Vaarwel 2018… welkom 2019!

Reacties

2018 was een uitzonderlijk jaar voor MyHeritage. We bleven innoveren en introduceerden nieuwe, opwindende functies, vaak als antwoord op verzoeken uit onze community. Ook beleefden we een aanzienlijke groei in het aantal stambomen, historische gegevens en DNA-resultaten in onze database. We hebben belangrijke aspecten van ons familiegeschiedenis-platform verbeterd en grote voortgang gemaakt in ons aanbod op het gebied van genetische genealogie. De mensen begrijpen nu beter op welke verwantschappen hun DNA-matches duiden. Maar we zijn er bovenal trots op dat we talloze families hebben herenigd door middel van onze DNA-matches en genealogische ontdekkingen en dat we zo voor een ommekeer in vele levens hebben kunnen zorgen.

Hier volgen enkele statistieken over het afgelopen jaar:

We zijn het jaar in januari van start gegaan met belangrijke verbeteringen in onze DNA-matchingtechnologie. Iedereen die een MyHeritage DNA-test heeft laten uitvoeren en iedereen die DNA-gegevens van een ander bedrijf heeft geüpload, ontvangt nu nauwkeurigere DNA-matches, meer matches (ongeveer tien keer zoveel), minder fout-positieve resultaten, specifiekere en nauwkeurigere verwantschapsschattingen en aanwijzingen om onzekere DNA-matches gericht te onderzoeken.

We hebben de langverwachte chromosomenbrowser uitgebracht. De aanvankelijke versie, de one-to-one chromosomenbrowser, toonde DNA-segmenten die u deelt met één DNA-match. We hebben de chromosomenbrowser gedurende het hele jaar bijgewerkt om het beoordelen van DNA-matches gemakkelijker te maken.

Begin februari hebben we een leuke en originele feature uitgebracht op basis van geaggregeerde, anonieme etnische gegevens van onze gebruikers. De nieuwe functie Etniciteiten van de wereld toont u welke etnische groepen het meest voorkomen in verschillende landen en het topland voor elke etniciteit. We doen dit op basis van de gegevens van gebruikers die de MyHeritage DNA-testkit hebben gekocht of hun DNA-gegevens naar MyHeritage hebben geüpload.

Om Valentijnsdag te vieren, hebben we gebruikers gratis toegang verleend tot alle huwelijksgegevens op MyHeritage.

Na twee en een half jaar van ontwikkeling hebben engineers van MyHeritage en FamilySearch samen een unieke feature ontwikkeld: FamilySearch Tree Sync. Hierdoor kunnen leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (LDS) eenvoudig en nauwkeurig een deel van hun stamboom vanuit FamilySearch in MyHeritage importeren en vervolgens hun stambomen bij MyHeritage en FamilySearch gesynchroniseerd houden. Deze functie is nog in ontwikkeling. Tijdens RootsTech 2019 zullen we er meer over vertellen.

We lanceerden een vrijwilligersprogramma voor onze werknemers, waarin interessante lessen worden aangeboden aan kansarme kinderen. Het hele jaar door onderwezen de medewerkers de kinderen over lichaamstaal, DNA en vele andere interessante onderwerpen.

Net als als in voorgaande jaren was MyHeritage weer de General Session Sponsor van RootsTech. We hebben een gloednieuwe stand onthuld en hebben op onze stand aan de lopende band demo’s gegeven over onderwerpen variërend van de nieuwe one-to-many chromosomenbrowser tot het maken van aantekeningen bij historische gegevens op MyHeritage. De demo’s werden druk bezocht door mensen die meer wilden weten over onze vele nieuwe en bestaande functies, rechtstreeks uit de mond van de productmanagers en de medewerkers die betrokken waren bij de ontwikkeling ervan.

Tijdens het congres kwamen meer dan vierhonderd invloedrijke personen uit de branche naar onze Roaring Twenties-party. Velen van hen waagden zich op de dansvloer, versierden hun eigen hoofdbanden en deukhoeden, daagden elkaar uit tot een potje reuzenschaak of ontspanden zich gewoon met een Chaplin-film, terwijl ze van hun RootsTech Rejuvenator-cocktail proefden.

In maart kondigden we een uniek maatschappelijk initiatief aan, DNA Quest, om geadopteerden en hun geboortegezinnen te helpen om elkaar door middel van DNA-test te vinden. Duizenden geadopteerden hebben zich aangemeld om deel te nemen aan DNA Quest, en we hebben duizenden gratis MyHeritage DNA-testkits uitgedeeld aan deelnemers van over de hele wereld die ervoor in aanmerking kwamen.

MyHeritage-gebruikers hebben hun hart bij ons uitgestort met verhalen over hun zoektocht, hun hoop op toekomstige hereniging en het gevoel erbij te horen dankzij hun deelname aan DNA Quest.

We zijn blij dat er dankzij dit initiatief veel herenigingen hebben plaatsgevonden. Gedurende het jaar hebben we een aantal bijzondere reünieverhalen met onze lezers gedeeld. Hier is één van de geweldige herenigingen die hebben plaatsgevonden:

Susan vroeg zich altijd af of ze niet ergens onbekende broers of zussen had. Nadat ze via DNA Quest een gratis MyHeritage DNA-test had laten uitvoeren, ontdekte ze een halfbroer, Terry, van wie ze nog nooit had gehoord. Susan en Terry, beide Nieuw-Zeelanders, wonen slechts een uur bij elkaar vandaan. Zonder dit geweldige initiatief hebben Susan en Terry elkaar misschien nooit ontmoet. Lees het volledige verhaal van Susan en Terry.

Ons wetenschapsteam, onder leiding van de Chief Science Officer van MyHeritage, Dr. Yaniv Erlich, heeft een baanbrekend artikel gepubliceerd in Science, een van de invloedrijkste wetenschappelijke tijdschriften ter wereld. (En ze wisten die prestatie acht maanden later te herhalen.) Bij het onderzoek werd gebruikgemaakt van gegevens van Geni.com. Er waren wetenschappers van de Columbia University, het New York Genome Center, MIT en Harvard bij betrokken. De studie biedt nieuwe inzichten in huwelijks- en migratiepatronen in Europa en Noord-Amerika, en in de rol van genen bij een lange levensduur. Bekijk de fascinerende timelapsevideo van migratiepatronen. Het nieuwe onderzoek en de bevindingen ervan hebben voor veel beroering gezorgd in de academische wereld en de media. Het werd aangehaald in tientallen belangrijke publicaties, waaronder The Wall Street Journal, National Geographic en The New York Times.

We completeerden de MyHeritage-chromosomenbrowser die we in januari hadden vrijgegeven met een one-to-many chromosomenbrowser. In combinatie met stamboomgegevens, zoals Gedeelde voorouderlijke achternamen en gedeelde Smart Matches™, kunnen gebruikers de gemeenschappelijke voorouders achterhalen die gedeelde DNA-segmenten hebben doorgegeven aan henzelf en aan hun DNA-matches. Vervolgens kunnen de exacte verwantschapsbanden tussen henzelf en de voor hen interessante DNA-matches worden gereconstrueerd. De nieuwe one-to-many chromosomenbrowser, waarin getrianguleerde segmenten kunnen worden weergegeven, is een uitstekende aanvulling op het groeiende arsenaal aan handige tools voor genetische genealogie van MyHeritage.

De nieuwe functies Postvak IN en Scanner voor de mobiele app van MyHeritage zijn gelanceerd. Familiehistorisch onderzoek is daardoor opnieuw gemakkelijker geworden. Postvak IN is een uitgebreide e-mailberichtenfunctie om met andere MyHeritage-gebruikers, met inbegrip van familieleden, te communiceren over DNA-matches, Smart Matches™ en andere onderwerpen in verband met genealogische samenwerking. Scanner is een handige functie die de hoge resolutiecamera van een smartphone gebruikt om oude foto’s en documenten rechtstreeks naar een familiesite op MyHeritage te scannen en digitaal te bewaren.

Alles wat u in de app scant, wordt automatisch geüpload naar uw familiesite op MyHeritage. Documenten en foto’s die u in de app scant, worden digitaal bewaard en zijn zo beschermd tegen fysieke schade. Ze zijn online opgeslagen, zodat u niet het risico loopt ze te verliezen. U kunt items voorzien van labels met de namen van personen in uw stamboom. Zo blijft uw administratie goed georganiseerd.

In april hebben we op velerlei verzoek de langverwachte stamboomweergave voor MyHeritage-stambomen uitgebracht. In de stamboomweergave kunt u zich op één persoon concentreren en de directe voorouderlijke lijnen van die persoon zien. De weergave toont zes generaties: de geselecteerde proband en vijf generaties voorouders. In deze weergave kunt u naar iedereen in uw stamboom navigeren en ook hun voorgeslacht bekijken. Het is een aanvulling op andere stamboomweergaven en u kunt tussen de weergaven schakelen. Hier is een voorbeeld:

In mei kondigden we aan dat we een partner van de Duitse topclub Borussia Dortmund waren geworden voor hun Amerikaanse zomertour in 2018. Als officiële tourpartner van Borussia Dortmund hielp MyHeritage de Borussia-spelers Nuri Şahin, Mahmoud Dahoud en Patrick Owomoyela bij het ontdekken van hun roots. We deelden fascinerende verhalen uit hun door MyHeritage DNA onthulde familiegeschiedenis. Nuri Şahin geloofde altijd dat hij Turkse wortels had, Patrick Owomoyela dacht dat hij ongeveer voor de helft Nigeriaans en voor de helft Duits was en Mahmoud Dahoud verwachtte een mix van Syrisch en Egyptisch bloed te hebben. De drie spelers stond een verrassing te wachten, toen MyHeritage DNA hun DNA-resultaten onthulde:

In juni lanceerden we een gloednieuw filtersysteem voor DNA-matches, waardoor u een bepaalde deelverzameling van uw DNA-matches kunt bekijken en u kunt concentreren op matches die aan bepaalde criteria voldoen of voor u interessanter zijn. We hebben een prachtige gebruikersinterface toegevoegd aan de pagina DNA-overzicht, waardoor u nu eenvoudig uw DNA-matches op relatie, land of etniciteit kunt filteren. Met de nieuwe filterwerkbalk kunt u meerdere filters combineren en matches filteren op basis van aanvullende criteria, zoals DNA-matches die over een stamboom beschikken of voorouderlijke namen of Smart Matches™ met u delen. Het filteren van DNA-matches kan worden gecombineerd met sorteren en zoeken.

Om te kunnen blijven voldoen aan de grote vraag naar MyHeritage DNA-testkits in Europa en als onderdeel van onze inspanningen om aan de groeiende wereldwijde vraag te voldoen en de verzendtijden van DNA-kits te verkorten, hebben we in Tilburg een nieuw distributiecentrum geopend. De vraag naar MyHeritage DNA-testkits blijft in Europa groeien. We zijn er momenteel marktleider. In de eerste vijf maanden van 2018 zagen we een stijging van 450% in de verkoop van DNA-kits in heel Europa. Dankzij de opening van het nieuwe distributiecentrum worden de testkits voor de meeste Europese gebruikers nu rechtstreeks vanuit Europa verscheept, wat de levertijden verkort.

