DNA Quest heeft me geholpen mijn geboortefamilie te vinden – en nog veel meer

DNA Quest heeft me geholpen mijn geboortefamilie te vinden – en nog veel meer

In maart 2018 lanceerde MyHeritage een pro deo-initiatief genaamd DNA Quest om geadopteerden te helpen herenigen met hun biologische families. Tijdens dit initiatief hebben we ongeveer 20.000 MyHeritage DNA kits gedoneerd aan mensen die op zoek waren naar antwoorden over waar ze vandaan kwamen. Het is onmogelijk om precies te weten hoeveel van deze gedoneerde kits reünies mogelijk hebben gemaakt, maar in de 4 jaar sinds het initiatief begon, zijn de verhalen constant binnengekomen.

Heeft u ook een bijzonder verhaal? Deel het met ons!

Een van die verhalen kwam van Ashleigh Brown, 33, uit Canada. Ashleigh vond haar zus Laurinda dankzij DNA Quest – en via Laurinda vond ze veel andere familieleden. De twee zijn sindsdien onafscheidelijk geworden! Hun verhaal werd onlangs behandeld op een aantal prominente mediakanalen over de hele wereld, waaronder Newsweek en CBC.

Kijk hoe ze elkaars zinnen afmaken en een kostbaar moment delen in dit mooie CBC-segment hier:

“Jullie DNA kit heeft me geholpen mijn biologische familie te vinden… en nog veel meer!” schreef Ashleigh ons. “Ik heb altijd geweten dat ik geadopteerd was… zowel mijn geadopteerde broer als ik. We groeiden op met blanke ouders, dus mijn moeder vertelde het ons altijd. Ze zei dat ze wist dat ik een oudere zus had en dat mijn biologische moeder nog meer kinderen had gekregen, voordat ik werd geboren.”

Ashleigh wilde al haar hele leven haar biologische familie leren kennen, vooral haar zus. “Ik heb het geprobeerd met vragen op adoptie-websites en willekeurig naar de naam op mijn geboorteakte gezocht… alles tevergeefs”, zegt ze.

Toen hoorde ze over het DNA Quest-initiatief van MyHeritage en besloot het een kans te geven. Een paar maanden later ontdekte Ashleigh een zeer goede match: een tante of een zus genaamd Laurinda.

Ashleigh schreef haar onmiddellijk. “Niet lang daarna kreeg ik een antwoord terug”, herinnert ze zich. “Ze huilde en beefde. Mijn zus was ook naar mij op zoek! Al 17 jaar!!!”

Ashleigh and her sister

Ashleigh (links) met haar zus

Ze was geadopteerd door een familie in Connecticut in de VS. Twee weken nadat de zussen hadden gepraat, reed Laurinda naar Ashleigh in Niagara, Ontario. “Het was allemaal heel emotioneel”, herinnert Ashleigh zich. “We hebben elkaar gewoon omhelsd en gehuild. Eindelijk samen waren we zo blij!”

De hele familie ontdekken

Laurinda had zelf wat onderzoek gedaan en had hun hele biologische familie in de Dominicaanse Republiek kunnen vinden. Ze was zelfs uitgevlogen om hen te ontmoeten.

“Helaas was ik te laat om mijn biologische moeder te ontmoeten”, zegt Ashleigh. “Ze was zes maanden voordat ik mijn zus vond overleden. Ze vertelde mijn zus altijd dat ze haar leven zou opgeven om mij te vinden… We denken dat ze nu naar beneden kijkt, naar ons met een gelukkige lach.”

Hieronder een video van het moment waarop Laurinda voor het eerst een foto van hun moeder zag:

Niet lang daarna kon Laurinda Ashleigh in contact brengen met hun biologische vader. “Ik sprak ook met mijn abuelita, mijn twee broers, een andere zus en halfbroer, evenals vele andere familieleden die nog steeds in de Dominicaanse Republiek wonen. Helaas spreken ze geen Engels en de communicatie is moeilijk, maar Google Translate helpt goed,” vertelt ze.

Photo collage of Ashleigh's siblings

Ashleigh’s broers en zussen

“Ik heb het me tot nu toe niet kunnen veroorloven om ze in de Dominicaanse Republiek te ontmoeten. Dat is triest, want mijn biologische vader stierf toen, twee jaar nadat ik hem vond, maar voordat ik hem persoonlijk kon ontmoeten, ‘ voegt Ashleigh toe.

Ashleigh en Laurinda ontdekten dat meer dan 30 baby’s werden geadopteerd uit dezelfde wijk in de Dominicaanse Republiek, allemaal verwerkt door dezelfde twee advocaten. “Er zijn veel geadopteerde kinderen en we zijn allemaal op de een of andere manier verwant – inclusief degenen die zijn geadopteerd naar Barbados, waar ik ben opgegroeid”, zegt Ashleigh.

Ashleigh heeft eindelijk de zus die ze al zo lang wilde kennen. “We hebben nu zo’n geweldige relatie”, zegt ze.

Ashleigh en haar dochter met Ashleigh’s nieuw gevonden zus

Ashleigh en haar dochter met Ashleigh’s nieuw gevonden zus

“Het was een geweldige reis. Bedankt MyHeritage. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest.”

Veel dank aan Ashleigh voor het delen van haar mooie verhaal met ons. Heeft u een verhaal over een ontdekking die u via MyHeritage hebt gedaan? Deel het alstublieft met ons!