Today Show maakt emotionele Vaderdagontmoeting mogelijk

Reacties0

Toen de eenenveertigjarige Sarah DeMars haar MyHeritage DNA-resultaten ontving, kon ze haar ogen niet geloven. Ze had jarenlang naar haar biologische familie gezocht – en had daarbij van verschillende kanten onjuiste informatie ontvangen – maar ze had nu een betrouwbaar spoor: een match met haar biologische vader!

In de aanloop naar Vaderdag ontmoetten Sarah en haar vader Arland elkaar voor het eerst in de televisieshow Megyn Kelly Today in New York.

Bekijk hun ontroerende ontmoeting hier:

Sarah is geboren in Fort Wayne, Indiana, maar woont al enkele jaren in het Nederlandse Leusden.

Sarah en haar man Angelo hebben onlangs MyHeritage DNA-kits gekocht. Ze wilden aanvankelijk vooral achterhalen uit welke bevolkingsgroepen Angelo stamde. Na het zien van de resultaten van Angelo raakte Sarah zelf ook geïnteresseerd in genealogie en begon ze onderzoek te doen naar de familiegeschiedenis van haar adoptiefamilie.

Sarah hoopte ook iets te weten te komen over haar biologische familie. Ze was geadopteerd in een Amerikaanse staat waar de adoptieregisters gesloten blijven en had daardoor nooit informatie over haar biologische ouders kunnen achterhalen.

“Ik deed de MyHeritage DNA-test omdat ik dacht dat ik niets te verliezen had. In mijn hart dacht ik dat de kans klein was dat hij (mijn vader) de test ook had laten doen.”

Toen haar DNA-resultaten binnenkwamen, was Sarah geschokt toen ze zag dat ze een match had met iemand die haar vader leek te zijn.

“Ik ben nu bijna 42 jaar oud en je moest eens weten hoeveel onderzoek ik al had gedaan. Ik had geen enkele informatie over deze man. Erger nog, ik had van verschillende kanten onjuiste gegevens over mijn vader gekregen. Dus ik zocht echt naar een speld in een hooiberg.”

Aanvankelijk was Sarahs vader, Arland Metzger, behoorlijk in de war over de familieband. Hij had nooit van haar bestaan geweten. Nadat hij met Sarah had gesproken en meer over de situatie had gehoord, begon hij te wennen aan het idee dat hij een onbekende dochter had.

Sarah vertelt:

“Op een mooie ochtend las ik een hele lieve e-mail van hem. Hij schreef: ‘Ik wist niet van je bestaan af, niemand heeft me ooit iets verteld. Als ik het had geweten, had ik je nooit laten adopteren. Ik kan niet wachten om je te leren kennen.”

Sarah gebruikte vervolgens MyHeritage-tools om meer over haar biologische familie te weten te komen. Ze deed onderzoek op de website van MyHeritage, terwijl ze telefonisch contact hield met haar biologische vader. Arland liet zijn moeder Bernice in die periode ook met Sarah bellen.

Bernice – die 84 is en momenteel in Michigan woont – vertelde Sarah over de familiegeschiedenis zoals zij zich die herinnerde. Ze vertelde dat ze als kind op de South Kolin Avenue in Chicago had gewoond. Sarah was op MyHeritage op zoek naar meer informatie over de familie. Ze besloot dus om het exacte adres in Google Maps op te zoeken.

“Meteen toen ik het huis zag, wist ik: dit huis komt me bekend voor. Ik dacht dat ik een soortgelijke foto van dit huis had gezien, toen ik de familiegeschiedenis van mijn adoptievader onderzocht. Maar ik wist het niet zeker.”

Ter controle zocht Sarah de betreffende namen op in de historische gegevens van MyHeritage SuperSearch™. Toen ze de naam van Bernice opgaf, vond ze al snel dat die tijdens de Amerikaanse volkstelling van 1940 op hetzelfde adres had gewoond. Het huis stond op naam van haar vader Jacob Skowronek. Vervolgens ging Sarah terug naar het onderzoek dat ze naar de familie van haar adoptievader had gedaan. Ze zag dat de vader van haar adoptievader, Albert Korzyniewski, tijdens de Amerikaanse volkstelling van 1930 op precies hetzelfde adres en in hetzelfde huis woonde!

Record uit de Amerikaanse volkstellingsgegevens van 1930 in MyHeritage SuperSearch™

“Ik was verbluft door mijn ontdekking: de grootouders van de vader die me heeft geadopteerd, hadden hun huis verkocht aan mijn biologische overgrootouders!”

Alles wat Sarah te weten kwam, bewees eens te meer dat het zo had moeten zijn. Het is voor de familie een ongelofelijke reis geweest.

“Het is super emotioneel geweest. Ik heb veel momenten van mijn zoektocht vastgelegd en gedocumenteerd. Ik vond het voor mijzelf belangrijk om het voor de toekomst te bewaren.”

Nadat Sarah en Arland elkaar meerdere keren telefonisch hadden gesproken, ontmoetten ze elkaar voor het eerst in het echt tijdens de televisieshow Megyn Kelly Today. Net op tijd voor Vaderdag. Ze zijn blij dat ze samen hun eerste Vaderdag kunnen vieren – de eerste in een lange reeks.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd