Zo zag de cast van Seinfeld eruit in hun High School tijd!

Reacties

Vandaag precies 22 jaar geleden, op 14 mei 1998, was de allerlaatste aflevering van de iconische sitcom Seinfeld te zien.

Seinfeld, vaak geprezen als de grootste en meest invloedrijke sitcom aller tijden, was het geesteskind van de komieken Larry David en Jerry Seinfeld. In de show speelt Jerry een fictieve versie van zichzelf, omringd door een cast van gedenkwaardige personages wiens dilemma’s en drama’s de absurditeit van het dagelijks leven weerspiegelen. Sommige zinnen bedachten of kregen een nieuwe betekenis in de show – zoals double dipping’, ‘yada yada’ en No soup for you!’ – zijn algemeen gangbaar geworden als gevolg van de wijdverbreide culturele invloed van de show.

Een gedenkwaardige aflevering – “The Library”, seizoen 3, aflevering 5 – bevat flashbacks naar Jerry’s ervaringen op de middelbare school, terwijl hij probeert te achterhalen wat er is gebeurd met een boek waarvan hij wordt beschuldigd dat hij het nooit heeft teruggebracht naar de bibliotheek. Jerry en George, die vrienden zijn sinds hun jonge jaren, verschijnen in de aflevering als middelbare scholieren.

Wat als we je vertelden dat MyHeritage heeft gevonden hoe de echte Jerry en George eruit zagen in hun High school periode?

Sinds de lancering van MyHeritage’s recent gekleurde collectie Amerikaanse jaarboeken, heeft ons onderzoeksteam een ​​aantal geweldige pareltjes daarin gevonden. Vandaag, ter ere van het 22-jarig jubileum van de laatste aflevering van Seinfeld, presenteren we de foto’s uit de high school-periode van de cast van Seinfeld … in kleur!

Jerry

Jerome “Jerry” Seinfeld, het titelpersonage van de serie, is een fictieve versie van de acteur en co-creator van de show. De echte Jerry Seinfeld werd geboren in Brooklyn en groeide op in Massapequa, New York. Hij ging naar de Massapequa High School en studeerde af in 1972.

Elaine

Elaine Marie Benes, die nooit te beroerd is om het te vertellen zoals het is, wordt gespeeld door actrice Julia Louis-Dreyfus. Julia werd geboren in New York City en verhuisde op 4-jarige leeftijd naar Washington D.C. en ging naar de Holton-Arms High School, een voorbereidende school voor meisjes in Bethesda, Maryland.

Julia was president van de ‘honor society’, en volgens de gegevens die we vonden in de jaarboeken, was ze ook ‘Freshman Class President’.

Ze is ook lid van de “Ten Year Club,” waar ze een foto van de groep van tien jaar eerder maakt. Hoe schattig!

Is dat een Elaine-blik die we opvangen?

George

George Costanza, de fictieve neurotische vriend van Jerry van de middelbare school, wordt gespeeld door Jason Alexander. Hij werd geboren als Jay Scott Greenspan in Newark, New Jersey, en groeide op in Livingston, waar hij in 1977 afstudeerde aan de Livingston High School. Hij selecteerde een citaat van Harry S. Truman voor zijn jaarboek-inschrijving en bedankte zijn “geweldige vrienden met wie hij veel goede tijden beleefde”.

Jason had duidelijk al een voorliefde voor podiumkunsten. Het jaarboek laat hem zien optreden in een schooluitvoering van ‘Guys & Dolls’:

Ook wordt hij gevonden tijdens een uitzending voor het radiostation van de middelbare school:

Kramer

Outlandish Cosmo Kramer, in de show meestal “Kramer” genoemd, wordt gespeeld door Michael Richards. Geboren in Culver City, Californië, Michael bezocht Thousand Oaks High School.

Michael verschijnt in de jaarboeken 1965, 1966 en 1967 van Thousand Oaks. Hier is hij als tweedejaars:

Een junior:

En een senior:

Als afgestudeerde is hij ook terug te vinden als lid van de “NFL” – niet de National Football League, maar de National Forensic League, waar Michael heeft deelgenomen aan toernooien in het openbaar spreken en dramatiseren. Dus blijkbaar was zijn flair voor het entertainen van groepen al aanwezig.

Michael werd ook aangewezen als een van de “meest humoristische” senioren op de “Best of” -pagina van het jaarboek. Wie zal daar verbaasd over zijn. Op die foto staat Kramer overal!

Newman

Newman, de rivaal van Jerry, is het meest herkenbare terugkerende personage op Seinfeld die geen deel uitmaakt van de hoofdcast. Hij wordt gespeeld door Wayne Knight, een acteur die later bekend werd voor vele komische rollen in televisie en film.

Geboren in New York City, verhuisde Wayne als kind naar Cartersville, Georgia. Op Cartersville High School werden zijn acteertalenten duidelijk al erkend, aangezien hij lid was van de One Act cast en crew:

Hij speelde ook in een productie van Rhinoceros bij het Governor’s Honours Program:

Het blijkt dat hij ook een zeer betrokken en getalenteerde student was. Hij behoorde tot de Beta Club van studenten met hoge gemiddelden, was lid van de Photography Club, nam actief deel aan de productie van het schooljaarboek en was zelfs voorzitter van de studentenraad!

Het boek beschrijft zijn laatste jaar als een “druk en productief jaar” en vermeldt specifiek een incident met een tekort aan melk tijdens een lunchbreak, waar de council tussenbeide moest om in te grijpen. Dat klinkt als een potentiële Seinfeld High School Edition-aflevering die wacht om te worden geschreven!

Ontdek de belevenissen van je voorouders op hun middelbare school in kleur!

De Amerikaanse collectie Jaarboeken van MyHeritage bevat meer dan 250.000 jaarboeken van 1890–1979, waaronder bijna 300 miljoen namen. Als u familie in de Verenigde Staten heeft, zult u waarschijnlijk enkele van uw eigen voorouders in deze collectie aantreffen – en dankzij de MyHeritage In Colour ™ automatische kleurtechnologie kunt u nu hun zwart-wit jaarboek-foto’s bekijken in kleur.

Om de lancering van deze nieuwe functie te vieren, biedt MyHeritage nu tot 23 mei 2020 volledig gratis toegang tot de jaarboek-collectie.

Doorzoek nu gratis de collectie jaarboeken uit de Verenigde Staten!

Als u bijzondere historische jaarboek-gegevens vindt waar u van houdt, deel het dan met uw familie en vrienden. U kunt zelfs deelnemen aan onze wedstrijd om een gratis MyHeritage-abonnement te winnen! Deel gewoon het record op Twitter, Facebook of Instagram, voeg de hashtags #LookingGood en #FreeYearbooks toe en tag @MyHeritage om mee te doen. We selecteren elke week een nieuwe winnaar zolang de aanbieding geldig is.

Veel plezier!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd