Vier 14 juli met gratis toegang tot Franse records op MyHeritage!

Vier 14 juli met gratis toegang tot Franse records op MyHeritage!

Bonjour voor al onze mede-geschiedenisliefhebbers en genealogische ontdekkingsreizigers! Ter ere van ‘quatorze juillet (14 juli), de nationale feestdag van Frankrijk, bieden we van 12 tot 16 juli 2023 gratis toegang tot alle Franse records op MyHeritage. Deze enorme schat aan Franse records omvat 1.304.623.272 records verspreid over 117 unieke collecties. Stelt u zich de fascinerende verbanden en ontdekkingen voor die u zou kunnen doen over de Franse geschiedenis van uw familie door deze archieven gratis te verkennen!

Start nu met het verkennen van de Franse records!

Zoals we allemaal weten, reikt de Franse invloed wijd en zijd. Van Canada tot het Caribisch gebied, van Vietnam tot delen van Afrika, de historische erfenis van Frankrijk is verweven met verhalen van naties over de hele wereld. Je hoeft niet uit Frankrijk te komen om iets onverwachts of intrigerends in deze records te vinden. Dit is een kans voor MyHeritage-gebruikers uit de hele wereld om potentieel Frans erfgoed te ontdekken en zich te verdiepen in het rijke en gevarieerde tapijt van de Franse geschiedenis.

51.252.583 van deze Franse records zijn het afgelopen jaar aan MyHeritage toegevoegd! Dus als u onze Franse archieven al eerder hebt doorzocht, is het misschien tijd om deze historische archiefcollecties opnieuw te bezoeken en nieuwe aanknopingspunten te ontdekken in uw genealogisch onderzoek.

Heeft u nog geen MyHeritage-account? Geen probleem! We vragen u om gratis te registreren, zodat u ten volle kunt profiteren van dit aanbod en uw reis naar het verleden kunt beginnen.

Hier zijn een paar interessante voorbeelden, gevonden in onze Franse archieven:

In de Franse volkstelling van 1906 zien we de inzending voor de gewaardeerde dichter en kunstcriticus Guillaume Apollinaire. In deze volkstelling verschijnt hij onder de naam Guillaume Kostrowitzky. Apollinaire, geboren als Wilhelm Albert Włodzimierz Apolinary de Kostrowitzky, nam later in zijn leven zijn bekendere naam aan.

entry for the esteemed poet and art critic Guillaume Apollinaire in the 1906 France Census

Geboren in Rome uit een Poolse moeder en een onbekende vader, ging Apollinaire uiteindelijk als jonge twintiger naar Parijs. Daar werd hij een centrale figuur in de avant-garde kunstscène en kruiste zijn pad die van legendarische artiesten als Pablo Picasso, Henri Rousseau en Marcel Duchamp. Zijn invloed was breed en blijvend, met zijn bijdragen aan de literatuur in verschillende genres. Deze volkstelling uit 1906 geeft ons een kijkje in het vroege leven van Apollinaire in Parijs, toen hij aan de Boulevard Saint-Germain 202 woonde – in het hart van het bruisende artistieke en intellectuele centrum van de stad.

Een andere fascinerende vondst in deze Franse archieven is de registratie voor militaire dienstplicht van niemand minder dan generaal Charles de Gaulle, gevonden in de collectie Frankrijk, Dienstplichtige militairen van Seine.

Military conscription entry for General Charles de Gaulle, found in the France, Military Conscripts of Seine collection.

Charles de Gaulle was, zoals we weten, een zeer prominente figuur in de Franse geschiedenis. De Gaulle, een militaire leider die ‘Free France’ leidde tijdens de Tweede Wereldoorlog, diende later als president van Frankrijk van 1959 tot 1969. Hij wordt erkend voor zijn onwankelbare en gepassioneerde pleidooi voor Franse soevereiniteit, onafhankelijkheid en wereldwijde invloed.

In dit specifieke record zien we Charles de Gaulle als een jonge man die het leger ingaat, een cruciale periode die het pad van zijn leven en zelfs de loop van de geschiedenis van Frankrijk heeft bepaald. Het record geeft niet alleen de Gaulle’s persoonlijke details, maar geeft ook een kijkje in zijn vroege leven, dat anders ongezien blijft in de geschiedenisboeken.

Last but not least vonden we de laatste rustplaats van Frédéric Chopin in de collectie Frankrijk, Dagelijkse Begraafregisters van Parijse Begraafplaatsen op MyHeritage. De beroemde Poolse componist en pianist bracht een groot deel van zijn leven door in Parijs. Hij stierf in de stad in 1849 en zijn graf is te vinden op de beroemde begraafplaats Père Lachaise in Parijs, Frankrijk.

Frédéric Chopin’s final resting place in the France, Daily Burial Registers of Parisian Cemeteries collection on MyHeritage

De record bevat details over de begrafenis van Chopin en biedt een tastbare connectie met deze legendarische figuur wiens muziek blijft inspireren en harten over de hele wereld raakt.

Deze voorbeelden illustreren hoe rijk en divers onze Franse archieven zijn en bieden een kijkje in de levens van individuen, hun triomfen, beproevingen en de dagelijkse realiteit.

Of u nu de mysteries van uw roots wilt ontrafelen of op zoek bent naar die ongrijpbare Franse voorouder die zich in uw stamboom heeft verstopt, onze Franse gegevens kunnen de sleutel zijn die uw verleden ontsluit. Vergeet niet dat deze aanbieding geldig is van 12 tot 16 juli 2023. Grijp vandaag nog deze kans om u te verdiepen in uw Franse afkomst.

Verken nu uw Franse familieconnecties!