MyHeritage publiceert drie gegevenscollecties uit Nieuw-Zeeland

MyHeritage publiceert drie gegevenscollecties uit Nieuw-Zeeland

We zijn verheugd de publicatie aan te kondigen van 4,7 miljoen historische gegevens in drie nieuwe collecties uit Nieuw-Zeeland: Nieuw-Zeeland, Geboorte-index, 1840-1901, Nieuw-Zeeland, Huwelijksindex, 1840-1901 en Nieuw-Zeeland, Overlijdensindex, 1840-2021. De gegevens in deze collecties worden verstrekt door het Nieuw-Zeelandse ministerie van Binnenlandse Zaken en zijn de voornaamste gegevensbron voor akten voor de belangrijkste levensgebeurtenissen in Nieuw-Zeeland. Als u wortels hebt in dit eiland down under, dan bieden deze collecties belangrijke gegevens over uw voorouders.

Hieronder vindt u meer details over de verschillende collecties:

Nieuw-Zeeland, Geboorte-index, 1840–1901

Deze collectie is een index van huwelijksakten uit heel Nieuw-Zeeland. De gegevens omvatten vaak de voor- en achternaam en het geboortejaar van de persoon, de namen van de vader en de moeder en het registratienummer.

Geboorten worden in Nieuw-Zeeland officieel geregistreerd sinds 1848. Oorspronkelijk vielen ze onder de jurisdictie van Koloniale Zaken. Doodgeborenen worden ook in het register vermeld.

Doorzoek de collectie Nieuw-Zeeland, Geboorte-index, 1840-1901

Nieuw-Zeeland, Huwelijksindex, 1840–1901

Deze collectie is een index van huwelijksakten uit heel Nieuw-Zeeland. De gegevens kunnen de voor- en achternaam van de bruid, de voor- en achternaam van de bruidegom, het jaar waarin het huwelijk plaatsvond en het registratienummer bevatten.

Huwelijken worden in Nieuw-Zeeland officieel geregistreerd sinds 1854. Oorspronkelijk vielen ze onder de jurisdictie van Koloniale Zaken.

Doorzoek de collectie Nieuw-Zeeland, Huwelijksindex, 1840–1901

Nieuw-Zeeland, Overlijdensindex, 1840–2021

Deze collectie is een index van overlijdensakten uit heel Nieuw-Zeeland. De gegevens kunnen de voor- en achternaam van de persoon, het jaar van overlijden, de leeftijd bij overlijden, de geboortedatum en het registratienummer bevatten.

Overlijdensgevallen worden in Nieuw-Zeeland officieel geregistreerd sinds 1848. Oorspronkelijk vielen ze onder de jurisdictie van Koloniale Zaken. In 1913 werd bij wet bepaald dat de overlijdens van de Maori’s ook moesten worden geregistreerd. Deze registers werden tot 1961 afzonderlijk bijgehouden.

Doorzoek de collectie Nieuw-Zeeland, Overlijdensindex, 1840-2021

Voorbeeldgegevens

De geboortecollectie bevat een vermelding voor Eileen May Duggan, dichteres en journaliste uit Nieuw-Zeeland.

Birth record of Eileen Duggan [Credit: MyHeritage New Zealand, Birth Index, 1840-1901]

Geboorteakte van Eileen Duggan [Bron: MyHeritage, Nieuw-Zeeland, Geboorte-index, 1840-1901]

De huwelijkscollectie bevat een akte van het huwelijk van de beroemde natuurkundige Ernest Rutherford met Mary Georgina Newton in 1900. Slechts enkele jaren later, in 1908, won Ernest de Nobelprijs voor scheikunde voor zijn werk op het gebied van de halveringstijden van radioactieve stoffen. Hij was de eerste Nobelprijswinnaar uit Oceanië.

Marriage record of Ernest Rutherford and Mary Georgina Newton [Credit: MyHeritage New Zealand, Marriage Index, 1840–1901]

Huwelijksakte van Ernest Rutherford en Mary Georgina Newton [Bron: MyHeritage, Nieuw-Zeeland, Huwelijksindex, 1840-1901]

In de overlijdenscollectie bevindt zich een akte van de bekende apotheker en uitvinder Colin Albert Murdoch. Murdoch was de uitvinder van de kindveilige medicijndop en enkele andere bekende uitvindingen op het gebied van de gezondheidszorg.

Death record of Colin Albert Murdoch [Credit: MyHeritage New Zealand, Death Index, 1840-2021]

Overlijdensakte van Colin Albert Murdoch [Bron: MyHeritage, Nieuw-Zeeland, Overlijdensindex, 1840-2021]

Samenvatting

Deze collecties van geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten zijn een grote aanwinst voor iedereen die onderzoek doet naar zijn Nieuw-Zeelandse erfgoed. Ze omvatten de belangrijkste akten van de burgerlijke stand.

Het doorzoeken van de collecties op MyHeritage is gratis. Om deze gegevens te bekijken of in uw stamboom op te slaan, is een Data- of Compleet abonnement vereist. Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwt onze Record Matching-technologie u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collecties en uw verwanten.

Veel plezier met deze nieuwe collecties!