MyHeritage herenigingen op Wereld Adoptie Dag

MyHeritage herenigingen op Wereld Adoptie Dag

Gedeeld DNA is niet het enige wat een familie maakt. Deze Wereld Adoptie Dag zetten we geadopteerden, adoptieouders en alle anderen in het zonnetje, wiens leven is geraakt door adoptie.

De toewijding van MyHeritage om de gemeenschap van geadopteerden te ondersteunen is onwrikbaar. Wij zijn de enige DNA-testaanbieder waarmee mensen hun DNA-gegevens naar onze database kunnen uploaden en gratis DNA Matches kunnen bekijken en contacteren. Ons onderzoeksteam biedt gratis professionele hulp aan geadopteerden die proberen in contact te komen met een nauwe DNA-match of hun resultaten te begrijpen, en heeft de eer en het voorrecht gehad om talloze reünies tussen geadopteerden en hun biologische familieleden te faciliteren. Daarnaast hebben we ongeveer 20.000 gratis DNA-kits gedoneerd aan geadopteerden die op zoek zijn naar hun geboortefamilie als onderdeel van ons pro bono DNA Quest-initiatief.

Hier zijn slechts een paar verhalen van geadopteerden die biologische familieleden hebben gevonden dankzij MyHeritage DNA:

Zussen Christine en Kim, achtergelaten in een treinstation als baby’s, werden herenigd

Christine Pennell en Kim Haelen zijn volle zussen die geboren zijn in Daegu, Zuid-Korea. Ze werden elk, enkele maanden na elkaar, achtergelaten in het plaatselijke treinstation. De autoriteiten wisten niet dat er een verband tussen hen bestond en ze werden op verschillende continenten ter adoptie geplaatst: Kim in België en Christine in de Verenigde Staten. Ze groeiden elk op zonder zich ervan bewust te zijn dat ze een zus had aan de andere kant van de wereld. Daarna deden ze allebei een MyHeritage DNA-test – en zo ontdekten ze elkaar.

Kim and Christine, a pair of Korean sisters who found each other thanks to MyHeritage DNA

Kim (links) en Christine (rechts)

Het verhaal van de zussen is vastgelegd in onze allereerste documentaire, The Missing Piece. Lees hier meer over hun verhaal, en bekijk de hele documentaire hieronder:

Kara Miller liep met haar beide vaders naar het altaar

Kara Miller werd geplaatst voor een gesloten adoptie toen ze twee dagen oud was. Jaren nadat ze een DNA-test had gedaan via DNA Quest, kreeg Kara een match die haar ertoe bracht contact te maken met haar beide biologische ouders. Maanden later konden zowel haar biologische vader als haar adoptievader haar op haar trouwdag naar het altaar begeleiden.

Kara with her birth father and adoptive father on her wedding day

Kara met haar biologische vader (links) en adoptievader (rechts)

Lees hier meer details over het verhaal, en bekijk de ontroerende video hieronder:

Zussen Diane en Mary vonden elkaar na 50 jaar gescheiden te zijn

Diane Ward werd als baby geadopteerd in de staat Michigan, waar de adoptiegegevens werden verzegeld. Een paar jaar geleden besloot ze een MyHeritage DNA-kit te kopen en kreeg meteen een goede match: een neef die haar naar Mary leidde. Mary was ook geadopteerd toen ze jong was, maar ze had de biologische moeder van de zussen gekend, die helaas 20 jaar geleden is overleden.

Left to right: Diane, their mother, and Mary

Links naar rechts: Diane, hun moeder, en Mary

De zussen zijn deze zomer eindelijk herenigd en hebben samen een prachtig weekend doorgebracht in North Carolina.

Lees het complete verhaal hier, en bekijk de video hieronder om hun hereniging te zien:

Op zoek naar een happy end voor uw eigen verhaal?

Als u een geadopteerde bent die op zoek is naar uw biologische familie — of een familielid dat op zoek is naar iemand die ter adoptie is geplaatst — is MyHeritage er voor u.

Soms is DNA-onderzoek de enige manier om vooruitgang te boeken bij uw zoektocht. Als u overweegt een DNA-test te doen, vindt u wellicht de volgende artikelen van het MyHeritage Kennisplatform nuttig:

Aanbevelingen voor het testen van DNA van geadopteerden

Vijf tips voor een adoptie-gerelateerde zoektocht

Hoe vind je biologische ouders die geen DNA test hebben gedaan?

Wilt u ook een test afnemen, bestel dan nu uw MyHeritage DNA kit. (Ze zijn momenteel zeer scherp geprijsd!) Veel experts raden aan om uw net zo breed mogelijk uit te werpen door uw DNA-gegevens aan meerdere databases toe te voegen. Als u al een DNA-test heeft gedaan bij een andere aanbieder, kunt u uw DNA-gegevens uploaden naar MyHeritage en vervolgens uw DNA-matches bekijken en er gratis contact mee opnemen. De onderstaande video laat u zien hoe u uw DNA-gegevens uploadt naar MyHeritage:

Als u vastloopt in het proces en hulp nodig heeft bij het interpreteren van uw resultaten of contact moet opnemen met een niet-reagerende DNA Match, helpt ons onderzoeksteam u graag verder. Stuur ons uw verhaal via dit formulier of e-mail ons op nederland@myheritage.com.

Bestel nu uw MyHeritage DNA kit — nu extra aantrekkelijk als speciale Vroege Feestdagen aanbieding!