Innovatie Afrika – Water en elektriciteit naar landelijke Afrikaanse dorpen brengen

Innovatie Afrika – Water en elektriciteit naar landelijke Afrikaanse dorpen brengen

Hier bij MyHeritage zijn we gepassioneerd over de kracht van innovatie om het leven van mensen te verbeteren. We wilden je vertellen over een initiatief dat we belangrijk vinden en dat we met trots ondersteunen, Innovation: Africa.

Leer meer over de missie van Innovation: Africa in de video hieronder, en lees verder voor meer details:

Innovation: Africa — het geschenk van geven

Er verscheen een glimlach op de gezichten van de kinderen toen ze voor het eerst het licht aan deden. Op dat moment wist Sivan Ya’ari, de oprichter en CEO van Innovation: Africa, dat hun leven voor altijd zou veranderen.

Het Kidigozero Health Centre bevindt zich in de Bagamoyo-regio van Tanzania. Dit centrum bood medische zorg aan bijna 7.000 mensen en verkeerde in erbarmelijke toestand toen Sivan het voor het eerst bezocht. Sivan vertelt: “Moeders werden gedwongen om hun baby’s in het donker af te leveren, alleen geleid door het zwakke licht van kaarsen, en honderden patiënten stonden daar te wachten, maar konden niet de levensreddende medicijnen en zorg krijgen die ze nodig hadden.”

Toen Sivan hier getuige van was, voelde ze veel compassie en de verantwoordelijkheid om deze gemeenschap te helpen. Maar hoe?

“Soms is de bron van het probleem ook de bron van de oplossing – de zon, die in heel Afrika droogte veroorzaakt, is ook de sleutel om hun realiteit ten goede te veranderen”, aldus Sivan.

Sivan ontmoet ontwikkelaars in Zambia om een ​​pompsysteem voor zonne-water te bouwen, waardoor de hele gemeenschap schoon water krijgt. (klik om te vergroten)

Sivan ontmoet ontwikkelaars in Zambia om een ​​pompsysteem voor zonne-water te bouwen, waardoor de hele gemeenschap schoon water krijgt. (klik om te vergroten)

Dankzij de ongelooflijke inspanningen van Innovation: Africa, een non-profitorganisatie die Israëlische zonne-, water- en landbouwtechnologieën naar Afrikaanse plattelandsdorpen brengt, installeerden ze met succes de eerste set zonnepanelen die de gemeenschap ooit had gezien. Deze zonnepanelen zorgden voor de elektriciteit die het gezondheidscentrum nodig had om te functioneren.

Sivan was enorm blij toen ze persoonlijk getuige was van de eerste keer dat de artsen en patiënten het heldere licht van een gloeilamp zagen. Dit was de eerste van vele levensveranderende projecten die Innovation: Africa op zich nam.

De kracht van de zon benutten om levens te veranderen

De vrouwen van Chisulo Village in Zambia werden vroeger om drie uur ’s nachts wakker en liepen meer dan 8 kilometer om de waterbron te bereiken. Tegenwoordig hebben ze een pompsysteem voor water op zonne-energie om hun gemeenschap van water te voorzien. (klik om te vergroten)

De vrouwen van Chisulo Village in Zambia werden vroeger om drie uur ’s nachts wakker en liepen meer dan 8 kilometer om de waterbron te bereiken. Tegenwoordig hebben ze een pompsysteem voor water op zonne-energie om hun gemeenschap van water te voorzien. (klik om te vergroten)

Sivan Ya’ari is gepassioneerd door technologie en haar vermogen om de wereld te veranderen. Opgegroeid in Israël, ook wel bekend als het land van innovatie, was ze getuige van de kracht van innovatie en het vermogen ervan om het leven van mensen te verbeteren.

Tegenwoordig heeft ze een masterdiploma in internationaal energiebeheer en -beleid van Columbia University en is ze eerder door Forbes uitgeroepen tot een van de “50 meest invloedrijke vrouwen in Israël”. Het was echter haar eerste reis naar Afrika in 2008 die haar echt inspireerde en haar ertoe bracht Innovation: Africa op te richten, een organisatie die zich inspant om Israëlische technologische innovaties naar Afrika te brengen. Vandaag telt haar organisatie 112 mensen in Israël en in heel Afrika die al hun projecten initiëren en begeleiden.

Sivan legt uit: “Mijn eerste ervaring in Afrika vond plaats toen ik voor Jordache Jeans in Madagaskar werkte. Ik groeide op als wat ik als arme omgeving beschouwde, maar daar begreep ik echt wat armoede betekende. Ik was overweldigd en geschokt door wat ik zag. Zoveel dorpelingen waren onwel door het consumeren van besmet water, konden geen medische zorg, medicijnen of vaccins krijgen, en vrouwen wachtten om ’s nachts te bevallen, alleen geleid door kaarslicht en schadelijke kerosinelampen. Nadat ik zonnepanelen op bijna elk dak in Israël had gezien, wist ik dat hier een eenvoudige oplossing voor was en moest ik handelen. En toen begon het, het leveren van zonne-energie aan een gezondheidscentrum en vervolgens dorp voor dorp te werk gaan, licht brengen naar medische centra, dan naar scholen, en nu, cruciaal, zonne-energie gebruiken om schoon water te pompen.”

Bekijk de Ted Talk door Sivan Ya’ari hier: https://www.youtube.com/watch?v=tfgAexR5Z2w

Wat is de impact of Innovation: Africa?

Een waterpomp systeem op zonne-energiewordt geïnstalleerd in een dorp in Zambia (klik om te vergroten)

Een waterpomp systeem op zonne-energiewordt geïnstalleerd in een dorp in Zambia (klik om te vergroten)

Meer dan 620 miljoen mensen in Afrika bezuiden de Sahara hebben geen elektriciteit en hebben daardoor geen middelen om veilig en schoon water te krijgen.

Ongelooflijk! Innovation: Africa heeft zonne-energie en licht geleverd aan scholen en medische centra en, cruciaal, voor het oppompen van schoon water in afgelegen dorpen. Deze organisatie heeft impact op de levens van meer dan 3,4 miljoen mensen in 10 Afrikaanse landen, waaronder Oeganda, Malawi, Tanzania, Zambia, Zuid-Afrika, Eswatini, Kameroen, de Democratische Republiek Congo, Ethiopië en Senegal. Sinds hun oprichting in 2008 hebben ze meer dan 700 projecten gerealiseerd!

Kaart van Innovation: Africa activiteiten (klik om te vergroten)

Kaart van Innovation: Africa activiteiten (klik om te vergroten)

Door toegang tot schoon water te bieden, kunnen dorpelingen hun gezondheid verbeteren, hun kinderen naar school sturen en bedrijven starten. Deze toegenomen economische stabiliteit helpt de armoede-cyclus te doorbreken en geeft hoop op een betere toekomst.

Een uitleg van Innovation: Africa’s project management systeem (klik om te vergroten)

Een uitleg van Innovation: Africa’s project management systeem (klik om te vergroten)

Bijdragen aan verandering

Een jonge jongen in Tanzania geniet van schoon water dat wordt geleverd door een pompsysteem op zonne-energie dat in zijn dorp is geïnstalleerd door Innovation: Africa (klik om te vergroten)

Een jonge jongen in Tanzania geniet van schoon water dat wordt geleverd door een pompsysteem op zonne-energie dat in zijn dorp is geïnstalleerd door Innovation: Africa (klik om te vergroten)

MyHeritage gelooft in de missie van Innovatie: Afrika, namelijk het gebruik van moderne innovaties om de wereld een betere plek te maken. We zijn vereerd om hun werk te ondersteunen en anderen aan te moedigen hetzelfde te doen. Als je wilt doneren of mee wilt doen en hen wilt helpen, bezoek dan de website van Innovation: Africa waar u ook meer te weten kunt komen over hun belangrijke werk. Elke donatie gaat rechtstreeks naar het verstrekken van schoon water, zonne-energie en andere levensveranderende projecten. Hopelijk kunt u, net zoals MyHeritage doet, helpen het woord over Innovation: Africa te verspreiden, zodat ze meer steun kunnen krijgen om hun geweldige missie te versnellen.