De bizarre geschiedenis van kinderen die werden verstuurd per post

Reacties

De feestdagenmaand is een drukke tijd voor postdiensten over de hele wereld: mensen bestellen en verzenden overal kaarten en geschenken. Hier bij MyHeritage zijn de bestellingen van onze Black Friday MyHeritage DNA-kits in volle gang, en we bieden gratis verzending voor 2+ kinderen … kits! We bedoelen natuurlijk kits.

Maar zou het niet geweldig zijn als je in plaats van producten, je kleinkinderen naar jezelf kon laten verzenden als decembercadeau?

Mensen en hun post, geschiedenis van de postdienst uit het Smithsonian’s National Postal Museum

Geloof het of niet, voor een beperkte periode van 6 jaar was het ooit mogelijk om een baby of klein kind te versturen via de Amerikaanse postdienst!

De kinderen naar oma versturen 

De United States Postal Service introduceerde pakketpost in 1913. Voordien moesten alle pakketten die per post werden verzonden 4 pond wegen (1,8 kg) of minder. Met de introductie van de pakketservice konden mensen nu alles verzenden van minder dan 23 kilo.

Het duurde niet lang voordat mensen zich realiseerden dat het verzenden van baby’s en jonge kinderen per post goedkoper was dan het kopen van treinkaartjes. In 1913 werd de eerste baby per post verzonden: de 8-maanden oude James Beagle, die 10 en 3/4 pond woog, werd verzonden vanuit Glen Este, Ohio naar het huis van zijn grootmoeder in Batavia, een paar mijl verderop. De ouders betaalden 15 cent voor verzending en $ 50 voor verzekering.

Misschien vind je het idee van baby’s die in dozen worden verpakt en achter op een vrachtwagen worden gegooid verontrustend, maar zo was het niet! Baby’s en kinderen die per post werden verzonden, werden langs de route gedragen of gelopen.

Eén kind maakte de reis in een posttrein: de 5-jarige May Pierstorff werd op 19 februari 1914 van Grangeville naar Lewiston, Idaho gestuurd om haar oma te bezoeken. Mei lag net onder de gewichtslimiet van 48,5 pond, en haar ouders beseften dat het verzenden van haar per post goedkoper zou zijn dan het kopen van een regulier treinkaartje. Ze bevestigden de port – 53 cent in pakketpostzegels – aan de jas van May, en ze reed in het postvak van de trein helemaal naar Lewiston. Ze werd persoonlijk afgeleverd bij haar oma thuis door Leonard Mochel, de dienstdoende postbode.

May Pierstoff. Bron: Postal Museum

Sommige kinderen zijn vrij ver verscheept. Edna Neff, 6, werd 720 mijlen gestuurd van Pensacola, Florida naar Christiansberg, Virginia, waar haar vader woonde.

Postorder baby

Er was zelfs een geval waarin een man uit Georgia probeerde een baby naar hem te laten verzenden voor adoptie. In januari 1913 verscheen er een artikel in de New York Times waarin stond dat de postbode een brief van deze man had ontvangen, met het verzoek om zijn advies over ‘specificaties voor gebruik bij het inpakken, zodat het (de baby) zou voldoen aan de voorschriften en verzending per pakketpost, aangezien de betreffende verzenddienst tamelijk ruw te werk kon gaan.’

Artikel uit de NYT over de brief die naar de postbode werd verstuurd

Het leek erop dat er al in 1913 twijfel bestond over de legaliteit van het verzenden van mensen, maar in 1920 besliste de baas van de postdiensten dan eindelijk eens en voor altijd dat kinderen niet via de post mogen worden verzonden. Sindsdien moeten baby’s en jonge kinderen net als alle anderen gewoon in de trein, het vliegtuig of de bus rijden!

Hoewel de korte geschiedenis van het verzenden van kinderen in de post misschien verwaarloosbaar of ronduit wreed lijkt, legt Jenny Lynch, posthistoricus van de Verenigde Staten, uit dat het eigenlijk een teken was van hoeveel vertrouwen plattelandsgemeenschappen hadden in de lokale postbodes.

“Postbodes waren simpelweg vertrouwde dienstenleveranciers, en dit bewijst het,” vertelde ze Smithsonian.com. “Er zijn verhalen over landelijke vervoerders die baby’s leveren en zorgen voor de zieken. Zelfs nu kunnen ze levens redden, omdat ze soms de enige personen zijn die elke dag een afgelegen huishouden bezoeken. “

Zou u de lokale postbode zo’n kostbaar pakketje toevertrouwen? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd