365 historische gegevenscollecties toegevoegd of bijgewerkt in 365 dagen. Dat verdient een feestje!

We willen graag een monumentale prestatie bij MyHeritage met u delen. In het afgelopen jaar hebben we in totaal 347 nieuwe collecties toegevoegd aan onze almaar groeiende database met historische gegevens! Daarnaast hebben we 18 collecties bijgewerkt. Ja, u leest het goed, dat was een heel jaar lang één toegevoegde of bijgewerkte collectie per dag, oftewel 373 miljoen toegevoegde records in totaal. Ons toegewijde team heeft onophoudelijk nieuwe, gedetailleerde en diverse collecties toegevoegd om onze gebruikers te helpen met doorbraken in hun genealogisch onderzoek.

De collecties omvatten uiteenlopende soorten records van over de hele wereld en iedere van deze miljoenen records kan voor de doorbraak zorgen in een genealogische “stenen muur” waartegen u ben aangelopen, waardoor u meer over uw voorouders te weten komt.

Door de toevoeging van deze nieuwe collecties en de updates van bestaande collecties is onze database aanzienlijk uitgebreid. We zetten grote stappen in ons streven om u de beste bronnen voor uw familiegeschiedenisonderzoek te bieden.

Doorzoek onze historische records nu

Om deze mijlpaal te vieren, richten we de schijnwerpers op enkele waardevolle collecties die dit jaar van over de hele wereld zijn toegevoegd of bijgewerkt en die u op MyHeritage kunt vinden:

Verenigde Staten volkstelling van 1950 – 159 miljoen records

De volkstelling van 1950 in de VS werd 72 jaar na het begin van de telling vrijgegeven. De volkstelling biedt fascinerende details over het leven van de 150 miljoen Amerikanen die tussen 1940 en 1950 in de VS en de Amerikaanse grondgebieden woonden. Als u familie had die in deze periode in de Verenigde Staten woonde, vindt u waarschijnlijk belangrijke details over hun leven.

We vonden een vermelding voor de legendarische J.D. Salinger in de volkstelling. Salinger, bekend om zijn teruggetrokken karakter, drukte een onuitwisbare stempel op de literatuur met zijn tijdloze roman The Catcher in the Rye. Hij werd geboren als Jerome David Salinger. Tijdens de volkstelling in 1950  was hij al een eind op weg in zijn schrijverscarrière. Zijn beroep staat dan ook genoteerd als “schrijver”.

JD salinger

J.D. Salinger in de collectie Verenigde Staten volkstelling van 1950 op MyHeritage

Frankrijk Volkstelling – 105 miljoen records

In het afgelopen jaar hebben we 51.252.583 Franse records aan MyHeritage toegevoegd, waaronder records voor huwelijksakten, overlijdensindexen en volkstellingen. Al deze collecties bieden een schat aan informatie. In combinatie met de grote verscheidenheid aan Franse collecties die we al aanboden, versterken ze de status van MyHeritage als de beste plaats om online naar Franse genealogische gegevens te zoeken.

We kunnen als voorbeeld de Franse volkstelling van 1931 bekijken. Deze collectie bevat de gegevens en scans voor verschillende Franse departementen. De records bevatten meestal namen, geboortejaren en -plaatsen, familieleden in het huishouden en adresgegevens. Aanvullende gegevens zijn te vinden op de bijbehorende scan voor iedere record.

In deze collectie vinden we de gegevens van Henri Desgranges, een Franse wielrenner en sportjournalist die in 1931 in Neuilly-sur-Seine in het departement Hauts-de-Seine woonde. Desgranges was de eerste organisator van de Tour de France. Hij vestigde twaalf wereldrecords in het baanwielrennen, waaronder het werelduurrecord van 35,325 kilometer.

Henri Desgranges in the 1930 France Census on MyHeritage

Henri Desgranges in de collectie Franse volkstelling van 1931 op MyHeritage

Duitsland, Noordrijn-Westfalen (Arnsberg en Münster), Overlijdensindex 1874-1938 – 21 miljoen records

Deze exclusieve verzameling overlijdensakten komt uit de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (regio Münster) en bestrijkt de periode van 1874 tot 1938. Deze collectie is een eerste deel van de overlijdensakten van de burgerlijke stand die beschikbaar zijn gesteld door het Landesarchiv Nordrhein Westfalen, afdeling Ostwestfalen-Lippe.

