Gegevens jaarboeken uit de Verenigde Staten nu gratis en in kleur

Reacties

Een paar maanden geleden hebben we MyHeritage In Color™  gelanceerd, waarmee gebruikers hun oude familiefoto’s automatisch kunnen inkleuren. De genealogie community werd verliefd op deze functie en in de eerste 3 maanden zijn er al 10 miljoen foto’s ingekleurd door gebruikers van MyHeritage! Nadat we MyHeritage In Color™ hadden uitgebracht, was een van de ideeën van ons team om deze technologie ook toe te passen op archiefstukken, in gevallen waarin zwart-wit foto’s in overvloed aanwezig zijn en de kleuren de archiefstukken zouden kunnen verbeteren. We concentreerden onze aandacht op de enorme Amerikaanse jaarboekverzameling van MyHeritage, die 290 miljoen namen omvat in 36 miljoen jaarboekpagina’s, van 1890 tot 1979.

We zijn blij dat we vandaag kunnen aankondigen dat we de gehele Amerikaanse jaarboekencollectie hebben ingekleurd, en om dit te vieren geven we een hele maand lang GRATIS toegang tot onze Amerikaanse jaarboeken!

Zoek nu gratis in MyHeritage jaarboeken uit de Verenigde Staten

Voor toegang tot de jaarboeken op MyHeritage is normaal gesproken een Data of Complete abonnement nodig. Nu krijgt iedereen tot 23 mei 2020 gratis toegang tot de jaarboeken, zonder dat hij of zij zich hoeft te abonneren. En de jaarboeken zijn nu ingekleurd!

Waarom doen we dit? Omdat we onze community willen helpen in deze uitdagende tijden van het Coronavirus, en mensen een leuke activiteit willen geven om te doen als ze thuis zitten, die genealogisch, leuk en gratis is.

Maak van de gelegenheid gebruik om herinneringen op te halen over je eigen middelbare schooljaren of om te zoeken naar je geliefden in de collectie. Zoek je eerste liefde of geniet van het ongelooflijke kapsel van je tante Sjaan.

Zoeken in de jaarboeken – nu in kleur

Volg de onderstaande link om de collectie te doorzoeken:

Doorzoek nu gratis de MyHeritage jaarboeken uit de Verenigde Staten

We hebben de jaarboekpagina’s gekleurd met behulp van de MyHeritage In Color™ technologie.

Wanneer je nu de jaarboeken doorzoekt, tonen we een symbool op elke thumbnail (die een jaarboekpagina voorstelt) in de zoekresultaten, om je eraan te herinneren dat er een ingekleurde versie bestaat.

Zoekresultaten in de Amerikaanse jaarboeken (klik om te zoomen)

Dit is het symbool waar we het over hebben:

Zoekresultaten in de Amerikaanse jaarboeken (klik om te zoomen)

Voor de consistentie is het hetzelfde symbool dat we gebruiken op miniaturen in je albums om aan te geven dat de foto’s zijn ingekleurd met MyHeritage In Color™.

Aan de hand van een mooi voorbeeld leggen we uit hoe je toegang krijgt tot jaarboeken.

Het Birmingham High School jaarboek van Actrice Sally Field uit 1964 is te vinden in onze collectie. Als je nieuwsgierig bent, kun je direct toegang krijgen tot deze gegevens.

Hier is de pagina waar ze op staat – ingekleurd:

De ingekleurde versie is overtuigend en levensecht, maar we vinden de originele zwart-wit pagina ook geweldig:

Gelukkig hoef je niet te kiezen, want je krijgt ze allebei!
(P.S. zijn die kapsels niet geweldig?!)

Dit is hoe de pagina eruit ziet:

Klik op de oranje “Save record” knop om op te slaan bij een persoon uit je stamboom.

Er is een nieuw bericht met een roze achtergrond dat uitlegt dat de kleuren op de jaarboekpagina zijn gesimuleerd met behulp van MyHeritage In Color™. Je kunt dit bericht na het lezen ervan afwijzen. Met behulp van een schakelknop in de rechterbovenhoek kun je de ingekleurde versie of het zwart-witte origineel van elke jaarboek-pagina bekijken.

Je kunt ook naar andere pagina’s in hetzelfde jaarboek ‘springen’ en ze ook in kleur zien.

Schakelen tussen de ingekleurde en de zwart-witte versie van elke pagina.

Onderaan vertellen we je over andere pagina’s in hetzelfde jaarboek waar dezelfde persoon voorkomt:

Meer pagina’s (gevallen) van dezelfde persoon in het jaarboek

Met behulp van de eenvoudige referentie onderaan voor meer gevallen, kunnen we pagina 146 bezoeken waar we ons verbazen over deze mooie foto van Sally Field die in de lucht springt!

De volgende foto laat zien dat Sally Field een cheerleader was en door de inkleuring komt het echt tot leven!


Hier is het origineel:

Als je naar andere pagina’s van het jaarboek navigeert, verschijnen ze standaard in zwart-wit. Je kunt elke jaarboekpagina inkleuren door rechtsboven op de knop Colorize te klikken.

