Nieuwe historische gegevens toegevoegd in januari en februari 2022

Nieuwe historische gegevens toegevoegd in januari en februari 2022

We zijn 2022 in volle vaart ingegaan! In de afgelopen twee maanden hebben we 277 miljoen nieuwe records uit 34 nieuwe collecties toegevoegd. Voor wat betreft Frankrijk hebben we stamboomprofielen van Filae toegevoegd, collecties van geboorte- en overlijdensgegevens van de burgerlijke stand in Val-de-Marne, een index van overlijdensberichten en een collectie betreffende het Legioen van Eer. Uit Noorwegen hebben we een collectie overlijdensregistraties toegevoegd. Deze week nog hebben we 5,8 miljoen Joodse records uit 28 historische gegevenscollecties gepubliceerd in het kader van een samenwerkingsverband met JewishGen. Met deze update is het totale aantal records op MyHeritage gestegen tot 16,8 miljard. Veel van de collecties bevatten, naast de rijke index van MyHeritage, scans van hoge kwaliteit van de originele documenten.

Hieronder delen we meer details over de collecties uit Frankrijk en Noorwegen. Meer over onze onlangs gepubliceerde collecties van Joodse historische gegevens leest u in deze blogpost: MyHeritage voegt 28 collecties Joodse historische gegevens toe.

CollectieBeschrijving Aantal recordsLink om te zoeken

Filae Familiestambomen
Een compilatie van stamboomprofielen en afkomstgegevens die door gebruikers van Filae.com zijn opgegeven269,395,313 records
Nu de collectie doorzoeken

Frankrijk, Val-de-Marne, Burgerlijke Geboorten
Een index van geboorteakten van de burgerlijke stand in het Franse departement Val-de-Marne van 1792 tot 1900, met scans709,948 records
Nu de collectie doorzoeken

Frankrijk, Val-de-Marne, Burgerlijke overlijdensregisters

Een index van overlijdensakten van de burgerlijke stand in het Franse departement Val-de-Marne van 1792 tot 1937, met scans1,171,403 recordsNu de collectie doorzoeken

Frankrijk, Repertorium van Normatieve Dossiers van het Legioen van Eer
Een index van personen die sinds 1802 in het Legioen van Eer zijn opgenomen en die vóór 1977 zijn overleden, met scans

366,331 recordsNu de collectie doorzoeken

Frankrijk, index van overlijdensberichten en begrafenisaankondigingen
Een index van overlijdens- en begrafenisberichten die tussen 1910 en 2017 in Frankrijk zijn gepubliceerd5,639,021 recordsNu de collectie doorzoeken

Noorwegen, Overlijdensregistraties
An index of death registrations in Norway from 1927 to 1941 with images591,777 recordsNu de collectie doorzoeken

Filae Familiestambomen

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we 269 miljoen stamboomprofielrecords van Filae aan de MyHeritage-database met historische gegevens hebben toegevoegd. Deze aankondiging vloeit voort uit de overname van Filae door MyHeritage in het vorige jaar. De records vormen een toevoeging aan de 844 miljoen exclusieve historische gegevens van Filae die we al naar MyHeritage hebben geüpload.

De collectie Filae Familiestambomen is een compilatie van stamboomprofielen die in leesmodus worden gedeeld. Ze bieden familiehistorici rijke details en belangrijke aanwijzingen om hun genealogisch onderzoek vooruit te helpen.

De stamboomprofielen bevatten gewoonlijk voor- en achternamen en de datums en plaatsen van geboorten, huwelijken en overlijdens. Personen in deze collectie zijn meestal gekoppeld aan hun ouders, één of meer echtgenoten, broers en zussen en kinderen. Deze collectie is van belang voor iedereen met Franse wortels. Ze vinden er waarschijnlijk informatie in over hun Franse voorouders en kunnen in contact komen met hun Franse neven en nichten. De wijzigingen in de oorspronkelijke stambomen op Filae worden automatisch op MyHeritage doorgevoerd.

Stamboomprofielen zijn belangrijk, want ze zijn vaak zeer gedetailleerd en kunnen u helpen om hele takken van uw familie te ontdekken of om er meer over te weten te komen. Ze bieden u ook de mogelijkheid om in contact te komen met de levende verwanten die deze stambomen beheren. Blijf altijd op uw hoede, want sommige gebruikers maken fouten bij het samenstellen van hun stambomen.

Ieder stamboomprofiel linkt terug naar de corresponderende record op Filae. Om toegang te krijgen tot de gegevens op Filae is een abonnement op Filae vereist. Als abonnee kunt u door de hele stamboom bladeren en contact opnemen met de levende familieleden die stambomen beheren met informatie die voor uw familie relevant is.

Landen van herkomst

Hoewel de meeste stamboomprofielen zijn toegevoegd door gebruikers die in Frankrijk wonen, kunt u in deze collectie ook stamboomprofielen uit andere delen van de wereld vinden.

Privacy

Om redenen van privacy zullen alleen overleden personen verschijnen in de zoekresultaten op MyHeritage en in de Record Matches voor deze collectie.

Doorzoek de collectie Filae Familiestambomen

Frankrijk, Val-de-Marne, Burgerlijke Geboorten

Deze collectie bevat geboorteakten van de burgerlijke stand in het Franse departement Val-de-Marne van 1792 tot 1900. Gegevens van de burgerlijke stand werden vanaf 1792 door de Franse overheid geregistreerd. Ze bevatten veel details, zoals de naam van het kind, de geboortedatum, de geboorteplaats en de namen van de ouders, met inbegrip van de meisjesnaam van de moeder.

Deze geboorten werden gewoonlijk enkele dagen na de geboorte van het kind door de vader van het kind aangegeven. Als de vader afwezig was, deed gewoonlijk een familielid of vriend aangifte van de geboorte in plaats van de vader. In de kantlijn is soms een correctie aangebracht voor een buitenechtelijk kind. Bij de geboorte gestorven kinderen vindt u vaak alleen in de overlijdensindexen en niet in de geboorteregisters.

Doorzoek de collectie Frankrijk, Val-de-Marne, Burgerlijke Geboorten

Frankrijk, Val-de-Marne, Burgerlijke overlijdensregisters

Deze collectie van een miljoen records bevat overlijdensakten van de burgerlijke stand in het Franse departement Val-de-Marne van 1792 tot 1937. Gegevens van de burgerlijke stand werden vanaf 1792 door de Franse overheid geregistreerd. Ze bevatten veel gegevens over de overledene, zoals de naam, de geboortedatum, de geboorteplaats, de overlijdensdatum en de namen van de ouders en de echtgenoot of echtgenote, indien van toepassing.

Sterfgevallen werden gewoonlijk binnen een dag of twee na het overlijden opgetekend in de stad waar de persoon gestorven was. Gewoonlijk bevatten deze akten twee secundaire personen. Ten minste één van hen is een naast familielid van de overledene. De geregistreerde informatie kan fouten bevatten, omdat de informant onjuiste informatie kan hebben verschaft. Als een kind doodgeboren is, vindt u de gegevens van het kind in deze registers in de stad van overlijden. Een soldaat die ver van huis is gestorven, kan ook in deze registers van zijn geboortestad worden gevonden, maar het kan zijn dat de akte pas een jaar of twee na overlijden is opgemaakt.

Doorzoek de collectie Frankrijk, Val-de-Marne, Burgerlijke overlijdensregisters

Frankrijk, Repertorium van Normatieve Dossiers van het Legioen van Eer

De Nationale Orde van het Legioen van Eer is de hoogste burgerlijke en militaire onderscheiding in Frankrijk. De orde is in 1802 door Napoleon Bonaparte ingesteld en is door alle latere Franse regimes en regeringen in stand gehouden. Deze collectie bevat gegevens van personen die sinds 1802 in het Legioen van Eer zijn opgenomen en die vóór 1977 zijn overleden. De index bevat de namen, geboorteplaatsen en geboortejaren van de leden. Tot de aanvullende details die zijn te vinden op de scans die alle records vergezellen, behoren de volledige geboortedatum, de volledige overlijdensdatum, het woonadres en informatie over hun benoeming tot lid van de Orde.

De originele documenten worden bewaard in de Nationale Archieven of in de Groot-Kanselarij van het Legioen van Eer.

Doorzoek de collectie Frankrijk, Repertorium van Normatieve Dossiers van het Legioen van Eer

Frankrijk, index van overlijdensberichten en begrafenisaankondigingen

Deze collectie van 5,6 miljoen records is een geconsolideerde index van overlijdens- en begrafenisberichten die tussen 1910 en 2017 in Frankrijk zijn gepubliceerd. Deze records bevatten de naam van de overledene, de overlijdensdatum en -plaats, de publicatiedatum en -plaats, en de bron van de publicatie.

Doorzoek de collectie Frankrijk, index van overlijdensberichten en begrafenisaankondigingen

Noorwegen, Overlijdensregistraties

Deze collectie bevat geïndexeerde overlijdensregistraties uit Noorwegen van 1927 tot 1941 en de bijbehorende scans van registers waarin deze overlijdens werden opgetekend. De geïndexeerde records bevatten de naam, de geboortedatum, het geslacht, de burgerlijke staat, de woonplaats, de overlijdensdatum, de begraafdatum en de begraafplaats van iedere overledene. De bijbehorende scans bevatten aanvullende informatie over de overledene, zoals het beroep. De doodsoorzaak en godsdienstige gezindheid (kolommen 12 en 13 op de scans) zijn onleesbaar gemaakt overeenkomstig de Noorse voorschriften inzake privacy en gegevensbescherming.

Predikanten van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Noorwegen hadden de opdracht om alle sterfgevallen in hun rechtsgebied te registreren op de voorgedrukte formulieren in registerstijl die in deze collectie te vinden zijn. De formulieren werden doorgestuurd naar het Centraal Bureau voor de Statistiek en vervolgens gearchiveerd door het Nationaal Archief van Noorwegen. De formulieren werden door het Nationaal Archief geordend per district of provincie en slechts gedeeltelijk per parochie.

Deze collectie wordt aangeboden in samenwerking met het Nationaal Archief van Noorwegen.

Doorzoek de collectie Noorwegen, Overlijdensregistraties

Voorbeelden

De collectie Frankrijk, index van overlijdensberichten en begrafenisaankondigingen bevat een vermelding voor André Turcat, een vermaarde Franse piloot die beroemd is geworden door het uitvoeren van de eerste vlucht van de Concorde.

Death notice record of André Turcat [Credit: MyHeritage France, Index of Obituaries and Funeral Notices]

Overlijdensbericht van André Turcat [Bron: MyHeritage,Frankrijk, index van overlijdensberichten en begrafenisaankondigingen]

De collectie Val-de-Marne, Burgerlijke Geboorten bevat een vermelding voor Germaine Berthe Sablon, een Franse zangeres en verzetsstrijdster in de Tweede Wereldoorlog. De record bevat haar geboortedatum, 19 juli 1899, en de namen en leeftijden van haar vader en moeder op het moment van haar geboorte: Adelmar Fabulus Sablon, 28 jaar, en Jeanne Antoinette Labourier, 28 jaar.

Birth record of Germaine Berthe Sablon [Credit: MyHeritage France, Val-de-Marne, Civil Births]

Geboorteakte van Germaine Berthe Sablon [Bron: MyHeritage, Frankrijk, Val-de-Marne, Burgerlijke Geboorten]

De collectie Noorwegen, Overlijdensregistraties bevat een vermelding voor de Noorse industrieel Samuel Eyde. Het ingenieursbureau van Samuel was verantwoordelijk voor het gebruik van waterkracht om kaliumnitraat en siliciumcarbide te produceren. Zijn overlijdensregistratie vermeldt zijn geboortedatum, 29 oktober 1866, het feit dat hij getrouwd was op het moment van overlijden, zijn woonplaats, Aasgärden I, Barle, Oslo, Noorwegen, zijn sterfdatum, 21 juni 1940 en zijn begraafplaats, Vår Frelsers kirke, Oslo, Noorwegen.

Death record of Samuel Eyde [Credit: MyHeritage Norway Death Registrations]

Overlijdensregistratie van Samuel Eyde [Bron: MyHeritage, Noorwegen, Overlijdensregistraties]

Samenvatting

Dankzij de toevoeging van deze collecties hebben miljoenen MyHeritage-gebruikers over de hele wereld nu meer mogelijkheden om hun familiegeschiedenis te ontdekken. We hopen dat deze waardevolle collecties nieuwe wegen zullen openen voor uw onderzoek naar familiegeschiedenis. Het doorzoeken van deze collecties op MyHeritage is gratis. Om deze records te bekijken of in uw stamboom op te slaan, is een Data- of Compleet abonnement vereist.

Als u een stamboom op MyHeritage hebt, dan waarschuwen onze technologieën voor Record Matches en Smart Matches u automatisch als er matches zijn tussen records in deze collecties en uw verwanten. U hebt dan de mogelijkheid om de record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!