22 historische collecties toegevoegd in juni 2022

Wij zijn verheugd de publicatie aan te kondigen van 12.8 miljoen historische gegevens in 12 collecties van over de hele wereld, waaronder: de V.S., Canada, België, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Portugal, Spanje en Oekraïne. Veel van de collecties bevatten foto’s en vitale gegevens zoals geboorte-, doop-, huwelijks-, overlijdens-, begraaf-, emigratie- en volkstellingsregisters. Sommige collecties gaan zelfs terug tot de 16e eeuw. Als u wortels heeft in een van deze landen, kunt u waardevolle ontdekkingen doen over uw voorouders.

Hier is een lijst van de nieuwe collecties.

CollectieBeschrijving Aantal RecordsLink om te zoeken

1950 Verenigde Staten Federale Census, Update
Een index van hoge kwaliteit van handmatig getranscribeerde records van de 1950 U.S. Federal Census. Bestrijkt verschillende staten en territoria, met afbeeldingen6.450.044 records toegevoegd in deze update uit Utah, Minnesota, Arizona, Idaho, en Oregon. De collectie heeft nu 13.883.736 records in totaalSearch collection now

Arlington National Cemetery
Een index of Steengraven van Arlington National Cemetery met afbeeldingen399,950 records
Search collection now

België, geboorten en dopen
Een index van geboorte- en doopregisters uit België vanaf 15241,026,264 recordsSearch collection now

België, Brabant, Burgerlijke Stand van Overlijdens
Een index van overlijdensakten uit de provincie Brabant van België, tussen de jaren 1582 en 1897 met afbeeldingen82,931 recordsSearch collection now

België, Henegouwen, Burgerlijke Stand van Geboorten
Een index van de burgerlijke standen van de provincie Henegouwen, tussen 1600 en 1913, met afbeeldingen 399,787 recordsSearch collection now

België, Henegouwen, Burgerlijke Stand van Overlijdens
Een index van registraties van burgerlijke overlijdens uit de provincie Henegouwen, België, tussen de jaren 1780 en 1900 met afbeeldingen462,603 records

Search collection now

België, Luik, Burgerlijke Stand van Overlijdens
Een index van registraties van burgerlijke overlijdens uit de provincie Luik van België, tussen de jaren 1796 en 1901 met afbeeldingen534,448 records
Search collection now

België, Limburg, Burgerlijke Stand van Overlijdens

Een index van de burgerlijke overlijdensregistraties van de provincie Limburg, tussen de jaren 1787 en 191586,951 recordsSearch collection now

Canada, Montréal Joodse Synagoge Vitale Records
Een index van geboorten, huwelijken en overlijdens uit Joodse synagogen in Montréal, Québec in Canada, tussen de jaren 1828 en 2007 met afbeeldingen214,039 recordsSearch collection now

Canada, Quebec, Katholieke Parochie Doopsels
Een index van katholieke parochieregisters van doopsels uit de provincie Quebec van Canada tussen de jaren 1783 en 1876 met afbeeldingen50,486 recordsSearch collection now

Canada, Quebec, Katholieke Parochie Begrafenissen
Een index van katholieke Parochie begrafenissen uit de provincie Quebec in Canada tussen de jaren 1798 en 1979 met afbeeldingen89,235 recordsSearch collection now

Frankrijk, Coutances en Avranches Bisdom, Katholieke Parochie Doopsels
Een index van katholieke doopregisters van het rooms-katholieke bisdom Coutances in Frankrijk, tussen 1691 en 1894 met afbeeldingen858,566 recordsSearch collection now

Frankrijk, Coutances en Avranches Diocese, Katholieke Parochie Begrafenissen
Een index van katholieke parochieregisters van begrafenissen uit het rooms-katholieke bisdom Coutances, Frankrijk tussen de jaren 1692 en 1892 met afbeeldingen515,666 records
Search collection now

Frankrijk, Protestantse Kerk Doops
Een index van doopregisters van de protestantse kerk uit verschillende parochies in Frankrijk tussen de jaren 1561 en 1894 met afbeeldingen257,104 recordsSearch collection now

Frankrijk, Protestantse Kerk Sterfgevallen
Een index van protestantse kerkelijke overlijdensakten uit Frankrijk tussen de jaren 1561 en 1890 met afbeeldingen49,841 recordsSearch collection now

Italië, Napels, Monte di Procida, Burgerlijke Registratie van Geboorten
Een index van burgerlijke geboorteregistraties van de gemeente Monte di Procida, Napels, Italië tussen de jaren 1817 en 191030,241 recordsSearch collection now

Noorwegen, Emigratieregisters, 1867-1973
Een index van emigratieregisters in Noorwegen van 1867 tot 1973 met afbeeldingen1,011,423 recordsSearch collection now


Portugal, Portalegre, Katholieke kerk dopen
Een index van katholieke kerkregisters van het district Portalegre in Portugal tussen de jaren 1866 en 191128,903 recordsSearch collection now

Portugal, Porto, Catholic Church Deaths
Een index van katholieke kerkelijke overlijdensregisters uit het districtsarchief van Porto, Portugal, tussen de jaren 1556 en 1995149,282 recordsSearch collection now

Spanje, Asturias, Gemeentelijke geboorteregisters
Een index van geboorteregisters uit gemeentelijke archieven in het Prinsdom Asturië, Spanje tussen de jaren 1470 en 1897 met afbeeldingen92,127 recordsSearch collection now

Spanje, Asturias, Gemeentelijke overlijdensregisters
Een index van overlijdensakten uit gemeentelijke archieven in het Prinsdom Asturië, Spanje tussen de jaren 1841 en 1968 met afbeeldingen
43,857 recordsSearch collection now

Sub-Karpaten, Joodse overlijdensakten
Een index van joodse overlijdensregisters uit delen van de voormalige Hongaarse graafschappen Bereg, Máramaros, Ugocsa en Ung, nu deel van Oekraïne65,138 recordsSearch collection now


1950 Verenigde Staten Federale Census Update

De volkstelling van 1950 werd in april en mei 1950 uitgevoerd in de continentale Verenigde Staten en hun gebieden. Voor alle individuen bevat het namen, leeftijden, woonadressen, relaties, huishoudens, geslacht, geboorteplaats, burgerlijke staat, en andere feiten. Alle records bevatten beelden en zijn vrij toegankelijk, te bekijken en op te slaan.

Deze maand hebben we 6 miljoen historische records toegevoegd aan de 1950 volkstelling collectie uit Utah, Minnesota, Arizona, Idaho, en Oregon. De doorzoekbare index bevat momenteel alle gegevens uit Alaska, Amerikaans Samoa, Arizona, Delaware, Guam, Hawaii, Idaho, Minnesota, Nevada, New Hampshire, Oregon, Panama Kanaal Zone, Puerto Rico, Rhode Island, South Dakota, Utah, Vermont, Maagdeneilanden, Wyoming, Indian Reservation Schedules, en de vier overzeese eilanden Canton, Johnston, Midway, en Wake.

In de komende weken en maanden zal MyHeritage doorgaan met het publiceren van handmatig samengestelde indexen van hoge kwaliteit per staat, tot dat de index van de Amerikaanse Volkstelling van 1950 compleet is.

Zoek in de 1950 United States Federal Census

Arlington National Cemetery

Deze collectie bevat grafstenen van Arlington National Cemetery in Arlington County, Virginia in de Verenigde Staten, bij Washington, D.C. De begraafplaats bevat graven en mausoleums van Amerikaanse veteranen en sommige van hun familieleden. De gegevens bevatten de volledige naam van de overledene, zijn of haar geboortedatum, sterfdatum, datum van bijzetting, tak van dienst en militaire rang. Ook informatie over het graf kan worden opgenomen, zoals sectie-, graf-, hof-, kolom- en nisnummers.

Arlington National Cemetery werd opgericht op 13 mei 1864 tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. De begraafplaats bestaat uit 70 delen, waaronder specifieke delen die zijn gewijd aan de slachtoffers van de oorlog tegen het terrorisme, militaire verpleegsters, soldaten van de Geconfedereerden, voormalige slaven en andere groepen. Vooral vanaf de 20ste eeuw hebben de grafstenen vaak een religieus symbool bovenaan, zoals een Latijns kruis of een Davidsster. De gegevens in deze collectie zijn afkomstig van den Arlington National Cemetery.

Zoeken op Arlington National Cemetery

België, geboorten en dopen

Deze collectie van een miljoen akten bevat geboorte- en doopakten uit België vanaf 1524. De gegevens omvatten de naam van het kind, de geboortedatum en -plaats, de doopdatum en -plaats, de namen van de ouders en hun geboortegegevens. Voor kinderen die op jonge leeftijd zijn overleden, kan ook de overlijdensdatum beschikbaar zijn.

Sommige dossiers kunnen de namen van de grootouders van het kind bevatten.

Zoeken in België, Geboorten en Dopen

België, Brabant, Burgerlijke Overlijdens Registratie

Deze collectie bevat een index van overlijdensakten en afbeeldingen uit het Belgisch Nationaal Archief in de provincie Brabant, België, tussen de jaren 1582 en 1897. De registers bevatten de naam van de overledene, geboortedatum en -plaats, overlijdensdatum en -plaats, namen van de ouders en de naam van de echtgenoot.

Deze collectie bevat een index van overlijdensakten en afbeeldingen uit het Belgisch Rijksarchief in de provincie Brabant, België, tussen de jaren 1582 en 1897. De registers bevatten de naam van de overledene, geboortedatum en -plaats, datum en plaats van overlijden, namen van de ouders en de naam van de echtgenoot.

België, Henegouwen, Burgerlijke Registratie van Geboorten

Deze collectie bevat een index van burgerlijke geboorteregistraties en afbeeldingen uit het Belgisch Rijksarchief in de provincie Henegouwen, België, tussen de jaren 1600 en 1913. De registers bevatten de naam van het kind, datum en plaats van geboorte of doop, en de namen van de ouders.

Zoeken in België, Henegouwen, Burgerlijke stand van Geboorten

België, Henegouwen, Burgerlijke Overlijdens Registratie

Deze collectie bevat een index van burgerlijke overlijdensregistraties en afbeeldingen uit het Belgisch Rijksarchief in de provincie Henegouwen, België, tussen de jaren 1780 en 1900. De registers bevatten de naam van de overledene, de geboortedatum en -plaats, de overlijdensdatum en -plaats, de namen van de ouders en de naam van de echtgenoot.

Zoeken in België, Henegouwen, Burgerlijke Overlijdens Registratie

België, Luik, Burgerlijke Overlijdens Registratie

Deze collectie bevat een index van burgerlijke overlijdensregistraties en afbeeldingen uit het Belgisch Rijksarchief in de provincie Luik, België, tussen de jaren 1796 en 1901. De registers bevatten de naam van de overledene, de geboortedatum en -plaats, de overlijdensdatum en -plaats, de namen van de ouders en de naam van de echtgenoot van de overledene.

Zoeken in België, Luik, Burgerlijke Overlijdens Registratie

België, Limburg, Burgerlijke Overlijdens Registratie

Deze collectie bevat registers van burgerlijke overlijdensregistraties uit het Belgisch Rijksarchief in de provincie Limburg, België, tussen de jaren 1787 en 1915. De registers bevatten de naam van de overledene, geboortejaar en -plaats, datum en plaats van overlijden, namen van de ouders en de echtgenoot.

Zoeken in België, Limburg, Burgerlijke Stand van Overlijdens

Canada, Montréal Joodse Synagoge Vitale Records

Deze collectie bevat een reeks geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten van Joodse synagogen in Montréal, Québec in Canada, tussen de jaren 1828 en 2007. Geboorteakten kunnen de volledige naam van het kind, de volledige namen van de vader en de moeder, en de geboorteplaats en -datum van het kind bevatten. Huwelijksakten kunnen de volledige namen van de bruid en bruidegom bevatten, hun leeftijden, de namen van hun ouders, en de plaats en datum van het huwelijk. Ten slotte kunnen overlijdensakten de volledige naam van de overledene, de leeftijd bij overlijden, de plaats en datum van overlijden, en de volledige namen van de echtgenoot, vader en moeder bevatten.

Een select aantal archiefstukken is ook beschikbaar uit steden in de buurt van Montréal, zoals Quebec City, Sherbrooke, Lachine, en La Macaza. De collectie is bij benadering als volgt onderverdeeld: 56% geboorten, 33% huwelijken, en 11% overlijdens.

Zoek in Canada, Montréal Joodse Synagoge Vital Records

Canada, Quebec, Katholieke Parochie Dopen

Deze collectie bevat een index van katholieke parochie doopregisters en afbeeldingen uit de provincie Quebec van Canada tussen de jaren 1783 en 1876. De registers bevatten de naam van het kind, de geboortedatum, de doopdatum en -plaats, en de namen van de ouders.

Zoek Canada, Quebec, Katholieke Parochie Doopsels

Canada, Quebec, Katholieke Parochie Begrafenissen

Deze collectie bevat een index van katholieke parochiële overlijdensregisters en afbeeldingen uit de provincie Quebec in Canada tussen de jaren 1798 en 1979. De registers bevatten de naam van de overledene, het geboortejaar, de datum en plaats van de begrafenis, de naam van de vader en de naam van de echtgenoot.

Zoek Canada, Quebec, Katholieke Parochie Begrafenissen

Frankrijk, Coutances en Avranches Bisdom, Katholieke Parochie Doopsels

Deze collectie bevat een index van katholieke parochie doopregisters en afbeeldingen uit het rooms-katholieke bisdom Coutances in Frankrijk, tussen 1691 en 1894. De registers bevatten de naam van het kind, het geboortejaar, de doopdatum en -plaats, en de namen van de ouders.

Zoek in Frankrijk, Coutances en Avranches Bisdom, Katholieke Parochie Doopsels

Frankrijk, Coutances en Avranches Diocese, Katholieke Parochie Begrafenissen

Deze collectie bevat een index van katholieke parochieregisters en afbeeldingen uit het rooms-katholieke bisdom Coutances, Frankrijk tussen de jaren 1692 en 1892. De registers bevatten de naam van de overledene, datum en plaats van de begrafenis, de namen van de ouders en de naam van de echtgenoot.

Zoek in Frankrijk, Coutances en Avranches Bisdom, Katholieke Parochie Begrafenissen

Frankrijk, Protestantse Kerk Doopsel

Deze collectie bevat doopregisters van de protestantse kerk uit verschillende parochies in Frankrijk tussen de jaren 1561 en 1894. De gegevens omvatten de naam van het kind, de doopdatum en -plaats en de namen van de ouders.

Zoeken in Frankrijk, Protestantse Kerk Doopsel

Frankrijk, Protestantse Kerk Sterfgevallen

Deze collectie bevat een index van protestantse kerkelijke overlijdensakten en afbeeldingen uit Frankrijk tussen de jaren 1561 en 1890. De records bevatten de naam van de overledene, datum en plaats van overlijden, en namen van de ouders en echtgenoot.

Zoek in Frankrijk, Protestantse Kerk Sterfgevallen

Italië, Napels, Monte di Procida, Burgerlijke Registratie van Geboorten

Deze collectie bevat een index van burgerlijke geboorteregisters uit de gemeente Monte di Procida, Napels, Italië tussen de jaren 1817 en 1910. De registers bevatten de naam van het kind, de geboortedatum en -plaats, en de namen van de ouders.

Zoek in Italië, Napels, Monte di Procida, Burgerlijke Registratie van Geboorten.

Noorwegen, Emigratieregisters, 1867-1973

Deze collectie van een miljoen registers en beelden werd tussen 1867 en 1973 samengesteld door lokale politie-afdelingen die belast waren met het bijstaan van emigranten die Noorwegen verlieten naar buitenlandse havens. In deze records vindt u voor elke emigrant zijn of haar naam, geslacht, vertrekdatum of -jaar, laatst gekende verblijfplaats, en andere informatie, afhankelijk van de tijdsperiode, waaronder de geboortedatum van de emigrant, burgerlijke staat, aangegeven bestemming, geboorteplaats, en het schip of de scheepvaartlijn die hen uit Noorwegen zou vervoeren. Lees meer over deze collectie in MyHeritage voegt één miljoen emigratiegegevens van Noorwegen toe

Search Norway, Emigration Registers, 1867–1973

Portugal, Portalegre, Catholic Church Baptisms

Deze collectie bevat katholieke doopregisters van het district Portalegre in Portugal tussen de jaren 1866 en 1911. De gegevens omvatten de naam van het kind, het geboortejaar, datum en plaats van de doop en de namen van de ouders.

Zoek in Portugal, Portalegre, Katholieke Kerk Doopsels

Portugal, Porto, Katholieke kerk sterfgevallen

Deze collectie bevat een index van katholieke kerkelijke overlijdensregisters uit het districtsarchief van Porto, Portugal, tussen de jaren 1556 en 1995. De meeste akten werden gemaakt door parochies in het district Porto, en sommige werden gemaakt in het district Viana de Castelo. De registers bevatten de naam van de overledene, het geboortejaar, de datum en plaats van overlijden, de namen van de ouders, en de naam van de echtgenoot van de overledene.

Zoeken Portugal, Porto, Katholieke kerk overlijdens

Spanje, Asturias, Gemeentelijke geboorteregisters

Deze collectie bevat een index van geboorteregisters en afbeeldingen uit gemeentelijke archieven in het Prinsdom Asturië, Spanje tussen de jaren 1470 en 1897. De registers bevatten de naam van het kind, de geboortedatum en -plaats, en de namen van de ouders.

Zoek in Spanje, Asturias, Gemeentelijke geboorteregisters.

Spanje, Asturias, Gemeentelijke overlijdensregisters

Deze collectie bevat een index van overlijdensakten en afbeeldingen uit gemeentelijke archieven in het Prinsdom Asturië, Spanje tussen de jaren 1841 en 1968. De registers bevatten de naam van de overledene, het geboortejaar, de datum en plaats van overlijden, de namen van de ouders en de naam van de echtgenoot.

Zoeken in Spanje, Asturias, Gemeentelijke overlijdensakten

Sub-Karpaten, Joodse overlijdensakten

Deze collectie van JewishGen bevat Joodse overlijdensakten uit delen van de voormalige Hongaarse graafschappen Bereg, Máramaros, Ugocsa, en Ung, die nu in Zakarpats’ka oblast in het zuidwesten van Oekraïne liggen. De gegevens bevatten de naam van de overledene, geboortejaar en -plaats, datum en plaats van overlijden, namen van de ouders, en de naam van de echtgenoot.

Registers van 1895 tot eind 1906 kunnen meer informatie bevatten, zoals het beroep van de vader en aanvullende opmerkingen. Bij veel kinderen staat de naam van de vader niet vermeld, omdat het heel gebruikelijk was dat ouders niet wettelijk getrouwd waren vanwege de huwelijksquota die aan de Joodse bevolking waren opgelegd. In deze collectie zijn getrouwde vrouwen die overleden zijn geregistreerd met ofwel hun getrouwde achternaam ofwel hun meisjesachternaam.

Zoek in Sub-Carpathia, Joodse overlijdensakten

Examples

De collectie van de Arlington National Cemetery bevat de afbeelding van de grafsteen van John Basilone, die zowel de Medal of Honor als het Navy Cross ontving voor zijn heldenmoed in de slag om Iwo Jima. De index bevat zijn geboortedatum, 4 november 1916; zijn sterfdatum, 19 februari 1945; en zijn begraafdatum, 20 april 1948. Het dossier vermeldt dat hij diende in het U.S. Marine Corps als Gunnery Sergeant, en geeft informatie over hoe zijn graf te vinden: sectie 12, graf 384. De collectie bevat ook de afbeelding van zijn grafsteen.

Cemetery record of John Basilone [Credit: MyHeritage Arlington National Cemetery Collection]

Grafsteen van John Basilone [Credit: MyHeritage Arlington National Cemetery Collection]

De collectie Belgium, Liège, Civil Registration of Deaths bevat de overlijdensakte van Noël Joseph Auguste Delfosse, Belgisch liberaal politiek leider en industrieel. De akte bevat zijn geboortedatum, 9 maart 1801; zijn overlijdensdatum, 22 februari 1858; zijn geboorte- en overlijdensplaats, beide Luik, Luik, België; de namen van zijn vader en moeder, Noël Joseph Delfosse en Marie Ida Bury; en de naam van zijn vrouw, Marie Françoise Héloïse Vaust.

Overlijdens akte van Noël Joseph Auguste Delfosse [Credit: MyHeritage Belgium, Liège, Civil Registration of Deaths]

Afbeelding van de overlijdensakte van Noël Joseph Auguste Delfosse [Credit: MyHeritage België, Luik, Burgerlijke Overlijdensregistratie]

Overzicht

Ons team blijft het tempo van de publicatie van historische collecties opvoeren en is er trots op deze 22 nieuwe collecties uit de hele wereld te kunnen publiceren. We hopen dat deze collecties onze gebruikers zullen blijven helpen om door de stenen muren van hun familiegeschiedenisonderzoek heen te breken.

Het doorzoeken van de nieuwe collecties op MyHeritage is gratis. Om de gegevens te bekijken of op te slaan in uw stamboom, heeft u een Data or Complete plan.

Als u een stamboom op MyHeritage heeft, zullen onze Record Matching technologieën u automatisch informeren als records uit deze collecties overeenkomen met uw verwanten. U zult dan in staat zijn om het record te bekijken en te beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!