DNA Quest wordt verlengd

DNA Quest wordt verlengd

We zijn blij om aan te kondigen dat we DNA Quest verlengen. DNA Quest is ons maatschappelijke initiatief om geadopteerden en hun biologische families te herenigen met behulp van gratis genetische tests.

Bezoek de website van DNA Quest om een aanvraag in te dienen.

DNA Quest ging van start in maart 2018. We beloofden toen om 15.000 DNA-testkits te doneren aan geadopteerden en mensen die zich willen herenigen met familieleden die ter adoptie zijn afgestaan. Binnen een paar maanden waren alle DNA-kits die we voor dit initiatief hadden bestemd op de post gedaan. Deelnemers vertelden ons de emotionele verhalen over hun zoektocht, hun hoop op toekomstige hereniging en het gevoel erbij te horen dankzij hun deelname aan DNA Quest. We waren vervuld van blijdschap toen de levenslange droom van sommige deelnemers aan DNA Quest in vervulling ging en ze dankzij de gratis DNA-tests met hun families werden herenigd. Omdat onze DNA-database continu blijft groeien, worden er nog steeds nieuwe matches gevonden.

Omdat het initiatief zo succesvol was, hebben we nu besloten om DNA Quest te verlengen en gratis 5.000 extra MyHeritage DNA-kits uit te reiken aan deelnemers die daarvoor in aanmerking komen.

Miljoenen mensen over de hele wereld zijn geadopteerd en velen zijn op zoek naar hun biologische ouders, broers en zussen. Momenteel kan er worden gezocht met behulp van formele adoptiegegevens, adoptiebureaus en genetische genealogie. Formele adoptiedossiers zijn vaak niet beschikbaar of moeilijk te verkrijgen en onderzoek kan frustrerend, kostbaar en tijdrovend zijn. Ondertussen overlijden er elk jaar enkele geadopteerden en hun biologische verwanten, waardoor ze de kans missen om zich te herenigen. Tijd speelt dus een rol bij deze zoektocht. Gelukkig opent genetische genealogie nieuwe deuren in de zoektocht naar familieleden en kunnen herenigingen soms in een oogwenk plaatsvinden: één match kan voldoende zijn. MyHeritage gelooft dat iedereen toegang moet hebben tot deze waardevolle technologie.

Met een van de snelst groeiende DNA-databases in de sector is MyHeritage als geen ander in de gelegenheid om mensen te helpen bij het vinden van verwanten. In onze DNA-database bevinden zich momenteel 2,5 miljoen mensen van over de hele wereld. Dat is het dubbele van een jaar geleden, toen DNA Quest van start ging. Met de grootste database die gratis DNA-resultaten van andere bedrijven accepteert en een groot hart is onze positie uniek.

Hoe kunt u deelnemen 

Geadopteerden en mensen die op zoek zijn naar hun geadopteerde biologische verwanten kunnen tot en met dinsdag 30 april 2019 gratis een MyHeritage DNA-testkit aanvragen bij DNAQuest.org. De door MyHeritage geselecteerde deelnemers ontvangen hun gratis DNA-testkit voor half juni 2019 per post. De resultaten worden al in augustus 2019 verwacht. De website van DNA Quest biedt aanvullende informatie over het initiatief en een sectie met gedetailleerde antwoorden op veelgestelde vragen.

Als u al een DNA-test bij een ander bedrijf hebt laten uitvoeren, nodigen we u uit om uw DNA-gegevens gratis naar MyHeritage te uploaden en ook aan dit initiatief deel te nemen.

Omdat het aanbod beperkt is, zullen we voorrang geven aan mensen die zich geen genetische tests kunnen veroorloven en aan de mensen die zich als eerste aanmelden.

Na het verstrijken van de aanvraagdatum in mei 2018, hebben we duizenden mensen op een wachtlijst geplaatst. We nodigen degenen die op de wachtlijst stonden uit om opnieuw naar de website van DNA Quest te gaan en zo snel mogelijk een volledige aanvraag in te dienen, nu er nog DNA-testkits beschikbaar zijn. Ook nieuwe aanvragers zijn van harte welkom.

Alle deelnemers die voor DNA Quest in aanmerking komen ontvangen een gratis MyHeritage DNA-testkit. Alles wat we nodig hebben, is een eenvoudig wangstrijkje. De DNA-monsters worden verwerkt in het door CLIA gecertificeerde en door CAP geaccrediteerde laboratorium van MyHeritage in de VS en de resultaten zijn 3 tot 4 weken na ontvangst van het monster beschikbaar. De privacy van alle aanvragers en deelnemers wordt strikt gewaarborgd. Het DNA is eigendom van de deelnemers en niet van MyHeritage. Het bedrijf heeft nooit genetische gegevens verkocht en heeft zich gecommitteerd dat in de toekomst nooit te zullen doen zonder de expliciete toestemming van de gebruiker. DNA Quest is een louter maatschappelijk project.

Deskundige Adviesraad 

Om ervoor te zorgen dat de deelnemers tijdens het traject ondersteund worden bij het vinden van hun geboortegezinnen, hebben we een eersteklas adviesraad voor DNA-onderzoek ingesteld, bestaande uit adoptie-experts van wereldklasse en genetische genealogen. De adviesraad heeft als doel om MyHeritage en de deelnemers te begeleiden en zal dit blijven doen gedurende de volgende fase van DNA Quest.

Geslaagde DNA Quest verhalen

Veel deelnemers uit de eerste fase van de DNA Quest zijn al met hun biologische families herenigd en kijken nu uit naar een stralende toekomst samen. Hier zijn slechts enkele van de bijzondere herenigingen die hebben plaatsgevonden:

  • Mitch Yurkovich, een inwoner van Michigan en de vader van vier kinderen, werd als baby geadopteerd en was altijd nieuwsgierig naar zijn biologische familie. Hij had jarenlang naar verwanten gezocht. Zijn biologische ouders hoopten op hun beurt dat Mitch de weg naar hen zou vinden. De adoptie was anoniem geweest en ze hadden geen kennis van de verblijfplaats van Mitch. U zult begrijpen hoe verrast Mitch was toen hij een DNA-match ontving die hem naar zijn geboorteouders leidde. De verrassing werd nog groter toen hij hoorde dat zijn ouders met elkaar getrouwd waren en nog twee kinderen hadden gekregen! Mitch beschrijft het moment dat hij het nieuws van zijn DNA-match met zijn ouders en zijn broer en zus ontving: “Ik trilde over mijn hele lichaam en had een grijns van oor tot oor! Mijn hart ging tekeer en ik was totaal van de kaart! Dit had ik in mijn wildste dromen niet kunnen bedenken … Ik had mijn biologische familie gevonden!” Zijn verhaal werd uitgezonden bij Good Morning America, inclusief het speciale moment dat Mitch zijn moeder, vader, broer en zus voor het eerst ontmoette.
  • Susan vroeg zich altijd af of ze niet ergens onbekende broers of zussen had. Nadat ze via DNA Quest een gratis MyHeritage DNA-test had laten uitvoeren, ontdekte ze een halfbroer, Terry, van wie ze nog nooit had gehoord. Susan en Terry woonden tot hun verrassing slechts een uur van elkaar vandaan in Nieuw-Zeeland. Zonder DNA Quest hadden de twee elkaar misschien nooit gevonden. Lees het volledige verhaal van Susan en Terry.
  • Toen de 53-jarige Kim Prather uit Oklahoma van het MyHeritage-initiatief DNA Quest hoorde, kon ze niet wachten om zichzelf aan te melden. Ze is als kind geadopteerd en heeft haar biologische familie nooit gekend. De hereniging met hen was haar grootste wens. Na contact te hebben opgenomen met haar DNA-matches, kon ze eindelijk haar geboortefamilie opsporen en haar zus ontmoeten.
  • Carlos Canas uit Texas weet al zijn hele leven dat hij geadopteerd was. Hij groeide op als enig kind en wist nooit wie zijn ouders of broers en zussen waren. Dat alles veranderde onlangs toen Carlos, dankzij de gratis MyHeritage DNA-test die hij ontving, een match met zijn biologische halfzus ontving. Lees het volledige verhaal.

Tot slot

Deel deze boodschap met iedereen die door DNA Quest geholpen kan worden. Verspreid het woord op sociale media, met een link naar de website www.dnaquest.org. En als u hier zelf baat van kunt hebben, aarzel dan niet om u nu aan te melden.

Het hele MyHeritage-team is blij met de verlenging van dit maatschappelijke initiatief om families te herenigen door de kracht van genetische genealogie. We kijken uit naar de levensveranderende herenigingen die DNA Quest teweeg zal brengen.

We hopen met dit initiatief een lichtend voorbeeld voor bedrijfsfilantropie te zijn en hopen dat andere commerciële bedrijven ons voorbeeld volgen en met hun eigen expertise bijdragen aan een betere wereld.

U kunt tot en met 30 april 2019 een aanvraag indienen voor een gratis MyHeritage DNA-testkit via DNAQuest.org.