We vonden de overlijdensakte van August Robert Ludwig Macke in de collectie Duitsland, Noordrijn-Westfalen (Arnsberg en Münster), Overlijdensindex 1874-1938 op MyHeritage. Macke was een belangrijk lid van de Duitse expressionistische groep Der Blaue Reiter. Hij drukte aan het begin van de twintigste eeuw zijn stempel op de kunstscene. Macke is in 1887 geboren in de Duitse stad Meschede. Zijn innovatieve gebruik van felle kleuren en abstracte vormen veroorzaakte een nieuwe golf van creatief denken en esthetische expressie. Zijn leven kwam op de jonge leeftijd van 27 jaar tot een tragisch einde in de eerste dagen van de Eerste Wereldoorlog. Ondanks zijn korte carrière had hij een grote invloed op de kunstwereld en beïnvloedde hij veel kunstenaars in de generaties die volgden.

August Robert Ludwig Macke in the Germany, North Rhine-Westphalia, Deaths 1874-1938 collection on MyHeritage

August Robert Ludwig Macke in de collectie Duitsland, Noordrijn-Westfalen (Arnsberg en Münster), Overlijdensindex 1874-1938 op MyHeritage

Zweden, Geboorteakten – 3,7 miljoen records

Deze collectie van 2 miljoen records bevat geboorteakten en scans uit Zweden voor de periode tussen 1850 en 1920. Er zijn vanaf 1858 gegevens verzameld door de Zweedse Statistiska centralbyrån, het oudste bureau voor de statistiek ter wereld. De gegevens bevatten meestal de naam van het kind, de geboortedatum en -parochie, de namen van de ouders en de woonplaats.

Hieronder vindt u als voorbeeld de geboorteakte van Greta Strindberg, een belangrijke figuur in de Zweedse geschiedenis, vermaard om haar onschatbare bijdragen aan de samenleving. Als pionier op het gebied van sociaal werk, wijdde ze haar leven aan het verdedigen van mensenrechten en het bevorderen van sociaal welzijn. Ze staat bekend als onvermoeibare pleitbezorger en heeft een blijvende stempel gedrukt op talrijke sociale beleidsmaatregelen en hervormingen, met name op het gebied van kinderwelzijn en vrouwenrechten. Haar geboortegegevens op MyHeritage bieden een kijkje in haar vroege leven en wortels in Zweden. Ze belichten het begin van een leven gewijd aan dienstbaarheid en transformationele verandering.

Greta Strindberg in Sweden, Birth Records, on MyHeritage

Greta Strindberg in de collectie Zweden, Geboorteakten op MyHeritage

Nederland, Holland Amerika Lijn, passagierslijsten – 2,6 miljoen records

De collectie Nederland, Holland Amerika Lijn, passagierslijsten legt de reisgeschiedenis vast van passagiers die in de periode tussen 1900 en 1969 bij de Holland-Amerika Lijn zijn ingescheept. Deze gerenommeerde passagiers- en scheepvaartmaatschappij vergemakkelijkte de reizen van talloze mensen van Nederland naar Noord-Amerika. De collectie biedt waardevolle details zoals de namen van passagiers, vertrek- en aankomstdatums en -plaatsen, scheepsnamen en boekingsinformatie. De gegevens bieden een kijkje in het rijke reisverleden van degenen die aan boord gingen voor deze trans-Atlantische reis.

In deze collectie kwamen we een intrigerende vermelding tegen voor de iconische Hollywoodster Katharine Hepburn, de legendarische actrice die bekendstond om haar talent en tijdloze elegantie. Hepburns aanwezigheid in deze collectie biedt een fascinerend inzicht in haar persoonlijke geschiedenis en haar connectie met de Holland-Amerika Lijn als reiziger en prominent figuur in de entertainmentindustrie.

Katharine Hepburn in The Netherlands, Holland-America Line, Passenger Lists collection on MyHeritage

Katharine Hepburn in de collectie Nederland, Holland Amerika Lijn, passagierslijsten op MyHeritage

1910 Noorwegen volkstelling – 2,5 miljoen records

De volledig afgeronde collectie 1910 Noorwegen volkstelling op MyHeritage is een bron van onschatbare waarde. In samenwerking met het Nationaal Archief van Noorwegen hebben we deze substantiële collectie in het afgelopen jaar nieuw leven ingeblazen door de records aan te vullen met scans van de originele documenten. De volkstelling van Noorwegen van 1910 telt 2,4 miljoen records en bevat als het goed is iedereen die dat jaar in Noorwegen is geteld. In tegenstelling tot veel andere volkstellingsgegevens, bevat iedere record in deze collectie een volledige geboortedatum, waardoor het de facto een secundaire geboorte-index voor heel Noorwegen is. De gegevens worden ook verrijkt door andere details, zoals de burgerlijke staat, de leden van het huishouden en het tellingsdistrict.