In het kader van ons nieuwe project Football DNA hebben we acht internationale voetballegendes uitgedaagd om alles wat ze over teamrivaliteit en nationale identiteit weten in twijfel te trekken. Ze lieten allemaal een MyHeritage DNA-test uitvoeren en waren geschokt toen ze ontdekten hoe divers hun herkomst was. We onthulden aan alle spelers hun etniciteitsresultaten en informatie over hun DNA-matches en familiegeschiedenis, ondersteund door historische documenten en foto’s van hun voorouders. De oud-spelers, Gilberto Silva (Brazilië), John Barnes (Engeland), Lothar Matthäus (Duitsland), Clarence Seedorf (Nederland), Hernán Crespo (Argentinië), Robert Pirès (Frankrijk), Gianluca Zambrotta (Italië) en Luis García (Spanje) ontmoetten elkaar in Londen. Daar bespraken ze vroegere rivaliteiten tijdens de voorbereiding om meer over hun roots te weten te komen.

In reactie op een datalek hebben we ons uiterste best gedaan om de beveiligingsmaatregelen aan te scherpen en de bescherming van gegevens op ons platform te verbeteren. Als onderdeel van deze inspanningen hebben we tweeledige verificatie (2FA) ingevoerd om MyHeritage-accounts nog beter te beschermen. We behoren tot de eersten in de genealogie- en DNA-sector die gebruikers deze extra beveiligingslaag bieden.

Voortbouwend op de aanvankelijke release hebben we het mogelijk gemaakt om gegevens in de stamboomweergave te bewerken. U kunt nu rechtstreeks vanuit de stamboomweergave stamboomprofielen toevoegen, bewerken en verwijderen. Het is niet meer nodig om naar de stamboomweergave over te schakelen als u uw stamboom wilt bewerken.

In juli publiceerden we het verhaal van een familiemysterie dat na tientallen jaren eindelijk werd opgelost. Rani Markovich had al talloze pogingen ondernomen om zijn in de voormalige Sovjet-Unie verdwenen familieleden op te sporen en hij ging ervan uit dat hij de hereniging met de familie van zijn grootvader nooit meer zou meemaken. Dit alles veranderde toen Rani de hulp inriep van MyHeritage-oprichter en CEO Gilad Japhet. Het oude familiemysterie werd na het opsporen van een KGB-dossier en veel detectivewerk uiteindelijk opgelost, met als hoogtepunt een triomfantelijke familiereünie in de VS.

Deze emotionele ontmoeting tussen een vader en een dochter die dankzij MyHeritage DNA bij elkaar waren gebracht, was in augustus te zien bij de Today-show. De 51-jarige sociaal werkster Kim Fairbank uit New Hampshire wist altijd al dat ze was geadopteerd. Na een moeilijke jeugd verlangde ze naar contact met haar biologische familie. Kim heeft meer dan 20 jaar naar haar vader gezocht en vond hem uiteindelijk na het afnemen van een MyHeritage DNA-test.

September was een spannende maand, want de European Broadcasting Union (EBU) kondigde aan dat MyHeritage de presentatiepartner van het Eurovisiesongfestival 2019 zal zijn. Als hoofdsponsor van het komende songfestival zijn aan MyHeritage uitgebreide wereldwijde samenwerking en evenementrechten, mediarechten en digitale rechten verleend. Het Eurovisiesongfestival is een beroemde internationale zangcompetitie, die al sinds de jaren vijftig jaarlijks wordt gehouden en waar voornamelijk landen aan meedoen die lid zijn van de European Broadcasting Union. Het is ’s werelds grootste evenement voor livemuziek. De live-uitzendingen op tv zijn in de afgelopen drie jaar door gemiddeld 200 miljoen mensen bekeken.

Ook kondigden we aan dat u nu ook DNA-gegevens van 23andMe versie 5 en Living DNA kunt uploaden. Daarnaast bieden we ondersteuning voor gegevensuploads van alle belangrijke DNA-testers, met inbegrip van Ancestry, 23andMe (versie 4 en vroeger) en Family Tree DNA (Family Finder). Dat was een primeur voor de industrie.

In oktober deelde MyHeritage-gebruiker Allen Henderson uit South Carolina het uitzonderlijke verhaal van zijn familiehereniging in Fox & Friends. Allen deed een MyHeritage DNA-test om zijn roots te ontdekken en zijn etnische achtergrond te onderzoeken. Allen had nooit gedacht dat hij het geheime verleden van zijn vader zou ontdekken, die na deelname aan D-Day in Normandië zijn halfbroer André in Frankrijk had verwekt. Ondanks de verschillen in geografie en cultuur, waren Allen en André verbaasd over hun opvallende overeenkomsten – zowel qua uiterlijk als levensstijl.

We publiceerden een opmerkelijk verhaal over overleven en een zilveren luciferdoosje. Elda Bivas Gambash zocht al meer dan dertig jaar naar de nakomelingen van een man genaamd Shimon Luria. Shimon had tijdens de Eerste Wereldoorlog het leven van haar grootvader gered door hem tijdens zijn gevangenschap te eten te geven. Shimon had haar grootvader ook een zilveren luciferdoosje gegeven, dat haar grootvader zijn hele leven lang had gekoesterd. Dankzij MyHeritage kon de familie Gambash eindelijk eer betuigen en de familie van de gulle gever bedanken.

November was een absolute topmaand voor iedereen bij MyHeritage. We hebben in Oslo de conferentie MyHeritage LIVE georganiseerd – onze allereerste internationale gebruikersconferentie. De conferentie was een doorslaand succes. Een hoogtepunt was de emotionele toespraak van MyHeritage-oprichter en CEO, Gilad Japhet. Er zijn tijdens de conferentie een groot aantal belangrijke updates voor MyHeritage bekendgemaakt.

Aan het einde van de eerste dag met lezingen organiseerden we een feest met als thema het songfestival, compleet met liveoptredens. Hiermee vierden we dat MyHeritage in 2019 een sponsor van het Eurovisiesongfestival zal zijn. Genealogen houden wel van een feestje en MyHeritage weet hoe je een geweldig feest organiseert!

Mis deze leuke video met enkele hoogtepunten van de conferentie niet:

MyHeritage LIVE 2018 – teaser van MyHeritage op Vimeo.

Lees onze volledige samenvatting van de conferentie en bekijk gratis alle 24 lezingen die op de conferentie zijn gehouden. We willen alle gastsprekers en alle deelnemers die onze conferentie tot een succes hebben gemaakt bedanken.

Op 11 november werd herdacht dat het einde van de Eerste Wereldoorlog honderd jaar geleden plaatsvond. Ter gelegenheid daarvan en als een passend eerbetoon aan de persoonlijke bijdragen van onze voorouders hebben we in MyHeritage SuperSearch™ gratis toegang geboden tot alle 47 miljoen militaire gegevens van over de hele wereld.

We hebben een nieuwe functie voor DNA-matches vrijgegeven – de weergave van gedeelde voorouderlijke plaatsen voor DNA-matches. We laten u nu steden, landen en Amerikaanse staten zien waar voorouders zijn geboren en overleden. Het gaat daarbij om voorouders die in uw stamboom voorkomen en die u met uw DNA-matches gemeen hebt. Deze functie maakt onze DNA-matching nog nuttiger, omdat u eenvoudiger kunt bepalen hoe u en uw DNA-matches verwant kunnen zijn.

In december kwam MyHeritage DNA aan bod in de Steve Harvey Show. We hadden Steve Harvey’s vriend Will Phoenix met MyHeritage DNA geholpen aan informatie over zijn voorouders. Will was verbaasd over zijn familiegeschiedenis en ontdekte waar zijn unieke achternaam vandaan komt. Het voor het eerst zien van documenten uit het leven van zijn voorvaderen maakte een diepe indruk op hem.

Ook boden we de bekende tv-persoonlijkheid Dr. Phil interessante inzichten in zijn familiegeschiedenis en DNA-resultaten. Dr. Phil ontdekte dat hij Iers, Schots en Welsh (64,3%), Engels (28,4%) en Iberisch (7,3%) is. Hij ontving ook 20.000 DNA-matches met MyHeritage gebruikers uit 64 verschillende landen. We deden ontdekkingen over het leven van een aantal van zijn voorouders, waaronder dat van zijn overgrootvader die in de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog vocht, over zijn grootvader, jaarboekfoto’s van een drieling die tantes en oom van hem zijn en een verrassende familieband met een bekend persoon. Dr. Phil was verbaasd over zijn etniciteit en over de ontdekkingen die hij over zijn familie deed. De gegevens over zijn herkomst hebben hem geïnspireerd en met zijn voorouders verbonden op een manier die hij zich nooit had kunnen voorstellen.

Legacy Family Tree Webinars kondigde aan dat ze Engelse ondertitels aan hun webinars gingen toevoegen. Leden van de genealogiegemeenschap die moeite met gesproken Engels hebben, kunnen zo toch online aan genealogieonderwijs deelnemen.

Toen het jaar ten einde liep en duizenden mensen MyHeritage DNA-testkits als cadeau voor hun vrienden en familie kochten, kon zelfs kardinaal Seán O’Malley, de aartsbisschop van Boston, het niet nalaten om het MyHeritage DNA in zijn kerstpreek te vermelden.

“Misschien krijgt u een robot cadeau of koopt iemand een MyHeritage DNA-test voor u. De actieprijs online is $ 59. God zit in ons DNA en dat is het belangrijke.”

We delen zijn gevoelens volledig – er is nooit een beter moment geweest om uw herkomst met MyHeritage DNA te verkennen.

Hieronder vindt u een opsomming van een aantal van onze overige activiteiten:

Historische gegevens

Er is in 2018 een recordaantal aan historische gegevens toegevoegd – meer dan 1 miljard nieuwe records in één jaar. Het betreft hier 51 nieuwe collecties en nieuwe gegevens voor 8 belangrijke bestaande collecties.

Hier zijn enkele interessante collecties die dit jaar zijn toegevoegd of bijgewerkt:

Zweedse huishoudsonderzoeksboeken, 1860-1947

Volkstelling Denemarken 1787, 1801, 1834, 1835, 1840, 1845

Gegevens Deense kerken, 1576-1919

Duitse volkstelling minderheden, 1939

1939 Bevolkingsregister van Engeland en Wales

England & Wales, index van testamenten en probates, 1853-1943

Ellis Island en Andere Passagierslijsten New York, 1820-1957, bijgewerkt

Namenindex jaarboeken VS, 1890-1979

Verenigde Staten – Kranten uit 23 staten

Huwelijken New York City, 1950-2017 en New York City Huwelijksvergunningen Index 1908-1972

New Jersey huwelijk licentie-index, 1901-1914

Geboorte index New Jersey 1901-1903 en New Jersey overlijdens index 1901-1903

West Virginia geboorte index 1853-1914 en West Virginia Overlijdens-Index & Aktes, 1853-1964

Overlijdensindex Ohio 1913-1944 en 1954-1963

VS Naturalisatie Record Index, Northern Illinois van 1840-1950

US Naturalisatie Archief, New England, 1791-1906

Canadese overlijdensberichten 1997 2017

Volkstelling Canada 1921

Queensland, Australië, passagiers en crewlijsten van 1852-1885

Hartverwarmende familiehereniging:

MyHeritage is uitgegroeid tot de beste DNA-tester voor DNA-matches met familieleden van overal ter wereld. Dankzij onze uitgebreide wereldwijde database zijn we in staat om internationale familieherenigingen te bewerkstelligen. Daarbij lopen we ver vooruit op de concurrentie. Hoewel we dag in, dag uit families herenigen, hebben we in 2018 enkele spectaculaire herenigingen meegemaakt, waar we graag aandacht aan besteden:

Populaire MyHeritage webinars:

Geniet volledig gratis van alle voorgaande webinars op Legacy Family Tree Webinars en doe mee met onze toekomstige webinars.

Iedereen bij MyHeritage wenst u en uw familie een fantastisch 2019!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd