Vier Canada Day met gratis toegang tot alle Canadese records op MyHeritage!

Vier Canada Day met gratis toegang tot alle Canadese records op MyHeritage!

Nu Canada Day nadert, zijn we verheugd aan te kondigen dat MyHeritage gratis toegang biedt tot al onze Canadese gegevens van 29 juni tot 2 juli 2023! We nodigen je uit om je te verdiepen in ons rijke aanbod van 176 collecties, met 103.662.055 records, allemaal gecentreerd rond de enorme en diverse geschiedenis van Canada. Deze tijdelijke gratis toegang biedt een ongeëvenaarde kans voor mensen met Canadese afkomst om hun wortels te verkennen en meer te leren over hun voorouders.

Start nu met zoeken

Ons uitgebreide aanbod aan Canadese records omvat immigratiedocumenten, militaire dossiers, volkstellingsgegevens en meer. En de schatten in deze collecties zijn echt fascinerend. We hebben enkele unieke records van beroemde persoonlijkheden in onze collecties opgegraven:

Het tumultueuze liefdesverhaal van iconische acteurs Richard Burton en Elizabeth Taylor was een van de meest spraakmakende Hollywood-romances van hun tijd. Hun eerste huwelijk vond plaats tijdens een besloten ceremonie in het Ritz-Carlton Hotel in Montreal, Quebec, op 15 maart 1964, zoals gedocumenteerd in de Quebec Marriage Returns, 1926-1997. Opmerkelijk genoeg kozen ze er na een spraakmakende scheiding in 1974 voor om in 1975 te hertrouwen in Botswana, Afrika. Hun ceremonie vond plaats op een afgelegen locatie en was een veel rustigere aangelegenheid vergeleken met hun uitbundige eerste huwelijk.

De huwelijksakte van het eerste huwelijk van Richard Burton en Elizabeth Taylor uit de Quebec Marriage Returns-collectie op MyHeritage.

De huwelijksakte van het eerste huwelijk van Richard Burton en Elizabeth Taylor uit de Quebec Marriage Returns-collectie op MyHeritage.

De huwelijksakte van Céline Dion en René Angélil is te vinden in Quebec Marriage Returns, 1926-1997. De wereldberoemde Canadese zangeres Céline Dion en haar overleden echtgenoot-manager, René Angélil, trouwden op 17 december 1994 in de Notre-Dame Basilica in Montreal, Quebec. Hun huwelijksakte is een bewijs van hun blijvende liefdesverhaal.

Lester Bowles Pearson, die later premier van Canada (1963-1968) zou worden en de Nobelprijs voor de vrede zou ontvangen, is op 14-jarige leeftijd te vinden in de Canadese volkstelling van 1911. Zijn volkstellingsrecord geeft een uniek kijkje in zijn vroege leven.

Lester Bowles Pearson in de Canadese volkstelling van 1911, MyHeritage

Lester Bowles Pearson in de Canadese volkstelling van 1911, MyHeritage

De iconische Britse filmster, Charlie Chaplin, maakte regelmatig reizen tussen de VS en Canada. Zijn record aan grensovergangen in de collectie Verenigde Staten, Border Crossings from Canada, 1895-1956, beschrijft een van deze talrijke reizen.

Charlie Chaplin's record van grensoverschrijding Verenigde Staten / Canada, MyHeritage

Canada Day is het moment om de geschiedenis en het erfgoed van het land te vieren. De verhalen die wachten om ontdekt te worden zijn net zo divers en uitgebreid als Canada zelf. Onthoud dat deze gratis toegang alleen beschikbaar is van 29 juni tot 2 juli 2023, dus wacht niet – geniet nu van de records.

We hopen dat onze Canadese records u zullen helpen het verhaal van uw familieverleden te ontrafelen en waardevolle inzichten te verschaffen in de levens van uw voorouders.

Fijne Canadadag en veel zoekplezier!