Pagina’s uit jaarboeken downloaden

Om het origineel of de ingekleurde versie te downloaden, ga je eerst naar de schermvullende modus:

Door op de zoomknop te klikken ga je naar volledig scherm

Als je eenmaal in een volledig scherm zit, kun je elke foto (origineel of ingekleurd) downloaden met behulp van het download-icoontje dat we hieronder in het groen hebben gemarkeerd:

Downloaden van de originele of ingekleurde foto’s

Echtheid behouden

Om de authenticiteit van de originele jaarboeken te behouden, vervangen of wijzigen de ingekleurde versies de originele pagina’s niet, maar zijn ze aanvullend en kun je schakelen tussen de ingekleurde en de originele versies. Wanneer je een jaarboek in je stamboom opslaat op MyHeritage, zal het een citaat maken van het originele zwart-wit album om ervoor te zorgen dat jij en andere gebruikers het origineel altijd kunnen zien. De ingekleurde pagina’s zijn gemarkeerd met een palet-symbool in de linkerbenedenhoek om aan te geven dat de kleuren zijn gesimuleerd met behulp van kunstmatige intelligentie en niet de originele kleuren zijn. Deze kleuren worden geraden door geavanceerde algoritmen en hoeven niet altijd correct te zijn!

Gekleurde foto’s hebben een palet-symbool in de linkerbenedenhoek om aan te geven dat de kleuren zijn gesimuleerd.

Sharing is caring

Heb je een interessante foto van jezelf of van een geliefde gevonden? We hebben een nieuwe optie toegevoegd om het gemakkelijk te delen op sociale media. Het delen van de jaarboekpagina’s die je ontdekt hebt is een geweldige manier om weer in contact te komen met vroegere klasgenoten en in contact te blijven met familieleden, zowel dichtbij als veraf.

We moedigen je aan om gekleurde jaarboekfoto’s te delen met je familie en vrienden.

Om het delen te vergemakkelijken hebben we in elk jaarboek een deelknop toegevoegd:

Nieuw: het delen van gegevens uit een jaarboek

Klik op het pictogram Delen om te delen via Facebook, Twitter of via een directe link. Als je de mobiele app gebruikt of je familiesite bekijkt vanuit een browser op je mobiele telefoon, heb je ook de mogelijkheid om te delen via WhatsApp.

Je kunt een hele jaarboek-pagina delen of een deel van de afbeelding waarin je geïnteresseerd bent bijsnijden en alleen dat deel delen.

Bijsnijden om te delen

Wanneer je een jaarboek-pagina of foto deelt, wordt er een link naar anderen geplaatst, zodat zij die pagina gratis kunnen bekijken, ook als de jaarboek verzameling later terugkeert naar de betaalde modus. Delen maakt gebruik van de ingekleurde versie, maar iedereen die de gedeelde pagina bekijkt, kan ook de originele zwart-witversie bekijken.

Deel om te winnen!

In de komende maand zal iedereen die een MyHeritage jaarboek pagina deelt op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtags #LookingGood en #FreeYearbooks en tags @MyHeritage aan een loting meedoen. Elke week selecteren we een winnaar die een gratis MyHeritage Complete abonnement ontvangt! Ze zullen genieten van gratis toegang tot alle content en functies op MyHeritage, waaronder 12 miljard historische platen, Smart Matches™, Record Matches, Instant Discoveries™, en nog veel meer.

Samenvatting

MyHeritage blijft gewoon innoveren!

Als eerste hebben we de inkleuring van zwart-wit foto’s met behulp van de MyHeritage In Color™ functie geïntroduceerd.

Nu hebben we de inkleuringstechnologie toegepast op de MyHeritage collectie Jaarboeken uit de Verenigde Staten die 290 miljoen namen in 36 miljoen jaarboekpagina’s omspant en betrekking heeft op de jaren 1890 tot 1979. Vanuit een onderzoeksperspectief kan informatie uit jaarboeken zeer waardevol zijn. Het is geweldig om foto’s te zien van je voorouders tijdens hun vormingsjaren. Door ze in kleur te bekijken wordt de ervaring nog betekenisvoller – het helpt het verleden tot leven te brengen.

Om deze unieke gekleurde content die exclusief is voor MyHeritage, te vieren, hebben we de jaarboeken een maand lang gratis gemaakt, tot en met 23 mei 2020. Het doorzoeken van de jaarboeken is een geweldige manier om de tijd te doden en je stamboom te verbeteren.

Help ons alstublieft met het verspreiden van de gratis jaarboeken, en deel je favoriete fragmenten uit de collectie op sociale media.

Tot slot willen we Jason Antic en Dana Kelley van DeOldify bedanken voor de uitvinding van de kleurtechnologie die MyHeritage In Color™ mogelijk maakt. Zonder hen zou dit niet mogelijk zijn geweest!

Doorzoek nu gratis de MyHeritage Jaarboeken collectie

Veel plezier!

Het MyHeritage team

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd