaan. Als u op de indicator klikt, opent u de one-to-many chromosomenbrowser. Daarin wordt automatisch een vergelijkingsset weergegeven met uzelf, de DNA-match die u aan het beoordelen was en de DNA-match die u beiden deelt. Hierdoor kunt u getrianguleerde segmenten snel en efficiënt beoordelen.

De nieuwe indicator voor getrianguleerde segmenten verschijnt naast ieder gedeelde DNA-match die trianguleert met uzelf en de DNA-match die u beoordeelt.

Deze nieuwe indicator is handig om een onderscheid te maken tussen gedeelde DNA-matches die het onderzoeken waard zijn (omdat er een gemeenschappelijke voorouder kan zijn) en matches die vanuit dat oogpunt waarschijnlijk minder interessant zijn.

Tot slot

Om de chromosomenbrowser, en de vele andere innovatieve MyHeritage functies voor genetische genealogie te gebruiken, kunt u uw eigen DNA-testkit bestellen of DNA-gegevens uploaden die van een ander bedrijf afkomstig zijn. Deze verbeteringen zijn ingegeven door de MyHeritage-gemeenschap. We hebben, zoals eerder al vele malen gehoor gegeven aan de verzoeken. We hopen dat de nieuwe functies u van dienst zullen zijn en we zullen snel met nog meer nieuwe functies komen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd