Halfbroers vonden elkaar dankzij MyHeritage DNA. En ontdekten dat ze ook zussen hebben

Halfbroers vonden elkaar dankzij MyHeritage DNA. En ontdekten dat ze ook zussen hebben

In de zomer van 2021 bracht een MyHeritage DNA-test halfbroers Fernando Hermansson Carabali en Ivan Andreas bij elkaar. De mannen waren al jaren op zoek naar hun biologische familie en waren dolblij met de ontdekking. Ze dachten dat hun geluk niet op kon… tot ze ontdekten dat ze nog meer broers en zussen hebben.

Bekijk hieronder de video van hun opmerkelijke hereniging:

De broers vinden elkaar

Fernando, 37, zag het levenslicht in Colombia, waar hij als baby in een klooster werd achtergelaten. De nonnen namen hem een tijd onder hun hoede, waarna ze hem ter adoptie plaatsten bij een familie in Zweden. Daar beleefde hij een gelukkige jeugd bij zijn adoptiegezin.

Fernando als kind

Fernando als kind

Als volwassene begon hij zich af te vragen wie zijn biologische familie was, wat ze deden en hoe ze eruitzagen. Deze nieuwsgierigheid bracht hem ertoe naar hen op zoek te gaan. Hij reisde naar Colombia in de hoop aanwijzingen of een spoor te vinden dat hij kon volgen, in de hoop tenminste één familielid te vinden. Helaas kwam hij met lege handen, teleurgesteld en ontmoedigd terug naar huis.

In de zomer van 2021 kreeg Fernando een MyHeritage DNA-kit cadeau van een goede vriend. Die bleef echter een paar maanden in de la liggen, totdat Fernando de moed verzamelde om zijn monster naar het lab te sturen.

Vier weken later ontving hij de resultaten. Helemaal bovenaan zijn DNA-matchlijst stond een man die Ivan heette. De geschatte relatie was “halfbroer”.

Ivan, 35, was opgegroeid in Amsterdam in Nederland. Hij was ook in Colombia geboren en op 3-jarige leeftijd ter adoptie geplaatst. Net als Fernando beleefde hij een gelukkige jeugd en was hij ook nieuwsgierig geworden naar zijn afkomst. Ook hij reisde naar Colombia om op zoek te gaan naar aanwijzingen over zijn biologische familie. Hij verscheen zelfs in het Nederlandse televisieprogramma Spoorloos dat verhalen brengt van mensen die op zoek zijn naar verloren familieleden. Maar ook hij vond niets.

Ivan als kind

Ivan als kind

Toen hoorde hij over de MyHeritage DNA-test en besefte hij dat die hem zou kunnen helpen om zijn biologische verwanten te vinden. Hij bestelde de kit en deed de test… En daar was hij opeens: een halfbroer uit Zweden.

“Het kwam als een schok,” zegt Fernando. “Ik nam contact op met Ivan en kreeg al gauw antwoord. Wat een onbeschrijflijk gevoel: Ivan is 35, dus ik heb een jongere broer.”

Ze besloten elkaar te ontmoeten, wat voor een emotioneel weerzien zorgde zoals de video hieronder laat zien:

“We merken veel overeenkomsten op: zo zijn we allebei erg creatief, allebei zijn we acteurs en we delen nog tal van andere interesses,” vertelt Fernando.

Nog meer ontdekkingen

Toen de broers hun onderzoek naar hun afkomst verderzetten, botsten ze al snel op nog meer ontdekkingen. In december 2021 vonden ze nog twee familieleden: twee zussen, Angela (40) en Sandra (43), beiden geboren in Colombia en momenteel woonachtig in Spanje.

Elk van de halfbroers en -zussen delen dezelfde vader. De zussen wisten wie hun vader was, maar hadden geen contact met hem. Bovendien was hij 16 jaar geleden overleden. Ze kenden elkaar, maar namen pas contact met elkaar op als volwassenen. Ze hadden geen idee dat ze nog andere broers of zussen hadden en dat kwam uiteraard als een enorme verrassing.

Ivan spreekt nauwelijks Spaans en Sandra en Angela spreken nauwelijks Engels, maar de kracht van hun emotie en blijdschap over het vinden van elkaar sprak voor zich. Fernando besloot naar Spanje te vliegen om hen zo snel mogelijk te ontmoeten en de vier broers en zussen werden al snel in levenden lijve herenigd. Ze maken nu een onafscheidelijk deel uit van elkaars leven.

Sandra zegt dat ze nu niet meer zonder haar broers en zussen kan en raadt iedereen aan die op zoek is naar biologische familieleden: “Geef niet op en blijf naar je familie zoeken. Alles is mogelijk!”