In deze collectie hebben we een vermelding gevonden voor Edvard Munch, een van de bekendste figuren in de moderne kunst, het best bekend om zijn iconische schilderij De Schreeuw. Munch was geboren in 1863, dus hij was 47 ten tijde van deze volkstelling. Intrigerend is dat zijn naam is doorgestreept, wat aangeeft dat Munch op dat moment niet op dat adres woonde. Dat herinnert aan Munchs vluchtige levensstijl tijdens deze jaren, toen hij heen en weer verhuisde tussen Noorwegen, Duitsland en Frankrijk, onderwijl zijn baanbrekende artistieke werk verrichtend. Het is een fascinerende blik in het leven van een meester, die ons inzicht in de man achter het beroemde doek vergroot.

Edvard Munch in the 1910 Norway Census on MyHeritage

Edvard Munch in de collectie 1910 Noorwegen volkstelling op MyHeritage

Schotland, grafstenen en gedenktekens – 615.000 records

Deze collectie biedt een schat aan informatie over grafstenen en gedenktekens in heel Schotland. De verzameling bevat foto’s en transcripties met details over belangrijke levensgebeurtenissen en familierelaties van vele personen met banden met deze regio. De transcripties kunnen namen van familieleden, geboortedatums en overlijdensdatums bevatten. Deze collectie is vooral van belang, omdat de Schotse grafstenen uit de achttiende en negentiende eeuw unieke culturele uitingen zijn. Op de begeleidende foto’s zijn vaak complexe symbolen te zien die in zacht zandsteen zijn uitgehouwen en die aspecten van het leven van de overledenen symboliseren, zoals hun beroep of vak.

Eén grafsteen in deze collectie is die van Adam Smith, een beroemde Schotse econoom, filosoof en schrijver uit de achttiende eeuw, die vaak wordt gezien als de vader van de moderne economie. Smith heeft ons begrip van marktwerking vormgegeven met zijn concept van “de onzichtbare hand”. Zijn stelling is dat vrije markten zichzelf reguleren door middel van vraag en aanbod, waardoor de behoefte aan overheidsingrijpen minimaal is. In de collectie Schotland, grafstenen en gedenktekens op MyHeritage vindt u een foto van zijn grafsteen op het kerkhof Canongate Kirkyard aan de Royal Mile in Edinburgh.

Adam Smith in the Scotland Gravestones and Memorials collection on MyHeritage

Adam Smith in de collectie Schotland, grafstenen en gedenktekens op MyHeritage

Canada, British Columbia Geboortes en Dopen – 188.000 records

Deze collectie bevat geboorte- en doopgegevens vanaf 1773 uit de Canadese provincie Brits-Columbia. De records bevatten doorgaans de naam van het kind, de geboortedatum en -plaats, de datum en plaats van het doopsel, de namen van de ouders, het microfilmnummer van de British Columbia Archives (BCA) en het microfilmnummer van de Genealogical Society of Utah (GSU). De rechten voor de records in deze collectie berusten bij © 2023 Royal BC Museum Corporation. Ze vormen een aanvulling op onze collecties Canada, British Columbia Overlijdensregister en Canada, Brits-Columbia Huwelijken.

Emily Carr, een pionier in de Canadese kunst, is te vinden in de collectie Canada, British Columbia Geboortes en Dopen op MyHeritage. Ze stond bekend om haar gedurfde, modernistische schilderijen waarin ze de ruige landschappen en inheemse cultuur van Brits-Columbia vastlegde. Ze werd op 13 december 1871 geboren als dochter van Richard Carr en Emily Sanders.

Australië, New South Wales, Gaol Inmates & Foto’s, 1870-1930 – 52.000 records

Deze unieke collectie bevat informatie en afbeeldingen uit de Gaol Photographic Description Books, een verzameling dossiers met foto’s van gevangenen uit verschillende gevangenissen in de Australische staat New South Wales voor de periode tussen 1870 en 1930. De gegevens bevatten meestal de naam van de gevangene, het jaar en de plaats van geboorte, de datum waarop het portret is genomen, de gevangenis en het nummer van de gevangene. De records in deze collectie zijn ter beschikking gesteld door de staat New South Wales via de State Archives and Records Authority van NSW 2016.

Een van de mensen in deze collectie is Matilda ‘Tilly’ Devine, een beruchte bordeelhoudster en onderwereldbaas. Tilly was geboren in Londen en werd later een berucht onderwereldfiguur in Sydney. Ze was regelmatig betrokken bij uiteenlopende criminele activiteiten, waaronder de “Razor Wars”. We ontdekten een vermelding voor Tilly in de collectie Australië, New South Wales, Gaol Inmates & Foto’s, 1870-1930 op MyHeritage. Dit formulier is opgemaakt toen ze in 1952 twee jaar gevangenisstraf kreeg vanwege een moedwillig toegediende verwonding. Het document biedt een boeiende blik in haar verleden, compleet met een fysieke beschrijving en een opsomming van haar vele littekens – herinneringen aan haar tumultueuze leven.

Tilly Devine in the Australia, New South Wales, Gaol Inmates & Photos collection on MyHeritage

Tilly Devine in de collectie Australië, New South Wales, Gaol Inmates & Foto’s, 1870-1930 op MyHeritage

In de bovenstaande record vonden we een foto van Tilly. We brachten die foto tot leven met onze AI-technologie DeepNostalgia™. Deze geanimeerde foto toont een verrassend onschuldig gezicht, in schril contrast met de keiharde crimineel die uit haar geschiedenis naar voren komt.

Photo of Tilly Devine, colorized, enhanced, and animated on MyHeritage

Foto van Tilly Devine op MyHeritage: ingekleurd, verbeterd en geanimeerd

Israël, immigratielijsten – 1,8 miljoen records

Deze collectie is het Israëlische equivalent van de beroemde immigratiedatabase van “Ellis Island” voor de Verenigde Staten. De documenten in deze collectie bevatten de namen van de immigranten en de namen van familieleden die met hen emigreerden, het land van herkomst, de naam van het schip waarmee ze aankwamen, de datum van aankomst, de namen van de ouders, de namen van familieleden die hen in Israël verwachten en hun stad van bestemming in Israël.

In deze collectie vonden we meerdere records voor Golda Meir, Israëlische staatsvrouw, politica en de vierde premier van Israël. Ze werd geboren in Kiev, emigreerde in 1921 naar het Britse mandaatgebied Palestina en ging meerdere keren op reis, wat resulteerde in meerdere immigratieregistraties door de jaren heen.

Golda Meir, listed as Golda Meyerson in the Israel Immigration Lists collection on MyHeritage

Golda Meir, met de naam van haar echtgenoot geregistreerd als Golda Meyerson, in de collectie Israël, immigratielijsten op MyHeritage

MyHeritage stambomen – 5,6 miljard records

De stamboomcollectie van MyHeritage bevat door gebruikers gegenereerde stambomen. Deze voortdurend uitbreidende en veranderende bron is waardevol voor alle mensen die hun eigen stamboom proberen uit te breiden. Hoewel de aangedragen hoeveelheid gegevens kan verschillen door wat mensen over hun familie weten, biedt de collectie een een schat aan informatie over familiebanden en -geschiedenissen. Privacy is een topprioriteit, dus details over levende personen worden privé gehouden. De collectie biedt gebruikers ook de kans om met elkaar in contact te komen door informatie en ontdekkingen over hun gedeelde erfgoed te delen.

Deze collectie wordt voortdurend geactualiseerd, omdat er dagelijks nieuwe stambomen worden toegevoegd en bijgewerkt.

We zijn onze gebruikers dankbaar voor de reis die ze samen met ons zijn aangegaan. Uw passie voor genealogie en familiegeschiedenis drijft ons om onze collecties voortdurend te verbeteren en uit te breiden. We kijken uit naar wat het komende jaar aan toevoegingen zal brengen en naar de ontdekkingen in familiegeschiedenissen die daarmee gepaard zullen gaan.

Wat MyHeritage onderscheidt, is niet alleen de gigantische hoeveelheid gegevens maar ook de wereldwijde reikwijdte van onze collecties. Wees u ervan bewust dat iedere nieuwe record een potentiële aanwijzing is, een mogelijke connectie, een pad om meer te weten te komen over uw voorouders en waar u vandaan komt. Blijf ons bezoeken, want bij MyHeritage voegen we iedere dag nieuwe collecties toe – en iedere collectie is een mogelijke sleutel tot uw verleden.

Als u op de hoogte wilt blijven van alle nieuwe historische gegevens die we op MyHeritage toevoegen, dan moet u vooral onze Live-serie op Facebook bekijken. Iedere eerste en derde dinsdag van de maand gaan MyHeritage-deskundigen Mike Mansfield en Myko Clelland daar live. Inschrijven is niet nodig. Ga eenvoudigweg naar facebook.com/myheritage op de aangegeven tijd om een aflevering van Live te bekijken.

Veel plezier met zoeken. Op naar een nieuw jaar vol groei en ontdekkingen!