Vader en zoon ontmoeten elkaar na 48 jaar

Vader en zoon ontmoeten elkaar na 48 jaar

Reacties

John Cummings uit de stad Keizer in Oregon werd bij zijn geboorte geadopteerd. Hij had jarenlang tevergeefs geprobeerd om aan informatie over zijn biologische familie te komen en stond op het punt om de zoektocht naar zijn ouders op te geven.

Toen gaf zijn vrouw hem een MyHeritage DNA-kit als kerstcadeau.

Enkele dagen na ontvangst van zijn resultaten had hij al contact met zijn biologische vader en zijn halfzus.

Bekijk zijn hartverwarmende verhaal hier:

Toen John zijn adoptiegegevens bij het Californische ministerie van Sociale Zaken opvroeg, ontving hij uiterst summiere informatie, zonder namen of contactgegevens. Hij hoorde dat hij misschien naar het hooggerechtshof moest gaan om meer details los te krijgen en was daardoor zo ontmoedigd dat hij het opgaf.

Toen zijn MyHeritage DNA-resultaten binnenkwamen, vond hij zijn etnische resultaten zeer interessant – hij bleek voor 53% Noors te zijn. Nog interessanter was dat hij een match ontving met zijn biologische nicht Linda.

John nam via de MyHeritage-website contact met haar op en werkte samen met haar de puzzel uit. John herinnert zich nog het moment dat Linda tegen hem zei: “Je moet Tiffany bellen. Zij denkt dat ze je zus is en dat haar vader ook jouw vader is.” John: “Ik had zoiets van … wat?!”

Het bleek dat Rick, de biologische vader van John, al jaren naar hem op zoek was. “De gerechtelijke dossiers waren gesloten en het kantoor van de advocaat die de zaak had afgehandeld, was in vlammen opgegaan”, vertelt Rick. “Het was een volledig doodlopende weg.”

“Ik heb me 48 jaar lang schuldig gevoeld”, gaat hij verder. “Ook al heb ik andere kinderen, er was altijd dat ene kind dat ik nooit zou zien, van wie ik niet wist of het er goed mee ging.

Ik las haar bericht en mijn hart begon te bonken”, herinnert hij zich. “Ik had contact gekregen met de zoon die ik nooit had gekend.”

John en Rick hadden elkaar uiteindelijk dankzij MyHeritage DNA gevonden. Ze ontdekten dat ze maar een uurtje rijden van elkaar vandaan woonden en dat er zelfs een tijd was geweest dat ze in dezelfde straat hadden gewerkt!

Rick zegt: “Toen ik John had leren kennen en merkte hoe goed hij was terechtgekomen, toen verdwenen ook de schuldgevoelens een beetje. Ik ben erg trots op de man die hij is geworden. Zijn ouders hebben geweldig werk verricht. Ik weet zeker dat ik het niet beter had kunnen doen.”

“We hebben zoveel gemeen”, zegt John. “MyHeritage heeft de communicatie tussen ons tot stand gebracht.”

“Als je iemand wilt vinden, is dat dé manier om het te doen”, voegt Rick eraan toe.

“Zonder DNA-onderzoek zou dat nooit zijn gebeurd, omdat ik niets had om mee te werken”, zegt John. “In het begin was het een beetje heftig, maar nu is het echt leuk. Ik kan alle vragen stellen waar ik altijd al antwoord op wilde krijgen. Nu kom ik alles te weten over mijn erfgoed.”

“Bedankt, MyHeritage DNA, dat je me met mijn familie hebt herenigd”, besluit John.

John Cummings (second from right) with his biological father and half-siblings
John Cummings (tweede van rechts) met zijn biologische vader en zijn halfbroer en -zus

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd