Gratis toegang tot alle geboorteregisters!

Reacties

We zijn verheugd aan te kondigen dat we van 10-16 juli 2020 gratis toegang zullen bieden tot alle geboorteregisters op MyHeritage!

Nu geboorteregisters op MyHeritage doorzoeken

MyHeritage beschikt over een enorme schatkamer van 104 geboorteregisters, met meer dan 1 miljard records van over de hele wereld. Geboorteaktes zijn een perfecte plek om te beginnen bij het onderzoeken van je voorouders, en bieden een belangrijke blik op het moment waarop hun leven begon. Waar gebeurde het? Op welke datum en op welk tijdstip? Wie was aanwezig bij de geboorte en wie heeft deze geregistreerd? De antwoorden op deze vragen kunt u wellicht vinden in een geboorteakte.

Geboorteaktes worden doorgaans binnen enkele dagen na een geboorte afgegeven en bevatten de namen van de ouders. Ze bevatten meestal ook aanvullende details over de ouders, zoals hun eigen geboorteplaats, hun leeftijd, het aantal eerdere kinderen of hun religieuze overtuiging. Zo vindt u onder meer voor Nederland het Doopregister Kerken, 1580-1811 en Geboorteregister (burgerlijke stand) 1811-1915.

Vóór de 20e eeuw vonden geboortes meestal thuis plaats, dus veel geboorteakten uit deze periode vermelden ook huisadressen. De geboorteregisters in de collectie van MyHeritage kunnen indexen bevatten die u de informatie geven die u nodig heeft om kopieën aan te vragen bij relevante archieven, en in sommige gevallen bevatten ze gescande afbeeldingen met een hoge resolutie van de daadwerkelijke akten.

Normaal gesproken zijn de meeste van deze gegevens alleen volledig toegankelijk voor betalende abonnees van MyHeritage, maar vanaf 10 juli tot en met 16 juli heeft iedereen er gratis toegang toe, zelfs als u geen betalende abonnee bent. Dit is een uitstekende gelegenheid voor gebruikers die toegang willen hebben tot geboorteakten op MyHeritage, maar zich niet willen binden door middel van een abonnement.

Bent u er klaar voor om de details van de geboortes van uw voorouders te ontdekken? Bekijk dan nu de geboorteregisters

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd