Vrouw herenigd met moeder na 50 jaar zoeken

Vrouw herenigd met moeder na 50 jaar zoeken

MyHeritage-gebruiker Faith Loftesness uit de staat Colorado werd als baby afgestaan in een ziekenhuis in Albany, in de staat New York. Dat was in 1957. Negen jaar later hoorde ze dat ze was geadopteerd. Ze wilde meer weten over waar ze vandaan kwam en begon een zoektocht naar haar biologische ouders. Haar zoektocht eindigde onlangs, toen ze dankzij MyHeritage DNA na 50 lange jaren eindelijk werd herenigd met haar biologische moeder.

Bekijk hier het emotionele weerzien:

Tijdens haar zoektocht liep Faith vaak tegen muren op en sloeg ze veel doodlopende wegen in. Ze had zich er al bij neergelegd dat het er voor haar gewoon niet inzat.

Negen jaar geleden besloot haar dochter Aimee Campanella de zaken ter hand te nemen om haar moeder te helpen vooruitgang te boeken bij haar zoektocht. Aimee schonk Faith drie jaar geleden een DNA-testkit voor Moederdag. Ze heeft vervolgens de DNA-gegevens van Faith naar MyHeritage geüpload om de kans op een match met familie te vergroten.

Aanvankelijk waren er geen matches met nauwe verwanten. Maar op een dag werden ze verrast met een zeer betrouwbare match met een vrouw van 82 uit Albany, de stad waar Faith was geadopteerd. De geschatte relatie was “moeder”. Aimee nam contact op met de vrouw, Marcia, om meer te weten te komen over haar verhaal.

Marcia Mastroianni was op haar tweeëntwintigste een alleenstaande moeder die haar dochter een beter leven wilde geven en haar ter adoptie afstond. Ze had in de loop der jaren vaak aan Faith gedacht, maar de adoptie was via de katholieke kerk gelopen en Marcia kon haar niet terugvinden.

Faith en Aimee vlogen naar Albany om Marcia voor een speciale reünie te ontmoeten.

Faith kon niet geloven dat haar droom na al die jaren eindelijk uitkwam.

Ik heb er geen woorden voor. Je staat daar en je bent, ten eerste, vol ongeloof, je denkt dat je droomt.

Aimee zag heel veel overeenkomsten tussen haar moeder en grootmoeder.

Ik zit met ze op de bank en keek naar ze. Ze praten allebei met hun handen. Ze likken allebei aan hun lippen, ze giechelen als ze zenuwachtig zijn. Ja, het is behoorlijk verbazingwekkend.

Faith begrijpt waarom Marcia haar indertijd tot het besluit kwam om haar af te staan.

Ze heeft een keuze gemaakt uit liefde, omdat ze wist dat ik anders geen goed leven zou krijgen.

Faith drukt iedereen die naar familieleden zoekt op het hart om de moed nooit op te geven, ook al duurt het tientallen jaren. Faith, Marcia en Aimee zijn in ieder geval heel blij dat ze elkaar hebben gevonden en volop kunnen genieten van de tijd die ze nog samen hebben.