Historische gegevens toegevoegd in januari 2021

Historische gegevens toegevoegd in januari 2021

Reacties

We verwelkomen een nieuw jaar en een nieuwe mijlpaal! Er zijn nu 13 miljard historische gegevens op MyHeritage beschikbaar. In januari hebben we 6,5 miljoen historische gegevens toegevoegd uit twee nieuwe Amerikaanse collecties: een index van de geboorten in Ohio en een collectie van overzeese militaire begrafenissen.

Hieronder vindt u meer details over de collecties:

American Battle Monuments Commissie, 1917–1974

Deze collectie bevat gegevens over militairen die op door de American Battle Monuments Commission beheerde permanente Amerikaanse militaire begraafplaatsen zijn begraven of daar met gedenktekens worden herdacht. De gegevens bevatten de naam van de overledene, de overlijdensdatum, de rang, de gevechtseenheid, het serienummer, het krijgsmachtsdeel, het conflict, de begraaf- of herdenkingsplaats en andere informatie, zoals de locatie van het graf en de ontvangen medailles. De meeste begraaf- en herdenkingsplaatsen bevinden zich buiten de VS, met uitzondering van drie gedenktekens, in Honolulu, de stad New York en San Francisco.

Na de Eerste Wereldoorlog zag de regering de noodzaak in van beleid voor het begraven en repatriëren van Amerika’s gesneuvelde soldaten. Het Amerikaans Congres heeft daarvoor in 1923 een Amerikaanse commissie voor oorlogsmonumenten opgericht. Deze American Battle Monuments Commission (ABMC) werd aangewezen als beheerder van Amerika’s overzeese herdenkingsbegraafplaatsen en gedenktekens. Nabestaanden konden kiezen tussen permanente bijzetting van het stoffelijk overschot van een dierbare op een Amerikaanse militaire begraafplaats op vreemde bodem of repatriëring van het stoffelijk overschot naar de VS voor begraving op een nationale of particuliere begraafplaats. De meerderheid van de families koos voor repatriëring maar ongeveer 30% koos voor definitieve bijzetting op een door de ABMC beheerde begraafplaats.

Deze begraaf- en herdenkingsplaatsen – de meeste ter herdenking van Amerikanen die in de Eerste en de Tweede Wereldoorlog hebben gediend – behoren tot de mooiste ter wereld. Een kleiner aantal gegevens in deze collectie heeft betrekking op begrafenissen in de perioden 1853-1917 en 1974-2019.

De begraafplaatsen en gedenktekens in deze collectie bevinden zich in de VS, Frankrijk, Nederland, Engeland, België, Tunesië, Panama, de Filipijnen, Italië, Luxemburg en Mexico.

Hieronder ziet u een foto van de Amerikaanse militaire begraafplaats in Romagne-sous-Montfaucon, in het Franse departement Meuse.

Meuse-Argonne American Cemetery, Romagne (Meuse), France [Credit: American Battle Monuments Commission]Amerikaanse militaire begraafplaats in Romagne-sous-Montfaucon, departement Meuse, Frankrijk [Bron: American Battle Monuments Commission]

Een andere bekende militaire begraafplaats in Frankrijk is de Normandy American Cemetery and Memorial in Colleville-sur-Mer.

Normandy American Cemetery, Colleville-sur-Mer, France
Normandy American Cemetery and Memorial in Colleville-sur-Mer, departement Calvados, Frankrijk

Doorzoek de collectie American Battle Monuments commissie, 1917–1974

Ohio, geboortetegister, 1959–1998

De collectie bevat een index van 6 miljoen geboorteakten uit de Amerikaanse staat Ohio. De gegevens omvatten de volledige naam van het kind, de geboortedatum, de geboorteplaats (stad en county), het district van de ambtenaar van de burgerlijke stand, het boekdeel en het nummer van de geboorteakte.

Doorzoek de collectie Ohio, geboorteregister, 1959–1998

Voorbeeldrecords

Onder de stukken in de collectie Amerikaanse militaire begrafenissen overzee bevindt zich de akte van Lesley James McNair, een in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde luitenant.

Military Burial record of Lesley J. Mcnair [Credit: American Overseas Military Burials, 1917–1974]Militaire begrafenisakte van Lesley J. Mcnair [Bron: MyHeritage, American Battle Monuments commissie, 1917-1974]

De geboorteakte van de met een Academy Award bekroonde actrice Halle Berry is te vinden in de nieuwe index van geboorten in Ohio.

Birth record of Halle Berry [Credit: MyHeritage Ohio Birth Index, 1959–1998]
Geboorteakte van Halle Berry [Bron: MyHeritage, Ohio, geboorteregister, 1959-1998]

Samenvatting

We hopen dat deze waardevolle collecties nieuwe wegen zullen openen voor uw onderzoek naar familiegeschiedenis. Het doorzoeken van deze collecties op MyHeritage is gratis. Om deze records te bekijken of in uw stamboom op te slaan, is een Data- of Compleet-abonnement vereist.

Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwt onze Record Matching-technologie u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collecties en uw verwanten. U hebt dan de mogelijkheid om de record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd