Vijf bekende uitvinders in zwartwit en in kleur

Reacties

Veel dingen die we dagelijks gebruiken, zijn voor ons vanzelfsprekend. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe bepaalde apparaten of middelen die je regelmatig gebruikt, zijn uitgevonden? We hebben 5 interessante uitvinders eens nader bekeken. Eerst de afbeelding in het origineel, en daarna de gekleurde versie met MyHeritage In Color ™. Als je naar de gekleurde afbeeldingen kijkt, lijken ze niet meer dan 110 jaar terug te gaan, toch?

Hubert Cecil Booth – 1901

Hij was een Engelse ingenieur en werd geboren in 1871. Op 30-jarige leeftijd ontwierp en patenteerde hij de stofzuiger (in Engeland). Zijn voormalige bedrijf, de Booth Vacuum Cleaner Company, produceert in 2006 industriële stofzuigers. Als hoofdontwerper speelde hij later een belangrijke rol bij de constructie van het reuzenrad in het Weense Prater.

Hubert Cecil Booth

De Gebroeders Wright – Pioniers van de luchtvaart – 1903

Orville en Wilbur Wright vervulden hun droom om te vliegen – ze slaagden in hun eerste vlucht met sturen en gemotoriseerd rijden. De twee brachten vier jaar door met de nodige tests alleen. Toen, op 17 december 1903, begon Orville aan zijn eerste gemotoriseerde en bemande vliegtest. Hij bereikte een afstand van 37 meter in 12 seconden. Zijn broer Wilbur haalde zelfs 260 meter.

De Gebroeders Wright (Foto: National Air and Space Museum)
De baanbrekende eerste gemotoriseerde vlucht op 17 december 1903.

Reginald Aubrey Fessenden – 1906

Reginald werd geboren in 1866 en was een Canadese uitvinder en radiopionier. In het eerste decennium van de 20e eeuw slaagde hij erin, net als Valdemar Poulsen met zijn boogzender, met een machinezender ’s werelds eerste draadloze transmissie van tonen tot stand te brengen, wat een baanbrekende prestatie was voor zowel radiotechnologie als de ontwikkeling van radio.

Reginald Fessenden heeft aangetoond dat geluid via radio kan worden uitgezonden, wat de weg vrijmaakt voor uitzending. (Bettmann-archief / Getty Images)
Ingenieur Valdemar Poulsen bij zijn station voor draadloze telegrafie.

Henry Ford – 1913

Henry Ford, geboren 1863, richtte de Ford Motor Company op. Hij perfectioneerde consequent de assemblagelijn-productie in de auto-industrie. Zijn concept van moderne voertuig-productie zorgde niet alleen voor een revolutie in de industriële productie, maar had ook een grote impact op de moderne cultuur.

Henry Ford op zijn „Quadri­cycle“, 1896.

Oskar Barnack – 1914

Wilhelm Oskar Barnack, geboren 1879, was een Duitse precisiemechanicus. Barnack wordt beschouwd als de uitvinder van de 35 mm 35 mm camera. Hij werkte als hoofd ontwikkeling bij het bedrijf Leitz in Wetzlar op de afdeling filmcamera’s. Hij bedacht een compacte minicamera die gebruikt kon worden om kleine teststrips uit de film te belichten om de juiste belichting voor de opname te testen zonder het grote hoofdmagazijn te hoeven openen. In zijn vrije tijd was Barnack betrokken bij natuurfotografie, maar kon vanwege zijn astma de grote en zware plaat en grootformaat-camera’s niet vervoeren. In 1914 ontwikkelde hij bijvoorbeeld een kleine fotocamera in privé-werk die ook kon werken met 35 mm filmmateriaal getekend op kleine rollen met een opnameformaat van 24 mm × 36 mm – de eerste 35 mm camera.

Oskar Barnack, uitvinder van de 35 mm camera.

Hoe vindt u deze ingekleurde beelden? Heeft u MyHeritage In Color™ al zelf uitgeprobeerd? We nodigen u graag uit om uw ingekleurde foto’s met ons te delen via social media op onze Facebook en Twitter pagina. We kijken ernaar uit uw ingekleurde foto’s te zien!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd