Online MyHeritage sessies in september

Online MyHeritage sessies in september

September staat voor de deur! Voordat we ingaan op de uitstekende reeks gratis live sessies van de komende maand, willen we ervoor zorgen dat u op de hoogte bent van Webtember, een gratis genealogische conferentie van Legacy Family Tree Webinars met 30 live en vooraf opgenomen webinars die elke vrijdag in september. Klik hier om de agenda te bekijken!

Deze maand bekijken we de functie AutoClusters in detail, bereiden we ons voor op de aanstaande release van de Amerikaanse volkstelling van 1950, plaatsen we onze voorouders in hun historische context en ontdekken we de geheimen van historische records met een reeks ervaren deskundige sprekers. Lees meer voor verdere details!

Facebook Live Sessies

Onze gratis live sessies worden gegeven door MyHeritage collega’s of experts op allerlei gebied. Dankzij het live-format kunt u in realtime vragen stellen en communiceren met de sprekers. Zelfs als u de live sessies niet op dat moment kunt bijwonen, kunt u alle opgenomen live sessies achteraf bekijken onder “Video’s” op onze MyHeritage Facebookpagina. Daarnaast worden alle sessies later op ons Kennisplatform gepubliceerd, zodat u de video’s ook zonder Facebook-account kunt bekijken.

Voor deze sessies hoeft u zich niet vooraf te registreren: u kunt rechtstreeks vanaf onze Nederlandse Facebookpagina (voor Nederlandstalige sessies) of ga naar onze Engelstalige Facebookpagina (voor Engelstalige sessies) deelnemen. Ga simpelweg naar de betreffende Facebook pagina van MyHeritage op de dag en tijd dat de sessie moet beginnen en kijk uit naar de live video-uitzending bovenaan de feed. U kunt in de reacties vragen stellen waar de sprekers live op kunnen reageren.

Hieronder de agenda met geplande sessies:

Maandag 9 september, 20.00 uur (AMS)

Onderwerp: A Deep Dive into MyHeritage AutoClusters

Spreker: Paul Woodbury (Engelstalig)

Beschrijving: AutoClusters is een ongelooflijk nuttige DNA-tool die u kan helpen de relatie tussen uw DNA-matches te begrijpen. Doe mee met Paul Woodbury, DNA-teamleider en onderzoek bij Legacy Family Tree Genealologists, om deze functie in detail te leren te kennen.

Dinsdag 14 september, 19.00 uur (AMS)

Onderwerp: Using MyHeritage to Prepare to Rock the 1950 U.S. Census

Spreker: Lisa Louise Cooke (Engelstalig)

Beschrijving: De Amerikaanse volkstelling van 1950 zal naar verwachting in april voor het publiek worden vrijgegeven! Lisa Louise Cooke van Genealogy Gems zal u laten zien hoe u MyHeritage kunt gebruiken om uw huiswerk te doen voorafgaand aan de release, zodat u het meeste uit deze waardevolle historische bron kunt halen.

Woensdag 22 september, 14.00 uur (AMS)

Onderwerp: Seeing Our Ancestors In Their Historical Context

Spreker: Thomas MacEntee (Engelstalig)

Beschrijving: We worden allemaal beïnvloed door de sociale, technologische, politieke en culturele omstandigheden waarin we leven, en dat gold ook voor onze voorouders. Genealogiedocent Thomas MacEntee zal je helpen het leven van je voorouders beter te begrijpen door de historische context te onderzoeken van de periode waarin ze leefden.

Woensdag 29 september, 20.00 uur (AMS)

Onderwerp: Loose Records: A Treasure Trove for Genealogists

Spreker: Melissa Barker (Engelstalig)

Beschrijving: Melissa Barker, a.k.a. The Archive Lady, deelt de geheimen van afzonderlijke records in archieven en bespreekt hun waarde voor genealogisch onderzoek.

Vraag het de Expert

De gratis (Engelstalige) Ask the Expert webinar-serie wordt elke donderdag om 19.00 uur (Nederlandse tijd) gehost door onze genealogie-expert, Daniel Horowitz. Elke week richt Daniel zich op een ander onderwerp, van het gebruik van handige MyHeritage-functies tot het doorzoeken van historische gegevensverzamelingen, en nodigt hij gebruikers uit om vragen te stellen en met hem te overleggen.

Klik hier om u aan te melden voor de sessies ‘Vraag het de expert’.

Zoals altijd kijken we uit naar uw deelname! Tot dan.