Dankzij een DNA-match vond ik de Duitse broer van mijn vader na jaren zoeken

Dankzij een DNA-match vond ik de Duitse broer van mijn vader na jaren zoeken

Dawnette Nardini-Nelson heeft jarenlang geprobeerd haar vader te helpen zijn biologische familieleden te vinden in Duitsland, waar hij is geboren en getogen in een weeshuis. Dankzij een DNA-match op MyHeritage vond Dawnette een neef die haar vader in contact kon brengen met zijn halfbroer!

Heeft u ook een ongelooflijke ontdekking gedaan met MyHeritage? Deel uw verhaal met ons!

Dit is haar verhaal:

Mijn vader groeide grotendeels op in een weeshuis in Beieren tot hij 17 jaar oud was, toen zijn moeder voor hem terugging naar Duitsland, nadat ze met een Amerikaanse soldaat was getrouwd en jarenlang weg was geweest. Ze kon hem samen met haar man legaal terug adopteren, en de naam van mijn vader werd Fred Paul Nardini.

Fred en zijn moeder tijdens een bezoek aan het weeshuis
Fred en zijn moeder tijdens een bezoek aan het weeshuis
Fred en zijn moeder tijdens een bezoek aan het weeshuis

Zo kwam mijn vader in de Verenigde Staten terecht.

Mijn vader is altijd verteld dat de naam van zijn biologische vader Paul Specht uit München was. Mijn vader ontmoette zijn vader en zag hem een paar keer toen hij nog heel jong was toen Paul hem ging bezoeken. Mijn vader – en toen ik – zocht en zocht echter heel lang naar een biologische familie aan de Specht-kant, maar had nooit concrete of definitieve informatie om dat te doen. Ik heb ooit een geboortedatum van Paul gekregen, maar wist niet of die klopte.

Mijn vader is de aardigste, meest gulle man die ik ooit heb gekend, en hoewel zijn jeugd niet ideaal was, was het alles wat hij kende. Het was vroeger een heel andere, moeilijke tijd in Duitsland en de wereld, en hij gelooft dat iedereen gewoon zijn best heeft gedaan. Hij is nooit boos geweest omdat hij niet door zijn moeder was opgevoed of zijn vader echt kende, maar ik wist zonder enige twijfel dat mijn vader opgetogen zou zijn als hij wist of er nog bloedverwanten in Duitsland waren.

Ik heb zelf enorm veel onderzoek gedaan, almaar zoekend naar welke informatie dan ook. Ik kon documentatie van hem en de geboorte van een zoon vinden, maar ik had geen details over de zoon of iemand anders in zijn naaste familie.

Toen, in mei 2019, kreeg ik EINDELIJK een hit via MyHeritage toen ik genetisch verwant bleek met een neef met dezelfde achternaam als de vader van mijn vader. De naam van mijn neef is Jens Specht en ik heb hem meteen een bericht gestuurd via deze site. Jens bevestigde dat zijn grootvader Peter Specht was, maar zei dat hij niet veel wist over zijn ooms en tantes of hun kinderen, maar dat hij met zijn vader ging praten om te zien wat hij kon leren. De vader van Jens verifieerde dat hij een oom had die Paul heette, een paar tantes met wie hij nooit echt contact had gehad, en een paar andere familieleden. Paul leefde niet meer, maar zijn zoon Cord wel.

Dus ik zocht naar “Cord Specht in Duitsland” en ik was op zijn zachtst gezegd geschokt toen er een foto verscheen die er identiek uitzag als die van mijn vader!!

Fred and Cord

Links: mijn vader Fred; rechts: Cord

Bingo!!!

Ik schreef naar Cord, en hij schreef terug – en onze levens waren voor altijd veranderd en verrijkt.

We hopen binnenkort op een dag te reizen om Cord persoonlijk te ontmoeten, terwijl mijn vader op 81-jarige leeftijd nog steeds in goede gezondheid verkeert. Tot die tijd blijven we heen en weer schrijven.

Ik ben ervan overtuigd dat dit allemaal niet mogelijk zou zijn geweest zonder MyHeritage DNA.

Ik heb DNA naar zoveel sites geüpload, maar tot op de dag van vandaag is MyHeritage de enige die iemand met de naam Specht heeft onthuld! Dus bedankt voor wat jullie doen en voor het feit dat jullie zovelen van ons een manier hebben gegeven om naaste familieleden te vinden, waarvan we niet eens wisten dat ze bestonden! Het was zo’n ontzetten lang en vaak ontmoedigend proces. Maar het feit dat ik directe toegang had tot bronnen die uiteindelijk leidden tot antwoorden en onbetwistbaar bewijs van de bloedlijn van mijn vader, heeft uiteindelijk letterlijk mijn leven veranderd! Het was als de grootste puzzel OOIT en ik weet dat anderen dezelfde “wegversperringen” tegenkomen en soms opgeven. Weten dat er tijdwinst te behalen valt en er betrouwbare manieren zijn om het proces te doorlopen, helpt enorm.

Ik word nog steeds enthousiast over hoe alles uiteindelijk is ontrafeld na zo’n zwaar proces!

Veel dank aan Dawnette voor het delen van haar ongelooflijke verhaal! Als u via MyHeritage een opmerkelijke ontdekking heeft gedaan, horen we dat graag. Deel het met ons via dit online formulier of stuur een e-mail naar nederland@myheritage.com.